Castraveți conservați în sos de roșii, pentru iarnă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre rețetele de conserve pe care le prepari pentru iarnă, poți încerca și rețeta de castraveți conservați în sos de roșii. Nu fac parte din categoria de murături, ci din cea a conservelor pentru mâncăruri.

Borcan cu castraveți conservați în sos de roșii, pentru iarnă
Galerie foto

Galerie foto

Castraveții conservați în sos de roșii sunt ideali pentru ciorbe acre / Profimedia Images

Poți folosi acești castraveți cu tot cu sos la diferite rețete de ciorbe acre sau la mâncăruri scăzute. Chiar și la diferite rețete de salate îi poți include. Poți folosi castraveții mai maturi pe care nu îi folosești, de obicei, la murături. Se vor combina într-un mod delicios cu sosul de roșii și condimentele adăugate.

Citește și

Sosul de roșii îl poți pregăti din roșii proaspete, odată cu pregătirea castraveților, dar poți apela și la sosul de roșii deja conservat. Iar dacă mai este și aromat, cu atât mai mult îți vei ușura munca. Descoperă aici și o rețetă de sos de roșii concentrat și aromat, pentru iarnă. Este perfect pentru a conserva castraveții în el. Mai jos îți oferim rețeta castraveților conservați în sos proaspăt de roșii. Indiferent pentru varianta pe care o alegi, castraveții vor ieși tare gustoși.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pe care le aduni pe masa de lucru. Adună și ustensilele necesare preparării conservei, dar și borcanele care necesită spălare, clătire și sterilizare.

Cum prepari castraveți conservați în sos de roșii

Spală bine castraveții cu partea abrazivă a buretelui de vase, pentru a îndepărta toate impuritățile. Apoi pune-i în apă rece cu puțină sare. Sarea din apă va ajuta la eliminarea impurităților care mai rămân pe coaja castraveților. lasă castraveții în apa rece cu sare timp de 15-20 de minute.

În intervalul de timp cât castraveții stau în apă rece cu sare pregătește sosul de roșii și sterilizează borcanele și capacele. Pune o cratiță cu apă pe flacăra aragazului și adaugă o linguriță de sare. Crestează roșiile la capătul rotund în formă de cruce și scufundă-le în apa care fierbe. Opărește-le pentru câteva secunde, apoi le scoți în apă rece pentru a le putea curăța mai rapid.

Curăță-le și toacă-le mărunt. Pune-le la fiert într-o cratiță și lasă-le pentru aproximativ 30 de minute sau până când sosul format devine consistent. Opțional, poți trece sosul prin sită pentru a separa semințele roșiilor.

Când sosul de roșii este gata, scurge castraveții din apa cu sare și mai clătește-i odată. Secționează-le capetele pe care le îndepărtezi. La cei care au coaja amară, o cureți.

După ce ai pregătit toți castraveții, taie-i în felii rotunde sau în cuburi, după preferințe. Pune castraveții feliați în borcanele sterilizate. Îndeasă-i bine pentru a intra câți mai mulți. Adaugă condimentele, sarea și zahărul. Așază borcanele cu castraveții într-o tavă de cuptor sau pe un suport metalic.

Toarnă sosul de roșii fierbinte peste castraveții din borcane. Agită borcanele pentru a pătrunde sosul bine printre castraveți. Închide-le ermetic cu capacele din dotare.

Pune borcanele cu castraveți conservați în sos de roșii într-o cratiță, la baza căreia așezi un ștergar curat. Toarnă apă fierbinte în cratiță până ajunge la gâtul borcanelor. Pune cratița pe aragazul aprins și mai fierbe borcanele pentru 10 minute. După stingerea focului, lasă borcanele să se răcească lent în apa din cratiță.

După ce prepari castraveții în sos de roșii, poți prepara și o rețetă de dovlecei în sos de roșii pentru iarnă.

Citește și
Borcane cu conserve de castraveți, unul fără capac și castraveți proaspeți, cu lujeri

Galerie foto

Borcan cu castraveți conservați în sos de roșii, pentru iarnă
Borcane cu castraveți conservați în sos de roșii, pentru iarnă
+21
CELE MAI CITITE
Chec de post cu mere servit pe un blat de lemn
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă
Tort egiptean porționat
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Tort egiptean. Rețetă orientală, delicioasă
Ștrudel cu mere cuburi porționat pe o placă de ardezie, decorat cu zahăr și frunze de mentă, alături de batoane de scorțișoară, un cuțit și mere
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Ștrudel cu mere cuburi. Desert de post, simplu și delicios
Nuci și alte forme de fursecuri umplute în cutii de carton și pe un platou de lemn
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilărie
Cartofi de post la cuptor,serviți într-o tavă neagră
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două boluri cu năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi și un bol cu orez
Galerie foto
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Năut în sos de roșii cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă de post
Legume asortate în sos de roșii în bol negru
Galerie foto
Legume asortate în sos de roșii. Rețetă de post
Legume asortate în sos de roșii. Rețetă de post
Pizza cu ciuperci și ardei pe hârtie de copt
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Pizza cu ciuperci și ardei. Rețetă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Kimchi servit pe o farfurie albă
09:00
Kimchi. Cele mai populare murături coreene Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Fursecuri daneze cu unt servite pe platouri albastre
08:00
Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare Fursecuri daneze cu unt, deliciul scandinav de pe masa ta de sărbătoare
Cartofi confiați într-un bol
07:00
Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii Cartofi confiați. Cel mai rafinat mod de a prepara cartofii
fructe de mare stricate
06:00
11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice 11 semne că fructele de mare și peștele din galantar sunt pe cale să se strice
Cornuri de post cu marmeladă pe o farfurie albă, alături de un set de ceai
10 decembrie, 09:00
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Ce condimente se pun la carnea de vită ilustreate cu ajutorul unei fripturi pe un blat de lemn și două castroneșe cu sare și boabe de piper
10 decembrie, 08:00
Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă Ce condimente se pun la carnea de vită. 10 opțiuni pentru o friptură gustoasă
Rețete de post rapide puse pe masă
10 decembrie, 07:00
7 rețete de post rapide. În doar 15 minute ai masa gata pentru toată familia 7 rețete de post rapide. În doar 15 minute ai masa gata pentru toată familia
O femeie care ia gustări de noapte
10 decembrie, 06:00
Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști Ce gustări poți să alegi noaptea fără să te îngrași. Explicații de la nutriționiști
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Porții de prăjitură cu suc de roșii în aluat pe un suport de lemn
1
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Prăjitură cu suc de roșii în aluat. Rețetă delicioasă, de post
Această rețetă de prăjitură cu suc de roșii în aluat este una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri din categoria celor de post. Rețeta se prepară din ingrediente cunoscute, însă...
Un castron plin cu guacamole oxidat
2
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Ce să faci ca guacamole să nu mai oxideze. Va fi verde și după 3 zile
Guacamole este unul dintre preparatele care se potrivesc cu aproape orice. Îl poți servi cu legume proaspete sau gătite, cu ouă, cu pâine prăjită, cu burgeri, cu carne. Problema este că...
Canestrelli pe o farfurie și într-o tavă, alături de un ceainic
3
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Canestrelli. Rețetă de biscuiți din bucătăria italiană
Pentru a îmbogăți platoul cu fursecuri preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți italieni Canestrelli. Au o textură fragedă și sfărâmicioasă și un gust delicios....
cartofii copți perfecți puși pe o tavă
4
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Instrumentul de care ai nevoie pentru a face cei mai buni cartofi copți
Cartofii copți nu ar trebui să lipsească din meniul tău. Simpli sau cu umpluturi savuroase, sunt perfect ca fel principal sau drept garnitură. Ca să îți iasă pufoși la interior și...
Cartofi de post la cuptor,serviți într-o tavă neagră
5
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
Cartofi de post la cuptor. Rețeta simplă și gustoasă pentru serile de iarnă
O porție de cartofi de post, la cuptor, poate fi cina ta delicioasă și rapidă. Se fac atât de simplu încât în 10 minute poți pune tava la cuptor, iar în...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite

Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite

Zodii norocoase în ziua de 12 decembrie 2023. Trei nativi care se vor bucura de reușite
Dubla sinucidere din Hunedoara. Ce i-ar fi reproşat părinţii uneia dintre fete înainte de gestul extrem

Dubla sinucidere din Hunedoara. Ce i-ar fi reproşat părinţii uneia dintre fete înainte de gestul extrem

Dubla sinucidere din Hunedoara. Ce i-ar fi reproşat părinţii uneia dintre fete înainte de gestul extrem
Cea mai cunoscută amantă din România s-a filmat în chiloţi şi în bustieră decoltată: „Arăţi bombă!”

Cea mai cunoscută amantă din România s-a filmat în chiloţi şi în bustieră decoltată: „Arăţi bombă!”

Cea mai cunoscută amantă din România s-a filmat în chiloţi şi în bustieră decoltată: „Arăţi bombă!”
Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat

Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat

Laura Giurcanu, povestea din spatele rujului roșu purtat în cursa alături de Aris Eram. Cum a explicat gestul controversat
Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare

Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare

Berk Oktay și Yıldız Çağrı au aniversat un an de căsnicie cu o postare emoționantă în mediul online. Ce a lăsat scris actorul din Micuța rază de soare
Cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc surprinzător se află România

Cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc surprinzător se află România

Cea mai fericită țară din Europa. Pe ce loc surprinzător se află România
Bezele marmorate cu ciocolată amăruie

Bezele marmorate cu ciocolată amăruie

Bezele marmorate cu ciocolată amăruie
Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata

Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata

Bruxismul. Ce îl cauzează și cum se poate trata
Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul Met Gala din 2022. Uitați, bustul ăsta se va revărsa

Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul „Met Gala” din 2022. „Uitați, bustul ăsta se va revărsa”

Nicki Minaj a vorbit despre look-ul pe care l-a avut la evenimentul „Met Gala” din 2022. „Uitați, bustul ăsta se va revărsa”
Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente

Brânza cu cea mai redusă cantitate de sodiu. Care sunt cele mai recomandate sortimente
fresh
Baclava de post porționată în tavă
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desert
Baclava de post. Rețeta celui mai dulce și aromat desert
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Brioșe proteice cu afine. Desertul delicios pe care îl mănânci fără vinovăție
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradițională
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradițională
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Cornuri de post cu marmeladă. Rețeta celui mai pufos aluat
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinat
Confit de rață, rețeta unui preparat rafinat
închide