Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Se întâmplă deseori să ai în frigider friptură de porc rămasă de la grătar cu care să nu știi ce să faci. Nu o arunca. Se poate transforma în alte preparate delicioase, de la sandviciuri la supe. Iată ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Aceste rețete care te vor cuceri pe loc.

Friptură de porc rămasă de la grătar pusă pe o farfurie
Resturile de la friptură pot fi transformate în preparate noi/ Shutterstock

Friptura de porc rămasă de la grătar trebuie păstrată la frigider în vase închise ermetic. O poți încălzi în cuptorul cu microunde sau în cuptorul aragazului sau o poți transforma în feluri de mâncare noi și delicioase.

Citește și

Resturile de friptură de porc de la grătar pot fi transformate în numeroase preparate delicioase. Poți face atât preparate reci, cât și calde perfecte pentru prânz, cină sau pachetul de la birou.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce mai poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar

Poți face tacos cu friptură de porc adăugând și ceapă roșie tocată, coriandru proaspăt, salsa, sucul de la o limetă. Le pui pe toate într-o tortilla și se bucuri de o masă rapidă și gustoasă. La fel de accesibil este și sandviciul cu bucăți de friptură de porc, pe care îl poți face atât rece, cât și cald.

Mai poți adăuga brânză cheddar, murături, muștar, maioneză. Poți să îl mănânci rece, sau îl poți lăsa într-o tigaie până când brânza se topește și pâinea devine aurie.

Pentru ragu de porc mai ai nevoie pe lângă resturile de friptură de porc și de ceapă, usturoi, roșii tocate (proaspete sau la conservă), vin roșu, ierburi aromatice (cimbru, rozmarin), sare, piper.

Călește ceapa și usturoiul tocate, adăugă resturile de friptură tăiate mărunt, roșiile tocate și puțin vin roșu. Condimentează cu ierburi, sare și piper. Fierbe totul la foc mic până când sosul se îngroașă. Servește ragu cu paste sau mămăligă.

O salată cu friptură de porc poate fi o cină perfectă. Adaugă într-un bol fâșii de friptură, salată verde, roșii cherry, castraveți, ceapă roșie, avocado, dressing de iaurt sau vinaigrette și amestecă bine.

Idei de mic dejun sau de aperitiv

Delicioasă este și frittata cu friptură de porc. Bate ouăle într-un bol și adaugă ceapa și ardeiul tocat, sarea și piperul. Într-o tigaie care poate fi pusă în cuptor, se călesc legumele, se adaugă carnea de porc și se pun ouăle bătute. Presară brânza deasupra și se coace la 180°C până când frittata este fermă și aurie.

Plăcinta de porc poate fi un aperitiv minunat. Călește ceapa, morcovii și mazărea, adaugă carnea de porc tăiată mărunt. Presară făină și amestecă bine, apoi adaugă supă de pui și lapte până când se formează un sos gros. Se transferă amestecul într-o formă de plăcintă, se acoperă cu aluat și dă-o la cuptor la 180°C până când aluatul este auriu.

Din resturile de friptură de porc poți face chiar și friptură. Taie carnea de porc și legumele în bucăți. Într-o oală mare, călește ceapa, adăugă legumele, carnea și bulionul. Fierbe la foc mic până când legumele sunt moi. Condimentează după gust.

Rețetă de chiftele din resturi de friptură

Chiftelele din resturi de friptură sunt o modalitate excelentă de a reutiliza resturile de carne într-un preparat delicios și ușor de pregătit.

Chiftele din resturi de friputră de porc puse pe o farfurie
Chiftelele se pot servi cu garnitură de piure, cartofi prăjiți sau salate/ Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g resturi de friptură (de vită, porc, miel sau pui)
  • 1 ceapă mică tocată fin
  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 morcov ras fin
  • 1 ou
  • 50 g pesmet
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 linguri de parmezan ras (opțional)
  • sare
  • piper după gust
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de condimente uscate (oregano, cimbru sau măghiran)
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se taie resturile de friptură în bucăți mici și se toacă fin cu un cuțit sau cu un robot de bucătărie pentru a obține o textură omogenă.

Într-un bol mare, se combină carnea tocată, ceapa tocată fin, usturoiul, morcovul ras, oul, pesmetul, pătrunjelul, parmezanul, muștarul și condimentele uscate. Se amestecă bine toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă. Dacă amestecul este prea uscat, se poate adăuga puțin lapte sau apă. Dacă este prea umed, se  mai pune puțin pesmet. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Cu mâinile umede, se formează chiftele de dimensiunea unei mingi de golf. Apoi se aplatizează ușor pentru a obține chiftele de formă uniformă.

Se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se prăjesc chiftelele în uleiul încins, în tranșe, pentru a evita aglomerarea tigăii. Se prăjesc până devin aurii și crocante pe ambele părți, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc calde, alături de o salată proaspătă, murături sau sosul preferat.

Tochitură cu carne rămasă de la grătar

Tochitura este un preparat tradițional românesc, perfect pentru a valorifica resturile de carne de la grătar.

Tochitură cu carne rămasă din friptura de porc alături de mămăligă
Tochitura este un preparat tradițional românesc, perfect pentru a valorifica resturile de carne de la grătar / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g carne rămasă de la grătar (vită, porc, pui, miel, etc.)
  • 2 cepe mari tocate fin
  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 ardei grași tocati
  • 3-4 roșii tocate sau 400 g roșii cuburi la conservă
  • 200 ml vin roșu opțional
  • 200 ml supă de carne sau apă
  • 2 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • sare
  • piper după gust
  • pătrunjel proaspăt (tocat)
  • mămăligă (pentru servire)
  • ouă prăjite (opțional, pentru servire)

Mod de preparare

Se taie carnea rămasă de la grătar în bucăți mici. Într-o tigaie mare sau cratiță adâncă, se încălzește uleiul la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată și se călește până devine aurie și moale. Se adaugă usturoiul tocat și ardeiul gras, și se lasă să se călească încă 2-3 minute.

Se adaugă carnea tăiată în tigaie și se amestecă bine cu legumele. Se presară boiaua dulce, cimbrul uscat, sare și piper după gust și se pun foile de dafin. Apoi se toarnă vinul roșu și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, aproximativ 2-3 minute.

Se adaugă roșiile tocate sau roșiile cuburi din conservă, și se se amestecă bine. Se toarnă supa de carne sau apa și se aduce totul la punctul de fierbere. Se reduce focul și se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 30 de minute, până când carnea și legumele sunt bine încorporate și sosul s-a îngroșat.

Se gustă și se ajustează gustul, adăugând sare și piper dacă este necesar. La final, se presară pătrunjelul proaspăt tocat deasupra. Se servește tochitura fierbinte, alături de mămăligă caldă și, opțional, ouă prăjite. Se poate adăuga și brânză rasă deasupra mămăligii pentru un plus de savoare.

Cum se prepară rulada din resturi de friptură

Rulada din resturi de friptură este o modalitate creativă și delicioasă de a reutiliza carnea rămasă, transformând-o într-un preparat nou și atrăgător. Iată o rețetă simplă și gustoasă pentru a pregăti rulada din resturi de friptură.

Ruladă cu carnea rămasă din friptura de porc
Rulada din resturi de carne este potrivită pentru aperitive/ Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g resturi de friptură (vită, porc, pui sau miel)
  • 1 ceapă mare tocată fin
  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 morcovi răzuiți
  • 1 ardei gras tăiat cubulețe
  • 200 g ciuperci tocate mărunt
  • 100 g brânză (cheddar, mozzarella sau telemea) rasă
  • 2 ouă
  • 100 g pesmet
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper după gust
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 lingură de muștar
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 foaie de aluat foitaj (opțional, dacă doriți să faceți rulada în aluat)

Mod de preparare

Se taie resturile de friptură în bucăți mici și se toacă fin cu un cuțit sau cu un robot de bucătărie pentru a obține o textură omogenă. Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată și se călește până devine aurie și moale. Apoi se pun usturoiul, morcovii rași, ardeiul gras și ciupercile, și se călesc până se înmoaie și își reduc volumul. Se condimentează cu sare, piper și cimbru uscat.

Într-un bol mare, se combină carnea tocată, legumele sotate, ouăle, pesmetul, brânza rasă, muștarul și pătrunjelul. Se amestecă bine toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă. Dacă amestecul este prea uscat, se pune puțin lapte sau apă. Dacă este prea umed, se pune puțin pesmet suplimentar.

Dacă se utilizează aluat foitaj, se întinde pe o suprafață plană și se pune amestecul de carne și legume deasupra, lăsând margini libere. Se rulează cu grijă aluatul, sigilând marginile și capetele, pentru a forma o ruladă compactă. Dacă nu este folosit aluat, se pune folie de aluminiu într-o formă de chec și se pune deasupra toată compoziția.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se așează rulada într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Dacă se folosește aluat foitaj, se unge rulada cu un ou bătut pentru o crustă aurie. Se lasă să se coacă aproximativ 35-45 de minute, sau până când este bine rumenită și gătită în interior.

După ce este gata se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească câteva minute înainte de a o felia. Se servește rulada caldă, alături de o salată proaspătă, legume la abur sau un piure de cartofi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură Căsuța de iarnă secționată pe un platou și o porție pe farfurie, în decor de iarnă
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
hugo fără alcool rețeta
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
cele 5 sosuri mamă
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
turtă dulce în coșuleț
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
câte zile se ține orezul în frigider
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
07:32
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
06:58
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
05:51
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
19 decembrie, 05:43
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Orez cremos cu lapte de cocos în două boluri, o nucă de cocos secționată și un bol cu coajă de citrice
19 decembrie, 05:41
Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post Orez cremos cu lapte de cocos. Desertul copilăriei în varianta de post
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
19 decembrie, 05:41
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
18 decembrie, 06:24
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
18 decembrie, 05:42
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Piftie de curcan cu legume. Versiune mai ușoară a răciturilor tradiționale, ideală pentru cei care evită carnea de porc
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Cum se calculează impozitul pe locuinţe în 2026 şi cine va plăti cel mai mult
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Pensia pe care Gigi Becali o primeşte de la statul român. amp;#8220;Ce-mi dați, bă, atâția bani?”
Cum arată antagonista din cel mai nou film Avatar în realitate. Puțini ar recunoaște actrița care o joacă
Cum arată antagonista din cel mai nou film Avatar în realitate. Puțini ar recunoaște actrița care o joacă
Cum arată antagonista din cel mai nou film Avatar în realitate. Puțini ar recunoaște actrița care o joacă
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
Thalía și-a lansat o nouă piesă de sărbători. A fost invitată în emisiunea artistei Kelly Clarkson
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
OpenAI lansează magazinul de aplicații ChatGPT. Ce poți găsi pe el
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Pandișpan cu vanilie și cremă de brânză
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
Proprietățile medicinale ale vâscului. Ce întrebuințări poate avea această plantă
fresh
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice

Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
închide