Cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi
Au apărut cartofii noi pe piață și cauți rețete simple și ușoare în care să-i incluzi? Îți oferim mai jos o rețetă de cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi. Este una dintre acele rețete despre care poți spune că este, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă.
Galerie foto
Cartofii noi sunt recomandați consumului, pentru că sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, decât cei maturi. Aceștia se consumă cu coajă pentru că aceasta conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte benefice asupra sănătății organismului.
Cartofii noi au un conținut bogat în fibre și minerale precum potasiu, calciu și magneziu. Mai conțin și glucide care se absorb lent și au un rol esențial în a proteja pancreasul, și a regla nivelul glicemiei, dar și secreția de insulină.
Cartofii noi se consumă cel mai des copți, pentru că se pătrund rapid și sunt delicioși. În plus, aceștia au rolul de a proteja stomacul si intestinele, calmând simptomele de gastrită sau de ulcer.
Descoperă și o rețetă de cartofi noi cu unt și mărar. În continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a aprinde cuptorul pentru a prepara cartofii, va trebui să acorzi o atenție mai deosebită spălării cartofilor. Aceștia nu se curăță de coajă, dar se vor spăla foarte bine pentru a elimina toate impuritățile.
Folosește buretele de bucătărie cu partea abrazivă pentru a te asigura că ai spălat bine cartofii. Lasă-i într-o sită la scurs sau șterge-i cu prosoape de hârtie absorbante.
Cum se prepară cartofii noi la cuptor
După ce ai pregătit cartofii, pregătește o tavă de cuptor sau un vas termorezistent. Unge vasul cu puțin unt sau cu ulei de măsline. Așază cartofii în vas și stropește-i cu unt topit și răcit sau cu ulei de măsline. Masează-i ușor cu mâinile pentru a-i unge pe toate părțile. Apoi presară peste ei sare, piper și boia de ardei dulce. Amestecă-i bine pentru a se condimenta uniform.
Descoperă și o rețetă de cartofi striviți la cuptor, cu usturoi și rozmarin.
Printre cartofii din vas adaugă și o crenguță mică de rozmarin. Acesta este cel mai potrivit condiment pentru cartofi, însă se adaugă în cantitate mai mică, pentru că este puternic aromat. Mai adaugă printre cartofi și câțiva căței de usturoi, necurățați, însă ușor striviți, pentru a-și degaja aroma.
Setează temperatura la 200 de grade Celsius și coace delicioșii cartofi noi la cuptor pentru aproximativ o oră sau până se rumenesc frumos pe toate părțile. La final de preparare mai stropește cartofii cu puțin unt topit sau ulei de măsline. Presară peste cartofi mărar tocat mărunt și amestecă-i. Mai lasă-i în cuptorul stins pentru aproximativ 4-5 minute.
Cum prepari sosul de iaurt cu usturoi
Pregătește un mojar cu pistil sau o presă de usturoi. Curăță usturoiul și pisează-l presărat cu sare grunjoasă, așa cum procedezi la rețeta de mujdei.
Amestecă usturoiul pisat cu puțin unt topit sau puțin ulei de măsline. Amestecă usturoiul până când se transformă într-o pastă cremoasă. Adaugă piper proaspăt măcinat, iaurtul și mărarul verde, tocat mărunt. Omogenizează bine sosul de iaurt cu usturoi și pune-l la rece până în momentul servirii.
Poți savura delicioșii cartofi noi la cuptor, cu sos de iaurt și usturoi, alături de friptura preferată, de șnițele, de chiftele sau simpli. Indiferent de varianta pentru care optezi, te vei bucura de o masă delicioasă..
Galerie foto