Rețetă de fursecuri din 3 ingrediente. Desertul este gata în 30 de minute
Dacă vrei o rețetă de fursecuri din 3 ingrediente ai ajuns unde trebuie. Acest desert este perfect pentru gustări sau pentru un mic dejun târziu. Fursecurile sunt aromate, cu o textură plăcută și un aspect apetisant.
Trebuie să salvezi undeva această rețetă de fursecuri simple pentru că vei vrea să o faci ori de câte ori vrei ceva dulce. Se face atât de repede încât o poți prepara chiar și atunci când apar musafiri neanunțați. În 30 de minute vei scoate din cuptor un desert aromat, cu o textură moale, numai bun de servit cu o ceașcă de cafea sau o limonadă. În plus, nu ai nevoie decât de trei ingrediente, pe care sigur le ai prin casă.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 160°C. Se pune hârtie de copt în două tăvi mari.
Cum prepari rețeta de fursecuri din 3 ingrediente
Într-un castron mediu, folosind un mixer electric de mână, se bat împreună untul și 160 g zahăr până se combină. Apoi se adaugă făina și se amestecă bine. După aceea se încorporează vanilia. Din aluat se formează bile cu diametrul de 2,5 cm, apoi se trec prin zahărul rămas.
Încearcă și rețeta de fursecuri cu griș și cacao.
Apoi se transferă pe tăvile de copt la 5 cm distanță una de cealaltă. Se apasă bilele ușor cu fundul unui pahar pentru a se aplatiza. Se presară décor pentru prăjituri. Se coc timp de 14-16 minute sau până când devin ușor aurii pe margini. Se scot din cuptor și se lasă în tavă să se odihnească pentru cel puțin 10-15 minute.
Cum alegi cele mai bune ingrediente pentru fursecuri
Cele trei ingrediente de bază pentru a face fursecuri simple sunt untul nesărat, zahărul granulat și făina. Dacă vrei mai multă aromă poți pune extract de vanilie, iar pentru dscor poți alege orice fel de bombonele colorate. Aceasta este doar o recomandare, dar tu poți folosi orice fel de esență vrei sau ai la îndemână: de migdale, banane, cafea, portocale, lămâie.
Pentru ca fursecurile să aibă un gust cât mai puternic este indicat să folosești unt cu 82% grăsime. În privința zahărului granulat și a făinii albe nu există nicio recomandare. Poți folosi orice produs ai în casă.
Cum se depozitează
Lasă fursecurile să se răcească complet, apoi depozitează-le într-un recipient ermetic, în straturi unice, cu hârtie de copt între ele. Păstrate așa vor rezista la temperatura camerei până la 5 zile.
Dacă vrei să le congelezi, este bine să o faci înainte de a le coace. Apoi le dezgheți la frigider peste noapte, le treci prin zahăr și le coci conform instrucțiunilor. Aluatul poate fi congelat până la 2 luni.
Fursecurile simple se pot consuma la gustare, ca desert sau pot fi perfect pentru drumuri lungi. Se potrivesc bine cu o ceașcă de cafea, cappucino, lapte, ciocolată caldă sau limonadă.