Ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Rețete care te vor cuceri pe loc

Se întâmplă deseori să ai în frigider friptură de porc rămasă de la grătar cu care să nu știi ce să faci. Nu o arunca. Se poate transforma în alte preparate delicioase, de la sandviciuri la supe. Iată ce poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar. Aceste rețete care te vor cuceri pe loc.

Friptură de porc rămasă de la grătar pusă pe o farfurie
Resturile de la friptură pot fi transformate în preparate noi/ Shutterstock

Friptura de porc rămasă de la grătar trebuie păstrată la frigider în vase închise ermetic. O poți încălzi în cuptorul cu microunde sau în cuptorul aragazului sau o poți transforma în feluri de mâncare noi și delicioase.

Citește și

Resturile de friptură de porc de la grătar pot fi transformate în numeroase preparate delicioase. Poți face atât preparate reci, cât și calde perfecte pentru prânz, cină sau pachetul de la birou.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce mai poți face cu friptura de porc rămasă de la grătar

Poți face tacos cu friptură de porc adăugând și ceapă roșie tocată, coriandru proaspăt, salsa, sucul de la o limetă. Le pui pe toate într-o tortilla și se bucuri de o masă rapidă și gustoasă. La fel de accesibil este și sandviciul cu bucăți de friptură de porc, pe care îl poți face atât rece, cât și cald.

Mai poți adăuga brânză cheddar, murături, muștar, maioneză. Poți să îl mănânci rece, sau îl poți lăsa într-o tigaie până când brânza se topește și pâinea devine aurie.

Pentru ragu de porc mai ai nevoie pe lângă resturile de friptură de porc și de ceapă, usturoi, roșii tocate (proaspete sau la conservă), vin roșu, ierburi aromatice (cimbru, rozmarin), sare, piper.

Călește ceapa și usturoiul tocate, adăugă resturile de friptură tăiate mărunt, roșiile tocate și puțin vin roșu. Condimentează cu ierburi, sare și piper. Fierbe totul la foc mic până când sosul se îngroașă. Servește ragu cu paste sau mămăligă.

O salată cu friptură de porc poate fi o cină perfectă. Adaugă într-un bol fâșii de friptură, salată verde, roșii cherry, castraveți, ceapă roșie, avocado, dressing de iaurt sau vinaigrette și amestecă bine.

Idei de mic dejun sau de aperitiv

Delicioasă este și frittata cu friptură de porc. Bate ouăle într-un bol și adaugă ceapa și ardeiul tocat, sarea și piperul. Într-o tigaie care poate fi pusă în cuptor, se călesc legumele, se adaugă carnea de porc și se pun ouăle bătute. Presară brânza deasupra și se coace la 180°C până când frittata este fermă și aurie.

Plăcinta de porc poate fi un aperitiv minunat. Călește ceapa, morcovii și mazărea, adaugă carnea de porc tăiată mărunt. Presară făină și amestecă bine, apoi adaugă supă de pui și lapte până când se formează un sos gros. Se transferă amestecul într-o formă de plăcintă, se acoperă cu aluat și dă-o la cuptor la 180°C până când aluatul este auriu.

Din resturile de friptură de porc poți face chiar și friptură. Taie carnea de porc și legumele în bucăți. Într-o oală mare, călește ceapa, adăugă legumele, carnea și bulionul. Fierbe la foc mic până când legumele sunt moi. Condimentează după gust.

Rețetă de chiftele din resturi de friptură

Chiftelele din resturi de friptură sunt o modalitate excelentă de a reutiliza resturile de carne într-un preparat delicios și ușor de pregătit.

Chiftele din resturi de friputră de porc puse pe o farfurie
Chiftelele se pot servi cu garnitură de piure, cartofi prăjiți sau salate/ Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g resturi de friptură (de vită, porc, miel sau pui)
  • 1 ceapă mică tocată fin
  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 1 morcov ras fin
  • 1 ou
  • 50 g pesmet
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 2 linguri de parmezan ras (opțional)
  • sare
  • piper după gust
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de condimente uscate (oregano, cimbru sau măghiran)
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Se taie resturile de friptură în bucăți mici și se toacă fin cu un cuțit sau cu un robot de bucătărie pentru a obține o textură omogenă.

Într-un bol mare, se combină carnea tocată, ceapa tocată fin, usturoiul, morcovul ras, oul, pesmetul, pătrunjelul, parmezanul, muștarul și condimentele uscate. Se amestecă bine toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă. Dacă amestecul este prea uscat, se poate adăuga puțin lapte sau apă. Dacă este prea umed, se  mai pune puțin pesmet. Se condimentează cu sare și piper după gust.

Cu mâinile umede, se formează chiftele de dimensiunea unei mingi de golf. Apoi se aplatizează ușor pentru a obține chiftele de formă uniformă.

Se încălzește uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se prăjesc chiftelele în uleiul încins, în tranșe, pentru a evita aglomerarea tigăii. Se prăjesc până devin aurii și crocante pe ambele părți, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Se servesc calde, alături de o salată proaspătă, murături sau sosul preferat.

Tochitură cu carne rămasă de la grătar

Tochitura este un preparat tradițional românesc, perfect pentru a valorifica resturile de carne de la grătar.

Tochitură cu carne rămasă din friptura de porc alături de mămăligă
Tochitura este un preparat tradițional românesc, perfect pentru a valorifica resturile de carne de la grătar / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g carne rămasă de la grătar (vită, porc, pui, miel, etc.)
  • 2 cepe mari tocate fin
  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 ardei grași tocati
  • 3-4 roșii tocate sau 400 g roșii cuburi la conservă
  • 200 ml vin roșu opțional
  • 200 ml supă de carne sau apă
  • 2 linguri de ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • sare
  • piper după gust
  • pătrunjel proaspăt (tocat)
  • mămăligă (pentru servire)
  • ouă prăjite (opțional, pentru servire)

Mod de preparare

Se taie carnea rămasă de la grătar în bucăți mici. Într-o tigaie mare sau cratiță adâncă, se încălzește uleiul la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată și se călește până devine aurie și moale. Se adaugă usturoiul tocat și ardeiul gras, și se lasă să se călească încă 2-3 minute.

Se adaugă carnea tăiată în tigaie și se amestecă bine cu legumele. Se presară boiaua dulce, cimbrul uscat, sare și piper după gust și se pun foile de dafin. Apoi se toarnă vinul roșu și se lasă să fiarbă până se evaporă alcoolul, aproximativ 2-3 minute.

Se adaugă roșiile tocate sau roșiile cuburi din conservă, și se se amestecă bine. Se toarnă supa de carne sau apa și se aduce totul la punctul de fierbere. Se reduce focul și se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 30 de minute, până când carnea și legumele sunt bine încorporate și sosul s-a îngroșat.

Se gustă și se ajustează gustul, adăugând sare și piper dacă este necesar. La final, se presară pătrunjelul proaspăt tocat deasupra. Se servește tochitura fierbinte, alături de mămăligă caldă și, opțional, ouă prăjite. Se poate adăuga și brânză rasă deasupra mămăligii pentru un plus de savoare.

Cum se prepară rulada din resturi de friptură

Rulada din resturi de friptură este o modalitate creativă și delicioasă de a reutiliza carnea rămasă, transformând-o într-un preparat nou și atrăgător. Iată o rețetă simplă și gustoasă pentru a pregăti rulada din resturi de friptură.

Ruladă cu carnea rămasă din friptura de porc
Rulada din resturi de carne este potrivită pentru aperitive/ Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g resturi de friptură (vită, porc, pui sau miel)
  • 1 ceapă mare tocată fin
  • 2-3 căței de usturoi tocați mărunt
  • 2 morcovi răzuiți
  • 1 ardei gras tăiat cubulețe
  • 200 g ciuperci tocate mărunt
  • 100 g brânză (cheddar, mozzarella sau telemea) rasă
  • 2 ouă
  • 100 g pesmet
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper după gust
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 lingură de muștar
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 foaie de aluat foitaj (opțional, dacă doriți să faceți rulada în aluat)

Mod de preparare

Se taie resturile de friptură în bucăți mici și se toacă fin cu un cuțit sau cu un robot de bucătărie pentru a obține o textură omogenă. Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată și se călește până devine aurie și moale. Apoi se pun usturoiul, morcovii rași, ardeiul gras și ciupercile, și se călesc până se înmoaie și își reduc volumul. Se condimentează cu sare, piper și cimbru uscat.

Într-un bol mare, se combină carnea tocată, legumele sotate, ouăle, pesmetul, brânza rasă, muștarul și pătrunjelul. Se amestecă bine toate ingredientele până se obține o compoziție omogenă. Dacă amestecul este prea uscat, se pune puțin lapte sau apă. Dacă este prea umed, se pune puțin pesmet suplimentar.

Dacă se utilizează aluat foitaj, se întinde pe o suprafață plană și se pune amestecul de carne și legume deasupra, lăsând margini libere. Se rulează cu grijă aluatul, sigilând marginile și capetele, pentru a forma o ruladă compactă. Dacă nu este folosit aluat, se pune folie de aluminiu într-o formă de chec și se pune deasupra toată compoziția.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se așează rulada într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Dacă se folosește aluat foitaj, se unge rulada cu un ou bătut pentru o crustă aurie. Se lasă să se coacă aproximativ 35-45 de minute, sau până când este bine rumenită și gătită în interior.

După ce este gata se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească câteva minute înainte de a o felia. Se servește rulada caldă, alături de o salată proaspătă, legume la abur sau un piure de cartofi.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
chifteluțe suedeze
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
Cât se ține slănina la sare
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Castraveți murați crocanți în saramură
23 noiembrie, 05:49
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
varza murata si zeama de varza
22 noiembrie, 06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
22 noiembrie, 05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Cartierul de lux cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit al doilea Dorobanţi
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
închide