Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului

Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului: Desert
bucătăria: Internațională

Acest blat simplu pentru tort este pufos, aerat și ușor de preparat, fiind baza perfectă pentru orice desert festiv. Are o textură fină și elastică, ideală pentru a fi însiropată și combinată cu diverse creme. Rețeta este versatilă și se potrivește atât pentru torturi cu fructe, cât și pentru cele cu ciocolată sau nuci.

Maria Udrea
Publicat: 27 decembrie 2024, 05:58

Galerie foto

Blatul are o textură fină și pufoasă ideală pentru a fi însiropată și combinată cu diverse creme / Shutterstock

Este un pandișpan clasic, realizat fără praf de copt, bazându-se exclusiv pe aerul încorporat în albușuri pentru a crește spectaculos. Pufos, dar ferm în același timp, acest blat suportă cu ușurință siropuri, creme consistente sau fructe proaspete, fără să își piardă forma.

Citește și

Un aspect important este versatilitatea sa. Poate fi folosit atât pentru torturi elegante, în mai multe straturi, cât și pentru deserturi simple, acoperite cu glazură. Gustul său neutru, ușor vanilat, permite combinarea cu arome intense de ciocolată, fructe exotice sau caramel.

Blatul este ideal pentru a fi însiropat ușor, menținându-și textura moale fără să devină sfărâmicios. Fie că este folosit ca bază pentru torturi aniversare sau pentru deserturi rapide de weekend, acest blat reprezintă un punct de plecare excelent pentru orice creație dulce.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de blat, va trebuie să lași ouăle la temperatura camerei pentru cel puțin 30 de minute. De asemeni, adu și făina pe masa de lucru și trece-o prin sită. Apoi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari blat simplu pentru tort

Separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu sarea, apoi se adaugă zahărul treptat, mixând până se obține o spumă densă și lucioasă. Acesta este secretul care oferă blatului structura ușoară și pufoasă.

Gălbenușurile se încorporează unul câte unul, amestecându-le delicat în compoziție, cu o spatulă, pentru a păstra aerul din spumă.

Făina cernută se adaugă în ploaie, amestecând ușor cu spatula, folosind mișcări circulare de jos în sus. Această tehnică previne pierderea aerului acumulat și asigură un blat uniform crescut.

Compoziția se toarnă într-o formă de tort de de 24-25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se nivelează ușor și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30-35 de minute, fără a deschide ușa în timpul coacerii.

După coacere blatul se lasă să se răcească 10 minute în formă, apoi se scoate și se așază pe un grătar pentru a evita umezeala la bază. După răcirea completă, se poate felia ușor în 2-3 straturi uniforme.

descoperă și o rețetă de tort cu mandarine, delicios și foarte aromat.

Idei de creme și combinații de arome

  1. Cremă de mascarpone cu frișcă. Ușoară și aerată, această cremă este perfectă pentru un tort lejer. Se combină excelent cu fructe de pădure proaspete sau piureuri din mango și piersici.
  1. Cremă de ciocolată ganache. O combinație bogată de ciocolată neagră și smântână lichidă încălzită, ideală pentru torturi decadente. Se poate adăuga lichior de cafea pentru un plus de aromă.
  1. Cremă de caramel sărat. Catifelată și dulce, această cremă adaugă un contrast interesant unui blat simplu pentru tort. Se poate combina cu nuci caramelizate sau migdale prăjite pentru textură.
  1. Cremă de vanilie (patissière). Este o cremă clasică și fină, cu aromă bogată de vanilie, ideală pentru torturi elegante. Se potrivește perfect cu fructe precum căpșunile, kiwi sau zmeura.
  1. Cremă de lămâie (lemon curd). Pentru o aromă proaspătă și ușor acrișoară, crema de lămâie este o alegere perfectă. Completează excelent blaturile însiropate cu sirop de citrice.

Această rețetă de blat simplu pentru tort este versatilă, îți permite să creezi deserturi rafinate, pline de gust și stil.

Descoperă și rețeta de glazură de cafea și ciocolată, pentru deserturi aromate.

Citește și
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Cârnați de casă cu usturoi și amestec din carne de porc și vită
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
Ruladă din piept de curcan la cuptor. Ce poți să mai adaugi pentru un gust aparte
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
File de șalău în crustă de migdale, delicios și sănătos
Te-ar mai putea interesa și
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Tort Kilimanjaro. Rețetă de tort cu aspect de vulcan
Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos
Blat de tort cu mac. Un blat cu aspect spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
05:58
Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului Blat simplu pentru tort și idei de creme potrivite blatului
26 decembrie, 06:45
Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao
26 decembrie, 05:22
Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc
26 decembrie, 05:00
Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor Sfaturi pentru o friptură de vită suculentă. Cum se prepară și cât se ține la cuptor
25 decembrie, 05:40
Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii
25 decembrie, 05:34
Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă
25 decembrie, 05:26
Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga
24 decembrie, 06:20
Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită Ce condimente se pun în vinul fiert. Sfaturi pentru o aromă desăvârșită
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...

Parteneri

Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
Universul are un mesaj special pentru aceste semne zodiacale în ziua de 27 decembrie 2024. Află despre ce este vorba
"Erau băieţii pe jos, pe aici. Erau loviţi". S-a urcat băut şi drogat la volan şi a intrat intenţionat în prietenii săi cu care petrecuse Crăciunul
"Erau băieţii pe jos, pe aici. Erau loviţi". S-a urcat băut şi drogat la volan şi a intrat intenţionat în prietenii săi cu care petrecuse Crăciunul
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Unde își petrece sărbătorile unica fiică a lui Ion Țiriac! Cum s-a dat de gol Ioana
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Dramele trăite de Radu Ștefan Bănică. Abia acum s-a aflat prin ce a trecut din cauza numelui pe care îl poartă
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Toni Costa, fostul partener al faimoasei Adamari Lopez, are o nouă iubită. Cine este femeia care i-a furat inima celebrului dansator
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Salariile medii din Europa. Ce loc ocupă România în top
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Fursecuri de Crăciun cu gem de căpșuni
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Inflamațiile gingivale cauzate de temperaturile scăzute: sfaturi pentru părinți
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Paris Hilton a purtat doar o fundă uriașă de Crăciun: „Prezența mea este un cadou”
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
Obezitatea la copii. Care sunt riscurile excesului ponderal
fresh

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Ciocolată caldă în stil italian. Cea mai cremoasă variantă

Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga

Rețeta simplă de vin fiert. Cât se ține la fiert și ce mai poți adăuga

Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii

Cum să aranjezi un charcuterie board astfel încât să îți impresionezi toți musafirii

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao

Blat de tort zebrat, cu vanilie și pudră de cacao