Budincă de legume cu șuncă afumată. Rețetă de gustare delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru una dintre gustările zilei sau chiar pentru una dintre mesele principale, încearcă să prepari o budincă de legume cu șuncă afumată. Rețeta nu este complexă, iar budinca este gustoasă și sățioasă.

Budincă de legume cu șuncă afumată în vas de sticlă și o porție pe o spatulă de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Budinca poate fi servită atât caldă cât și rece / Shutterstock

Budincile sărate sunt foarte populare și în rândul bucătarilor profesioniști. Aceștia le prepară în special de sărbători sau la mesele festive. Sunt și gustoase, dar arată foarte spectaculos în secțiune, mai ales preparate din ingrediente multicolore. Poți combina în aceeași rețetă de budincă aperitiv absolut tot ce dorești: legume, specialități de carne, brânzeturi, verdețuri și ouă fierte.

Citește și

Pot fi preparate în orice anotimp, folosind legumele care se găsesc pe piață sau legume congelate. Cu cât legumele sunt mai colorate, cu atât budinca va fi mai apetisantă. Șunca afumată și tăiată în cuburi va completa armonios gustul legumelor. Legumele și cărnurile sunt completate de o compoziție din ouă cu smântână și verdeață, dar și cașcaval răzuit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Făina nu este necesară într-o astfel de budincă, compoziția se va lega de la amestecul de ouă cu smântână și cașcaval. Descoperă aici și o rețetă de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry. Mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru delicioasa budincă de legume cu șuncă afumată.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea budincii constă în pregătirea legumelor pe care le cureți, după caz, le clătești cu apă rece, le scurgi bine și le toci în cuburi sau în fâșii. Apoi, vei pregăti compoziția lichidă în care vei adăuga legumele și șunca afumată.

Cum prepari budincă de legume cu șuncă afumată

Înainte de a pregăti toate ingredientele pentru budincă pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Toacă ardeii multicolori în cuburi mai mari, să poată colora frumos budinca. Broccoli îl tai în bucăți mai mari sau doar îl desfaci în buchețele, în funcție de mărimea acestora. Ciupercile le tai în felii mai grosiere, iar șunca afumată o tai în cuburi de mărimea celor de ardei. Boabele de porumb le scurgi bine de lichidul din conservă, iar cașcavalul îl dai pe răzătoarea mare. Este ideal să alegi un tip de cașcaval cu consistența mai fermă, pentru a-l putea răzui, dar și pentru a se topi mai lent în timpul procesului termic.

După ce ai pregătit legumele, poți pregăti compoziția de bază a budincii. Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare și unul de piper. Adaugă smântâna, apoi pătrunjelul verde tocat mărunt și omogenizează bine amestecul.

Pregătește un vas termorezistent pe care îl ungi la interior cu unt. Apoi adaugă legumele și șinca în el, așezate în straturi succesive, în funcție de culori. Punem câte un strat din fiecare alternând cu cașcaval răzuit și compoziția lichidă. Poți opta și pentru a amesteca de la început toate ingredientele într-un bol încăpător. Însă budinca va arăta mai spectaculos cu acestea așezate în straturi succesive.

Introdu vasul în cuptorul încălzit și coace delicioasa budincă de legume cu șuncă afumată pentru 40-50 de minute, la 180 de grade Celsius. Este necesar ca budinca să fie bine închegată când o scoți din cuptor, pentru a o putea porționa fără să fie cursivă.

Descoperă și o rețetă de chec aperitiv cu spanac și morcovi, pentru gustări zilnice.

Citește și
Budincă de legume cu șuncă afumată în vas de sticlă
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare ai budincii aperitiv cu legume și șuncă
Budincă de legume cu șuncă afumată în vas de sticlă și o porție pe o spatulă de lemn
+0
CELE MAI CITITE
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
banane foarte coapte
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Două porții de ciorbă ardelenească de varză cu smântână și mărar verde
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ciorbă ardelenească de varză cu smântână. O mâncare hrănitoare și plină de gust
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de pepene roșu pe o farfurie
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
Budincă de pepene roșu. Un desert răcoritor, cu o textură fină și o aromă delicată
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Galerie foto
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Budincă de orez cu mango și vanilie în două boluri și un bol cu felii de mango
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Budincă de conopidă cu brânză și smântână, cremoasă, fină și plină de savoare
Turnul Torre dei Conti din Roma, prăbușit parțial în timpul lucrărilor de renovare: un român, sub dărâmături
Turnul Torre dei Conti din Roma, prăbușit parțial în timpul lucrărilor de renovare: un român, sub dărâmături
Turnul Torre dei Conti din Roma, prăbușit parțial în timpul lucrărilor de renovare: un român, sub dărâmături
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Acuze fără precedent la adresa milionarului român care are un salariu de 33.000 de euro pe lună: amp;#8220;Tâlhăria e tâlhărie!”
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Urmează un nou proiect profesional pentru Bergüzar Korel. Despre ce este vorba și unde va putea fi văzută vedeta
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari

Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
închide