Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Castraveții murați sunt preferații tuturor alături de fripturi și garnituri. Pe lângă conservarea clasică a acestora, mai poți încerca și rețeta de castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi. Murați în acest fel se pot așeza mai bine în borcane și pot intra mai mulți.

Două borcane cu castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi
Galerie foto

Galerie foto

Dacă se doresc picanți, în borcanul cu castraveți se adaugă și ardei iuți / Shutterstock

Rețetele de murături sunt foarte versatile. Pe lângă clasicii castraveți poți mura diferite combinații de legume, dar și de fructe. Poți adăuga diferite condimente pentru gusturi delicioase. Murăturile sunt foarte gustoase, dar aduc și un aport de sănătate organismului. Pe lângă legumele murate, inclusiv saramura este gustoasă și sănătoasă. O poți folosi și pentru a acri ciorbele.

Citește și

Poți apela la varianta castraveților feliați atunci când ai castraveți mai voluminoși și ocupă spațiu mult în borcane. Castraveții mai rotunzi merg preparați după această variantă. Ies foarte gustoși combinați cu ceapă și usturoi. Tulpinile și florile de mărar adăugate în borcane oferă o aromă minunată feliilor de castraveți. De asemeni, condimentele adăugate au rolul lor de a da gust deosebit murăturilor. Dacă le dorești mai picante, poți strecura și câțiva ardei iuți în borcanele cu murături.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de dovlecei murați pentru iarnă, cu mărar și usturoi. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în pregătirea borcanelor, apoi a ingredientelor și la final a saramurii. Spală bine borcanele și capacele și le sterilizează-le. Spală bine castraveții, Taie-le capetele, apoi îi poți felia în rondele de 4-6 mm grosime. Pune rondelele de castraveți în apă foarte rece, pentru a se păstra crocante. Adaugă și câteva cuburi de gheață.

Curăță ceapa și toac-o în rondele sau în fâșii. Curăță usturoiul și toacă-l tot în rondele. Curăță hreanul și taie-l în bucăți mai mici. Rupe tulpinile de mărar în bucăți mai mici, iar florile separă-le de tulpini.

Cum prepari castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi

La baza borcanelor sterilizate așază flori de mărar, apoi adaugă rondelele de castraveți alternând cu rondele de ceapă și rondele de usturoi. Printre acestea mai adaugă și tulpinile de mărar rupte, dar și bucăți de hrean. Presează bine ingredientele în borcane pentru a încăpea cât mai multe. După ce vei turna saramura, ingredientele se vor mai strânge.

Când ai umplut toate borcanele poți măsura cantitatea de apă. Toarnă apă rece în borcane, apoi scurge apa, într-o cratiță gradată pentru a o măsura. Pentru fiecare litru de apă măsurat adaugă 25 de grame de sare pentru murături.

Așază cratița cu apă și sare pe foc, adaugă piperul și semințele de muștar și fierbe saramura pentru 5-6 minute. După fierbere lasă saramura să se tempereze 5-6 minute. Pune borcanele cu castraveți într-o tavă metalică și toarnă saramura fierbinte în ele. Apoi acoperă-le cu capacele, fără a le închide.

Lasă-le acoperite 1-2 zile, la loc mai răcoros. În acest interval de timp, saramura se va tulbura, iar la suprafață se va forma spumă. Nu este necesar să îndepărtezi spuma. În a doua, sau a treia zi adaugă câte o lingură de oțet în fiecare borcan. Închide-le ermetic cu capacele aferente și transferă-le în cămară. În 2-3 săptămâni te poți răsfăța cu delicioșii castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi.

Dacă dorești o rețetă și mai rapidă, poți prepara rețeta de castraveți murați la soare.

Citește și
Castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi, în bol alb
Galerie foto

Galerie foto

Borcan cu felii de castraveți și mărar
Felii rotunde de castraveți
Două borcane cu castraveți murați felii, cu ceapă și usturoi
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porție de ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă în bol alb și în lingură
Galerie foto
Ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă
Ciorbă de cocoș cu castraveți acri și tăiței de casă
Kimchi servit pe o farfurie albă
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
Kimchi. Cele mai populare murături coreene
ceapa murata pusă într-un borcan alb alături de mai multe cepe roșii
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelor
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
26 aprilie, 09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
26 aprilie, 09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: Este o formă de respect
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Celine Dion a dezvăluit motivul pentru care nu împrumută niciodată haine de la designeri de top: „Este o formă de respect”
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
Cauze frecvente ale ochilor roșii. Ce poate indica acest simptom
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
închide