Plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie
Turtele sau plăcintele preparate la tigaie sunt foarte apreciate, pentru că ne aduc aminte de copilărie. Le preparau bunicile în trecut, le preparăm și noi astăzi, dar cu alte ingrediente. Încearcă și tu rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie, pentru una dintre mesele zilei.
Galerie foto
Aluatul se prepară în modul cel mai clasic, ca și aluatul de pâine sau cel de pizza. Iar umplutura de spanac cu omletă este este la fel de simplă, dar foarte gustoasă și hrănitoare. Presupui că servești la micul dejun o omletă cu spanac și pâine, dar sub formă de sandviș.
Poți prepara plăcintele pentru micul dejun, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Le poți servi calde sau reci, simple sau cu ketchup, așa cum servești pizza. Dacă dorești plăcintele și mai consistente, mai poți adăuga la umplutură și puțină mozzarella răzuită, sau cașcaval.
Totuși dacă nu ai timp sau chef să stai lângă tigaie pentru a prepara plăcintele, le poți prepara și la cuptor. Descoperă un exemplu de plăcintă preparată la cuptor la rețeta de empanadas cu file de ton în sos de roșii. Mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca pentru oricare altă rețetă care necesită aluat, începe cu prepararea aluatului, care necesită frământare și dospire. În timp ce aluatul va sta la dospit te vei ocupa și de pregătirea umpluturii pentru plăcinte.
Cum prepari aluatul pentru plăcinte cu omletă și spanac
Trece făina prin sită într-un bol și creează o gropiță în mijlocul ei. Adaugă acolo drojdia amestecată cu o linguriță de zahăr și puțin lapte cald. După ce aluatul devine compact, frământă-l până când nu se mai lipește de mâini. Acoperă-l cu un ștergar curat și lasă-l să se dospească timp de aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
Descoperă și o rețetă de aluat pentru pizza.
În acest interval de timp, ocupă-te de ingredientele pentru umplutură. Spală bine frunzele de spanac și lasă-le să se scurgă.
Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins, apoi adaugă untul. După ce untul se topește adaugă ceapa verde tocată mărunt și firul de usturoi verde, de asemeni, tocat mărunt. Lasă ingredientele la călit amestecându-le ușor timp de 1-2 minute. Apoi adaugă frunzele de spanac. Amestecă-le și pe acestea cu ingredientele din tigaie, până când se pătrund ușor.
Sparge ouăle într-un bol și amestecă-le cu un praf de sare și unul de piper. Adaugă-le peste frunzele de spanac ușor pătrunse. Lasă omleta cu spanac să se prepare pe prima parte , apoi întoarce-o și prepar-o bine și pe a doua parte. Apoi las-o la răcit.
Cum formezi și coci plăcintele
După ce aluatul și-a dublat volumul, împarte-l în 6 bucăți aproximativ egale. Modelează-le sub formă de bile.
Presară făină pe masa de lucru și întinde fiecare bilă de aluat într-o foaie circulară de aproximativ 20 cm diametrul. Împarte omleta în șase părți egale. Pune o parte din omletă la mijlocul cercului de aluat. Opțional, adaugă și mozzarella răzuită sau cașcaval. Adună marginile aluatului peste umplutură și presează-le bine la centru, pentru a se lipi. Apasă ușor peste minunatele plăcinte cu omletă și spanac să se aplatizeze. Modelează-le sub formă circulară cu diametrul aproximativ cât al tigăii de copt. Coace-le pe rând în tigaia unsă cu puțin ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Lasă-le să se răcească bine înainte de a le porționa, Sunt delicioase servite calde, cu ketchup, dar și reci.
Dacă mai dorești și alte rețete de plăcinte la tigaie, îți recomandăm să încerci și rețeta ardelenească de plăcinte cu cartofi coapte la tigaie.
Galerie foto