Plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Turtele sau plăcintele preparate la tigaie sunt foarte apreciate, pentru că ne aduc aminte de copilărie. Le preparau bunicile în trecut, le preparăm și noi astăzi, dar cu alte ingrediente. Încearcă și tu rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie, pentru una dintre mesele zilei.

Trei porții de plăcintă preparată la tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Plăcintele se pot porționa după ce se mai temperează / Shutterstock

Aluatul se prepară în modul cel mai clasic, ca și aluatul de pâine sau cel de pizza. Iar umplutura de spanac cu omletă este este la fel de simplă, dar foarte gustoasă și hrănitoare. Presupui că servești la micul dejun o omletă cu spanac și pâine, dar sub formă de sandviș.

Citește și

Poți prepara plăcintele pentru micul dejun, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Le poți servi calde sau reci, simple sau cu ketchup, așa cum servești pizza. Dacă dorești plăcintele și mai consistente, mai poți adăuga la umplutură și puțină mozzarella răzuită, sau cașcaval.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuși dacă nu ai timp sau chef să stai lângă tigaie pentru a prepara plăcintele, le poți prepara și la cuptor. Descoperă un exemplu de plăcintă preparată la cuptor la rețeta de empanadas cu file de ton în sos de roșii. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă care necesită aluat, începe cu prepararea aluatului, care necesită frământare și dospire. În timp ce aluatul va sta la dospit te vei ocupa și de pregătirea umpluturii pentru plăcinte.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte cu omletă și spanac

Trece făina prin sită într-un bol și creează o gropiță în mijlocul ei. Adaugă acolo drojdia amestecată cu o linguriță de zahăr și puțin lapte cald. După ce aluatul devine compact, frământă-l până când nu se mai lipește de mâini. Acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l să se dospească timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Descoperă și o rețetă de aluat pentru pizza.

În acest interval de timp, ocupă-te de  ingredientele pentru umplutură. Spală bine frunzele de spanac și lasă-le să se scurgă.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins, apoi adaugă untul. După ce untul se topește adaugă ceapa verde tocată mărunt și firul de usturoi verde, de asemeni, tocat mărunt. Lasă ingredientele la călit amestecându-le ușor timp de 1-2 minute. Apoi adaugă frunzele de spanac. Amestecă-le și pe acestea cu ingredientele din tigaie, până când se pătrund ușor.

Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare și unul de piper. Adaugă-le peste frunzele de spanac ușor pătrunse. Lasă omleta cu spanac să se prepare pe prima parte , apoi întoarce-o și prepar-o bine și pe a doua parte. Apoi las-o la răcit.

Cum formezi și coci plăcintele

După ce aluatul și-a dublat volumul, împarte-l în 6 bucăți aproximativ egale. Modelează-le sub formă de bile.

Presară făină pe masa de lucru și întinde fiecare bilă de aluat într-o foaie circulară de aproximativ 20 cm diametrul. Împarte omleta în șase părți egale. Pune o parte din omletă la mijlocul cercului de aluat. Opțional, adaugă și mozzarella răzuită sau cașcaval. Adună marginile aluatului peste umplutură și presează-le bine la centru, pentru a se lipi.  Apasă ușor peste minunatele plăcinte cu  omletă și spanac să se aplatizeze. Modelează-le sub formă circulară cu diametrul aproximativ cât al tigăii de copt. Coace-le pe rând în tigaia unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Lasă-le să se răcească bine înainte de a le porționa, Sunt delicioase servite calde, cu ketchup, dar și reci.

Dacă mai dorești și alte rețete de plăcinte la tigaie, îți recomandăm să încerci și rețeta ardelenească de plăcinte cu cartofi coapte la tigaie.

Citește și
Plăcintă porționată în patru, alături de un tacâm de lemn și frunze de spanac
Galerie foto

Galerie foto

Cinci plăcinte cu omletă și spanac într-o tigaie și una pe un tocător de lemn
Șase plăcinte cu omletă și spanac, una porționată
Trei porții de plăcintă preparată la tigaie
+1
CELE MAI CITITE
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, porționată pe platou și o porție pe farfurie
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Prăjitură răsturnată cu ananas și cireșe confiate, delicioasă și cu aspect cuceritor
Cozonac spiralat cu umplutură de mac porționat pe o farfurie, alături de batoane de scorțișoare, anason stelat și portocale
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Cozonac spiralat cu umplutură de mac. Un cozonac cu umplutură generoasă și aspect frumos la secțiune
Porție de cremșnit duo cu vanilie și frișcă
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Cremșnit duo cu vanilie și frișcă. Rețeta clasică, stratificată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Plăcinte cu varză la tigaie, așezate pe un tocător de lemn
Galerie foto
Plăcinte cu varză la tigaie. Rețetă pentru gustări delicioase
Plăcinte cu varză la tigaie. Rețetă pentru gustări delicioase
Plăcinte cu brânză și verdeață într-un bol alb, o plăcintă secționată
Galerie foto
Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie
Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
25 decembrie, 05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Modalități simple de a evita balonarea după mesele de sărbători. Ce arată specialiștii
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Momentul în care un şofer băut la volanul unui BMW se izbeşte de o casă, în Satu Mare. Se grăbea la colindat
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Unde petrece Crăciunul Ioana Țiriac. Fiica miliardarului român a ales o destinație exotică
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: O fată pentru o fată!
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Ana, Mi-ai fost scrisă în ADN, 25 decembrie. Constance, decizie radicală pentru a salva numele familiei: „O fată pentru o fată!”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Care este cea mai bună diferență de vârstă dintre copii
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente

Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
închide