Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale

timpul de preparare
Timp de gătire: 25 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale este o rețetă de gustare delicioasă, cu o combinație rafinată și decadentă de ingrediente. Rețeta aduce împreună textura cremoasă a brânzei Camembert, dulceața curmalelor, aroma savuroasă a baconului crocant și gustul bogat al cașcavalului. Totul este învelit într-un strat crocant de foietaj, care la coacere devine aurit și sfărâmicios.

Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Galerie foto

Galerie foto

Crusta crocantă a foietajului se sparge delicat, eliberând o umplutură catifelată și bogată / Shutterstock

Acest preparat este perfect pentru o masă festivă, o întâlnire cu prietenii sau ca gustare mai sofisticată. Este o adevărată armonie între contraste: crusta crocantă a foietajului se sparge delicat, eliberând o umplutură catifelată și bogată. Camembertul, cu aroma sa ușor înțepătoare și textura cremoasă, devine inima acestui preparat. Baconul adaugă un strat crocant și savuros, cașcavalul intensifică gustul brânzos, iar curmalele îndulcesc subtil fiecare mușcătură.

Citește și

Ceea ce face acest preparat special este echilibrul dintre simplitatea execuției și rafinamentul rezultatului. Aluatul foietaj, devenit crocant și aerat, contrastează perfect cu interiorul moale. Dulceața curmalelor este o surpriză încântătoare, care echilibrează grăsimea baconului și a brânzei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Indiferent dacă îl servești ca aperitiv într-o masă festivă sau ca piesă centrală într-un brunch relaxat, acest Camembert în foietaj este garantat să impresioneze. Feliat și servit pe o tavă, dezvăluie straturile bogate și diverse, transformând fiecare porție într-o experiență de neuitat. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru a te răsfăța și tu cu așa preparat delicios.

Ingrediente

Mod de preparare

Pregătirea ingredientelor.  Scoate brânza Camembert din ambalaj și las-o la temperatura camerei pentru 10-15 minute. Taie curmalele în bucăți mici și subțiri. Rade cașcavalul pe răzătoarea mare.

Cum prepari Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale

Într-o tigaie fără ulei, prăjește baconul până devine ușor crocant. Scurge-l pe un șervețel pentru a elimina excesul de grăsime.

Descoperă și cum poți găti baconul, ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime.

Întinde foaia de aluat foietaj pe o suprafață presărată cu puțină făină, dacă este necesar. Secționează foaia în două părți egale. Așază brânza Camembert la mijlocul primei foi de aluat. Presară puțin mărar verde și așază peste brânză a doua foaie de aluat.

Unește foile la capete, apoi secționează-le în zece părți, de jur împrejurul brânzei. Vei obține 20 de fâșii de aluat pe care le vei rula separat, adăugând în interior câte o felie subțire de bacon, o bucată mică de cașcaval și în capăt o curmală uscată. Nu este necesar să adaugi curmale în toate rulourile, dacă nu ai suficiente.

Așază pachetul de Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale într-o tavă încăpătoare, tapetată cu hârtie de copt. Unge cu ou bătut toată suprafața preparatului și presară semințe de susan pe deasupra.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace preparatul timp de 20-25 de minute sau până când foietajul este auriu și crocant.

După coacere lasă-l să se răcească timp de 5-6 minute, înainte de a-l porționa, pentru ca brânza să nu curgă excesiv.

Servește-l alături de felii de pâine crocantă, biscuiți sărați sau o salată verde ușoară.

Opțional, stropește-l cu puțină miere înainte de servire pentru un contrast plăcut între dulce și sărat.

Dacă dispui de mai mult timp de petrecut în bucătărie, îți recomandăm să prepari și aluatul foietaj în casă, inspirându-te din această rețetă.

 

Citește și
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Galerie foto

Galerie foto

Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale, înainte de coacere
Pasul de rulare a aluatului cu felii de bacon de jur împrejurul brânzei Camembert
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
+21
CELE MAI CITITE
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Gözleme
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
Gözleme, plăcintele turcești de care te vei îndrăgosti. Cum să le faci acasă
Două boluri cu supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Supă cremă de sfeclă cu mere, servită cu baghete aromate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Galerie foto
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Melcișori din aluat foietaj cu spanac, într-un bol
Galerie foto
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Inele din mere în aluat foietaj pe un grătar, alături de felii de mere
Galerie foto
Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor
Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
lahmacun
06:20
Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun
Cafea depozitată într-un borcan de metal
05:19
Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
Tocană de vită cu morcovi și țelină în cratiță
9 februarie, 06:56
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros
Orange Curd în borcan cu linguriță, alături de o portocală feliată
9 februarie, 06:54
Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați
8 februarie, 08:28
Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri
cel mai pufos piure de cartofi
8 februarie, 06:02
Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
7 februarie, 06:58
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Pipote de pui cu bulgur și legume în bol, alături de legume proaspete
7 februarie, 06:10
Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă Pipote de pui cu bulgur și legume. O mâncare hrănitoare și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Zodii apropiate de natură. Nativii care se simt bine în aer liber
Ţara preferată de tot mai mulţi turiști români. Un sejur all-inclusive în misteriosul Deşert Alb porneşte de la 1.500€
Ţara preferată de tot mai mulţi turiști români. Un sejur all-inclusive în misteriosul Deşert Alb porneşte de la 1.500€
Ţara preferată de tot mai mulţi turiști români. Un sejur all-inclusive în misteriosul Deşert Alb porneşte de la 1.500€
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a dat cărţile pe faţă: „Se poate fără să ai ajutor financiar”
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a dat cărţile pe faţă: „Se poate fără să ai ajutor financiar”
Iubita fiului lui Ion Ţiriac a dat cărţile pe faţă: „Se poate fără să ai ajutor financiar”
Sezonul 15 Chefi la cuțite începe la Antena 1 din 10 martie
Sezonul 15 Chefi la cuțite începe la Antena 1 din 10 martie
Sezonul 15 Chefi la cuțite începe la Antena 1 din 10 martie
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Actrița Birce Akalay o numește pe managera ei ca fiind parte din familie. Ce cuvinte frumoase i-a adresat
Dacă oamenii ar putea zbura, cât de mari ar fi aripile noastre. Dimensiunea lor estimată e surprinzătoare
Dacă oamenii ar putea zbura, cât de mari ar fi aripile noastre. Dimensiunea lor estimată e surprinzătoare
Dacă oamenii ar putea zbura, cât de mari ar fi aripile noastre. Dimensiunea lor estimată e surprinzătoare
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Bomboane de ciocolată cu biscuiți și nucă de cocos
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Cum să îți alegi medicul obstetrician: factori de luat în considerare
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu frații săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu „frații” săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Liam Payne a murit înainte de a-și îndeplini visul de a se reuni cu „frații” săi din One Direction. Kate Cassidy, iubita regretatului artist, s-a destăinuit într-un interviu recent
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului de mere. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Tocană de vită cu morcovi și țelină. Un preparat rustic și savuros

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri

Salată de pui cu ciuperci și castraveți murați. Rețeta simplă care te va cuceri

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Secretul pentru a face cel mai pufos piure de cartofi. Ingredientele de care ai nevoie

Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Orange Curd. Rețeta celei mai fine creme de portocale

Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista

Cum trebuie să păstrezi cafeaua ca să rămână aromată. Secrete împărtășite de barista
închide