Cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime
Câteva bucăți de bacon aduc mai multă savoare în orice preparat le-ai adăuga. Dau gust sandviciurilor, supelor cremă, salatelor, ba chiar este bun și simplu. Baconul este bun crud, dar dacă îl prăjești puțin va fi mai crocant, iar grăsimea va elibera mai multe arome. Iată cum poți găti baconul ca să fie crocant, dar fără prea multă grăsime. Sfaturi simple și utile în bucătărie.
De cele mai multe ori baconul se gătește în tigaia încinsă și lăsată până când devine aurie și crocantă. Această modalitate face ca foarte multă grăsime să rămână în preparat. Același lucru se întâmplă și dacă alegi să gătești baconul la microunde, chiar și în friteuza cu aer cald.
Dacă vrei să mai scapi de o parte de grăsimea baconului, dar să te bucuri în continuare de gustul său, există posibilitatea de a-l găti la cuptor.
Cum poți găti baconul ca să fie crocant
Cel mai simplu mod de a găti baconul este la cuptor, astfel încât să mai scapi și de grăsime. Tot ce trebuie să faci este să îl atârni de grătar, iar dedesupt să pui o tavă. În ea se va scurge toată grăsimea de care vrei să scapi. Nu numai că este o modalitate ușoară, dar baconul se va găti uniform, scrie EatThis.
Totuși, această modalitate are un neajuns. Baconul nu va ieși crocant și ferm, ci va avea o textură mai cărnoasă și o consistență mai moale. Acest lucru se întâmplă pentru că aerul cald nu circulă așa cum trebuie în cuptor.
Dacă totuși vrei să utilizezi această metodă acoperă grătarul cu folie de aluminiu și așează-l pe o tavă de copt. Scoate baconul din cuptor la fiecare câteva minute și întoarce-l pentru a te asigura că este gătit uniform pe toate părțile.
Deși s-ar putea să nu fie la fel de crocant precum este atunci când este gătit tigaie, îl poți servi totuși ca de obicei sau îl toca și servi într-un fel de mâncare la alegere.
Încearcă și rețeta de ruladă de cartofi cu spanac și bacon. Este simplă și utilă.
Încearcă o modalitate mai bună de a găti baconul
Fiecare dintre modalitățile de a găti baconul expuse mai sus au câte un neajuns. Există oare vreo metodă prin care baconul să devină crocant, suficient de cărnos, dar cu mai puțină grăsime? Celebra Martha Stewart a descoperit că hârtia pergament este de fapt o variantă foarte bună pentru prepararea baconului.
Procesul este foarte simplu. Pune hârtie pergament pe o tavă și peste ea așează bucățile de bacon. Se dau la cuptor la 200°C, timp de 15-18 minute, întorcându-le din când în când.
Descoperă și rețeta de pulpe de pui înfășurate în bacon. Această rețetă e simplă și rapidă.
Ceea ce face ca această metodă să fie mult mai bună decât cea în care baconul este pus pe grătar este faptul că toată suprafața cărnii este expusă la căldură. În plus, grăsimea se va strânge în tavă și va fi mult mai ușor să o scurgi la final.
După ce baconul este gata, nu trebuie decât să îl scoți din cuptor, să îl lași puțin să se răcească și, mai apoi, să îl folosești, poate fi utilizat în salate, supe, consumat ca atare, în paste, orez sau în orice alt tip de preparat.
Oricum ai alege să îl gătești trebuie să știi că din cauza conținutului său ridicat de grăsime baconul trebuie consumat cu precauție, în cantități mici, ocazional.