Plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Turtele sau plăcintele preparate la tigaie sunt foarte apreciate, pentru că ne aduc aminte de copilărie. Le preparau bunicile în trecut, le preparăm și noi astăzi, dar cu alte ingrediente. Încearcă și tu rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie, pentru una dintre mesele zilei.

Trei porții de plăcintă preparată la tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Plăcintele se pot porționa după ce se mai temperează / Shutterstock

Aluatul se prepară în modul cel mai clasic, ca și aluatul de pâine sau cel de pizza. Iar umplutura de spanac cu omletă este este la fel de simplă, dar foarte gustoasă și hrănitoare. Presupui că servești la micul dejun o omletă cu spanac și pâine, dar sub formă de sandviș.

Citește și

Poți prepara plăcintele pentru micul dejun, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Le poți servi calde sau reci, simple sau cu ketchup, așa cum servești pizza. Dacă dorești plăcintele și mai consistente, mai poți adăuga la umplutură și puțină mozzarella răzuită, sau cașcaval.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Totuși dacă nu ai timp sau chef să stai lângă tigaie pentru a prepara plăcintele, le poți prepara și la cuptor. Descoperă un exemplu de plăcintă preparată la cuptor la rețeta de empanadas cu file de ton în sos de roșii. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca pentru oricare altă rețetă care necesită aluat, începe cu prepararea aluatului, care necesită frământare și dospire. În timp ce aluatul va sta la dospit te vei ocupa și de pregătirea umpluturii pentru plăcinte.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte cu omletă și spanac

Trece făina prin sită într-un bol și creează o gropiță în mijlocul ei. Adaugă acolo drojdia amestecată cu o linguriță de zahăr și puțin lapte cald. După ce aluatul devine compact, frământă-l până când nu se mai lipește de mâini. Acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l să se dospească timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.

Descoperă și o rețetă de aluat pentru pizza.

În acest interval de timp, ocupă-te de  ingredientele pentru umplutură. Spală bine frunzele de spanac și lasă-le să se scurgă.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins, apoi adaugă untul. După ce untul se topește adaugă ceapa verde tocată mărunt și firul de usturoi verde, de asemeni, tocat mărunt. Lasă ingredientele la călit amestecându-le ușor timp de 1-2 minute. Apoi adaugă frunzele de spanac. Amestecă-le și pe acestea cu ingredientele din tigaie, până când se pătrund ușor.

Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare și unul de piper. Adaugă-le peste frunzele de spanac ușor pătrunse. Lasă omleta cu spanac să se prepare pe prima parte , apoi întoarce-o și prepar-o bine și pe a doua parte. Apoi las-o la răcit.

Cum formezi și coci plăcintele

După ce aluatul și-a dublat volumul, împarte-l în 6 bucăți aproximativ egale. Modelează-le sub formă de bile.

Presară făină pe masa de lucru și întinde fiecare bilă de aluat într-o foaie circulară de aproximativ 20 cm diametrul. Împarte omleta în șase părți egale. Pune o parte din omletă la mijlocul cercului de aluat. Opțional, adaugă și mozzarella răzuită sau cașcaval. Adună marginile aluatului peste umplutură și presează-le bine la centru, pentru a se lipi.  Apasă ușor peste minunatele plăcinte cu  omletă și spanac să se aplatizeze. Modelează-le sub formă circulară cu diametrul aproximativ cât al tigăii de copt. Coace-le pe rând în tigaia unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Lasă-le să se răcească bine înainte de a le porționa, Sunt delicioase servite calde, cu ketchup, dar și reci.

Dacă mai dorești și alte rețete de plăcinte la tigaie, îți recomandăm să încerci și rețeta ardelenească de plăcinte cu cartofi coapte la tigaie.

Citește și
Plăcintă porționată în patru, alături de un tacâm de lemn și frunze de spanac
Galerie foto

Galerie foto

Cinci plăcinte cu omletă și spanac într-o tigaie și una pe un tocător de lemn
Șase plăcinte cu omletă și spanac, una porționată
Trei porții de plăcintă preparată la tigaie
+1
CELE MAI CITITE
Urme albe pe ciocolată
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Ciocolata ta are urme albe? Iată ce trebuie să știi înainte să o mănânci
Zacuscă de vinete cu dovlecei pe felii de pâine și în bol
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
Zacuscă de vinete cu dovlecei. O variantă mai ușoară și mai delicată
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Plăcinte cu varză la tigaie, așezate pe un tocător de lemn
Galerie foto
Plăcinte cu varză la tigaie. Rețetă pentru gustări delicioase
Plăcinte cu varză la tigaie. Rețetă pentru gustări delicioase
Plăcinte cu brânză și verdeață într-un bol alb, o plăcintă secționată
Galerie foto
Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie
Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Supravieţuitorul tragediei din Făgăraş a aşteptat ajutorul ore bune, lângă prietenii pe care i-a văzut murind
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Românul care a făcut 1.35 milioane dolari din 33 de dolari, uluit de Ion Ţiriac: amp;#8220;Nu l-a interesat niciodată”
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
închide