Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Din categoria preparatelor cu paste, avem pentru tine o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă de paste cu mazăre și pesto de busuioc. Este rețeta unui preparat ideal pentru o cină ușoară sau un prânz de vară.

Această rețetă îmbină perfect dulceața fină a mazării cu aroma intensă, proaspătă și ușor usturoiată a pesto-ului de casă. Textura cremoasă a sosului contrastează plăcut cu fermitatea pastelor „al dente”. Iar verdele vibrant transformă farfuria într-o explozie de culoare și savoare.
Este un fel de mâncare rapid, hrănitor și extrem de versatil. Poate fi o alegere ideală pentru zilele când vrei ceva simplu, dar rafinat. Combinația dintre textura cremoasă a pesto-ului și dulceața mazării oferă un echilibru perfect de arome și prospețime.
Poți adapta rețeta cu orice fel de paste, chiar și cu paste lungi. De asemeni, poți folosi și un alt fel de pesto, precum cel de sfeclă roșie sau de leurdă cu nuci. Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu paste cu mazăre și pesto de busuioc.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi fierbe pastele. Pune apă cu sare la fiert și fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cu 3 minute înainte de a fi gata pastele, adaugă mazărea direct în apa cu paste. Păstrează 1 cană din apa de la fiert și apoi scurge pastele cu mazărea.
Cum prepari sosul pentru paste cu mazăre și pesto
Într-un blender sau într-un mojar, adaugă frunzele de busuioc, usturoiul, semințele de pin/nucile, parmezanul și uleiul de măsline.
Mixează sau pisează ingredientele până când obții o pastă cremoasă. Potrivește gustul de sare și, dacă dorești, adaugă câteva picături de zeamă de lămâie pentru prospețime.
Descoperă top 11 sfaturi pentru a prepara cel mai bun sos pesto de casă.
Pune pastele și mazărea într-o tigaie mare sau oală curată. Adaugă pesto-ul și puțin din apa păstrată de la fiert (pentru a lega sosul).
Amestecă bine 1-2 minute pe foc mic, până când totul este bine învăluit în sos.
Servește imediat delicioasele paste cu mazăre și pesto de busuioc, cât sunt calde. Presară piper negru proaspăt măcinat și, opțional, parmezan ras suplimentar. Poți decora preparatul cu frunze proaspete de busuioc sau altă verdeață preferată.
Sugestii de servire și variații
Folosește paste scurte pentru a le putea amesteca bine cu sosul, dar și pentru un aspect mai plăcut.
Adaugă puțin suc de lămâie proaspăt atât în sosul peste cât și peste paste, pentru un plus de prospețime.
Poți înlocui semințele de pin cu migdale, fistic sau nuci caju.
Pentru un plus de textură și gust, adaugă fulgi de chili sau pesmet prăjit crocant deasupra.
Și tot din categoria rețetelor cu paste îți mai recomandăm să încerci și rețeta de penne cu roșii cherry și cașcaval, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.