Cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea. Sfaturile venite de la specialiști

Ți s-a întâmplat de multe ori să uiți să scoți carnea din congelator și să ajungi să cumperi alta pentru a prepara cina. Iată care este cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea, dar și cea mai rapidă. Dacă o vei folosi, vei putea găti mult mai ușor.

Publicat: 25 august 2022, 07:54
O bucată de carne congelată, pe o farfurie, cu multe condimente în jur
Carnea nu trebuie lăsată mai mult de 2 ore la temperatura camerei pentru a se decongela / Shutterstock

Este bine să ai mereu în congelator mai multe tipuri de carne, porționate, astfel încât să poți găti repede mâncăruri sănătoase. Nu doar că scutești timp, dar și bani, mai ales dacă vei cumpăra carnea atunci când sunt diverse oferte în magazine.

Cum faci să decongelezi carnea cât mai repede și mai sigur? Ce faci dacă ai scos un pachet de pui din congelator și mai are porțiuni înghețate? Nu intra în panică pentru că există câteva metode care să te ajute să te apuci de gătit mai repede.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cea mai sigură metodă pentru a decongela carnea

Cel mai sigur mod prin care poți să decongelezi carnea este să o scoți din congelator de seara și o lași  în frigider peste noapte, potrivit Goodhousekeeping.com.

Carnea de pui tocată și fructele de mare pot fi lăsate la frigider timp de 1-2 zile. Cea roșie poate sta între 3 și 5 zile. Chiar dacă pentru a face acest lucru trebuie să fii puțin organizată, ai avantajul de a putea recongela o parte din carnea pe care nu o mai folosești. Nu va mai avea același gust, dar măcar nu trebuie să o arunci.

În funcție de cantitatea de carne pe care o ai, vei avea nevoie de doar o oră ca să decongelezi carnea. Trebuie doar să o ții în apă rece. Ar trebui să iei în calcul câte o jumătate de oră pentru fiecare 500 de grame de carne pe care vrei să o decongelezi. Este o metodă sigură. Trebuie să ții carnea în pungă de plastic pentru ca apa să nu pătrundă. De asemenea, trebuie să schimbi apa la fiecare jumătate de oră pentru a te asigura că este rece. Găsești aici și alte sfaturi care te pot ajuta să scazi timpul petrecut în bucătărie.

Alte metode de decongelare

Dacă nu ai o cantitate mare de carne, o poți decongela în cuptorul cu microunde. Va dura mai puțin de 10 minute, în funcție de modelul aparatului. Folosește instrucțiunile date de producătorul cuptorului cu microunde pentru a vedea cât timp și ce temperatură recomandă pentru decongelare. Ține cont de faptul că dacă folosești o temperatură prea mare și o perioadă mai mare de timp s-ar putea ca bucata de carne să se gătească în loc să se decongeleze. Va trebui să gătești carnea imediat ce este gata.

Sunt persoane care recomandă ca decongelarea să fie făcută în apă caldă sau la temperatura camerei. Însă Departamentul pentru Agricultură al SUA spune că acest lucru nu este sigur. Indiferent de tipul de carne, nu trebuie lăsată mai mult de două ore la temperatura camerei. Când va începe să se dezghețe se pot dezvolta bacterii pe suprafața ei. În acel moment, carnea nu va mai putea fi consumată în siguranță.

Dacă ești foarte grăbită, poți găti carnea fără să o dezgheți. Procesul de preparare va dura mai mult cu aproximativ 50%. În plus, carnea nu va avea exact aceeași textură ca cea proaspătă, însă va fi totuși gustoasă. Cu toate acestea, nu găti carnea congelată în slow cooker. Va dura foarte mult să se prepare și se pot dezvolta bacterii periculoase pentru sănătatea organismului.

Citește și
CELE MAI CITITE
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână pe o farfuroie albă
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Porție de musaca din vinete pe o farfurie, alături de vasul cu musaca
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Vinete marinate cu usturoi și ardei iute pe un platou negru
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Ardei multicolori umpluți cu carne la cuptor, în sos de roșii
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Un borcănaș cu gem alături de câteva felii de pâine cu gem de prune
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pahare pline cu must alături de câțiva struguri
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
persoana care pune untul în deserturi
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Un bol plin cu ramen
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie secționată în forma de copt
06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Două pahare pline cu must alături de câțiva struguri
5 septembrie, 06:24
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
Două borcane cu dulceață de prune și nuci, un borcan cu batoane de scorțișoară și un bol cu nuci
5 septembrie, 06:17
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
un bol cu sos de soia pus pe o masă de lemn
4 septembrie, 07:37
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
borcan de dulceață de prune
4 septembrie, 06:53
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Gem de prune fără zahăr pus într-un singur borcan
3 septembrie, 06:56
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
3 septembrie, 06:49
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
Vremea 9 septembrie - 7 octombrie 2024. ANM anunţă ploi şi vijelii, de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 9 septembrie - 7 octombrie 2024. ANM anunţă ploi şi vijelii, de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 9 septembrie - 7 octombrie 2024. ANM anunţă ploi şi vijelii, de la mijlocul săptămânii viitoare
Pescobar, un nou gest uriaş după ce i-a premiat cu bani pe cei care au luat 10 la BAC! Urmăritorii au reacţionat imediat
Pescobar, un nou gest uriaş după ce i-a premiat cu bani pe cei care au luat 10 la BAC! Urmăritorii au reacţionat imediat
Pescobar, un nou gest uriaş după ce i-a premiat cu bani pe cei care au luat 10 la BAC! Urmăritorii au reacţionat imediat
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Elton John a dezvăluit că o infecție gravă i-a afectat vederea: Mă vindec, dar este un proces extrem de lent
Elton John a dezvăluit că o infecție „gravă” i-a afectat vederea: „Mă vindec, dar este un proces extrem de lent”
Elton John a dezvăluit că o infecție „gravă” i-a afectat vederea: „Mă vindec, dar este un proces extrem de lent”
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
fresh
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
închide