Ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisante

Legumele la cuptor sunt o garnitură perfectă pentru preparate din carne sau din pește. Ele pot fi chiar și un fel de mâncare principal. Au foarte mulți nutrienți și, în plus, au și un aspect plăcut. Cu toate acestea, nu toată lumea le apreciază. Iată ce poți pune peste legumele la cuptor pentru a le face mai apetisante.

legume la cuptor puse pe o farfurie neagră
Pentru legume la cuptor se folosesc brânzeturi maturate/ Shutterstock

Gătitul legumelor la cuptor este o metodă excelentă pentru a intensifica aromele și a obține o textură delicioasă.

Printre legumele care se pretează bine acestei metode se numără morcovii, dovleceii, ardeii, conopida, broccoli, vinetele și cartofii. Fiecare dintre acestea poate fi preparată în diverse moduri, aducând un aport nutrițional important meselor.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce poți pune peste legumele la cuptor

Pentru a evidenția gustul legumelor, se pot folosi diverse condimente. De exemplu, usturoiul proaspăt sau pudră aduce un plus de savoare, în timp ce ierburile aromatice, precum rozmarinul, cimbru sau oregano, adaugă un caracter specific preparatului.

Paprika, chimenul sau boiaua de ardei sunt alte opțiuni care pot transforma o rețetă obișnuită într-una deosebită. De asemenea, sarea și piperul sunt esențiale pentru a scoate în evidență aromele naturale ale legumelor.

Tipul de ulei folosit este, de asemenea, important. Uleiul de măsline este o alegere populară, datorită gustului său distinct și a beneficiilor pentru sănătate.

Uleiul de avocado sau de nuci poate fi folosit pentru a oferi o notă diferită. Este important ca uleiul să fie de bună calitate, deoarece acesta influențează atât aroma, cât și textura finală a preparatului.

Ce ingredient va îmbunătăți legumele la cuptor

Dacă simți că le lipsește ceva legumelor tale gătite la cuptor s-ar putea să ai dreptate. Poate au nevoie de puțină brânză. Nu pune o cantitate mare. Este suficientă o mână din orice brânză răzuită. Poți folosi orice fel de sortiment după preferințe.

Ideal este să folosești cantități și tipuri diferite de brânză pentru diferite legume, deși metoda este similară pentru toate.

Totuși, dacă nu ai posibilitatea, nu trebuie nici măcar să te duci la magazin să cumperi ceva special. Dacă ți-au rămas prin frigider diverse resturi de brânzeturi, dă-le pe răzătoare și pune-le apoi deasupra legumelor. Aceasta trebuie adăugată în ultimele 10-15 minute de gătire.

Ce fel de brânzeturi se pot folosi în funcție de legume

Peste sparanghel poți pune parmezan ras sau brânză de capră. Zucchini se potrivește cu gouda, cu parmezan, cu cheddar sau cu brânzeturi elvețiene maturate.

Chiar și brânza albastră este bună, aducându-i arome speciale. Aceasta trebuie sfărâmată înainte și nu trebuie folosită în cantități foarte mari pentru a nu copleși dovlecelul care nu are o aromă atât de puternică.

Conopida este o altă legumă versatilă. Se potrivește bine cu feta sau cu brânză de capră, cu cheddar, gouda, sau cu un amestec între acestea.

Broccoli are nevoie de cheddar sau de un amestec de brânzeturi cheddar cu diverse grade de maturare. Legumele rădăcinoase prăjite – morcovi, păstârnac, napi și cartofi dulci, pot fi asociate cu toate tipurile de brânză elvețiană, gouda și brânzeturi cu un gust foarte puternic, cum ar fi cheddar învechit.

Înainte de a pune brânzeturile peste legume, le poți amesteca cu smântână pentru gătit pentru a le face compoziția mai cremoasă.

Citește și
CELE MAI CITITE
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai multe timpuri de ciuperci puse pe un platou alb
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Unde se depozitează corect ciupercile. Cât timp se pot păstra
Cartofi roșii și cartofi albi așezați pe o bucată de rafie
Galerie foto
Cartofi roșii sau cartofi albi: ce să alegi în funcție de ce vrei să gătești
Cartofi roșii sau cartofi albi: ce să alegi în funcție de ce vrei să gătești
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Beef Stroganoff în tigaie cu lingură de lemn
06:45
Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură, decorată cu frunze de mentă
05:29
Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat Tartă cu ciocolată neagră și zmeură. Un desert elegant și rafinat
Apă cu castravete, lămâie și mentă în pahar, alături de felii de castravete, lămâie și un cuțit, pe un tocător de lemn
13 iulie, 06:43
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Cremă bavareză în cupe de sticlă
13 iulie, 05:28
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
12 iulie, 05:41
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
12 iulie, 05:27
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Felii de ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon pe un platou cu roșii și un bol cu sos
11 iulie, 05:35
Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon Ruladă de pui cu ciuperci, în crustă de bacon
Tartă cu vanilie și zmeură, decorată cu frunze de mentă
11 iulie, 05:25
Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome Tartă cu vanilie și zmeură. O combinație cuceritoare de texturi și arome
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Olivia Culpo a născut. Modelul și Christian McCaffrey au devenit părinți de fată
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la Beach, Please!
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la "Beach, Please!"
Plângere penală împotriva lui Albert NBN, care a înjurat România pe scenă la "Beach, Please!"
Doar casa e 15 milioane de euro! Detalii incredibile despre averea românului care i-a cucerit pe arabi
Doar casa e 15 milioane de euro! Detalii incredibile despre averea românului care i-a cucerit pe arabi
Doar casa e 15 milioane de euro! Detalii incredibile despre averea românului care i-a cucerit pe arabi
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: Eram doar o fetiță timidă. Cum se înțeleg acum
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: „Eram doar o fetiță timidă”. Cum se înțeleg acum
Gabriela Prisăcariu, amintiri de la prima defilare pentru Cătălin Botezatu: „Eram doar o fetiță timidă”. Cum se înțeleg acum
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Sebastián Rulli a fost internat în spital. Care este afecțiunea de care suferă actorul de telenovele
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Donald Trump a anunțat administratorul NASA interimar. De ce cred mulți că e o lovitură pentru Elon Musk
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Pulpe de pui în aluat, preparate la cuptor
Copiii care au creierul foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Copiii care au creierul „foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Copiii care au creierul „foarte sensibil“ au câteva avantaje prețioase
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: Arăți genial
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: „Arăți genial”
Lizzo a făcut furori într-un costum de baie roșu. Fanii au remarcat imediat silueta ei vizibil mai suplă: „Arăți genial”
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
Psoriazisul scalpului: cauze și opțiuni de tratament
fresh
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească

Beef Stroganoff. Rețeta unui preparat rafinat, din bucătăria rusească
închide