Cea mai ușoară rețetă de prăjitură cu cafea. Un desert simplu și delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Te invităm să încerci cea mai ușoară rețetă de prăjitură cu cafea. Este un desert simplu și delicios. În plus, nu ai nevoie nici de multe ingrediente sau de abilități speciale în bucătărie.

O felie de prăjitură cu cafea servită pe o farfurie albă
Prăjitura cu cafea se poate prepara și cu cafea decofeinizată / Shutterstock

Pentru a face prăjitura ușoară cu cafea trebuie să faci două blaturi de pandișpan și o cremă de unt cu cafea. La final, desertul va arăta ca un tort așa că îl poți servi și la ocazii festive la care ai musafiri. Îl poți decora folosind un poș cu dui, dar dacă nu ai poți pur și simplu să pui crema într-o pungă mai groasă, să îi tai colțul și să faci câteva buline pe tort.

Dacă simți că este prea complicat, întinde crema cu o spatulă și presară câțiva fulgi de cocos deasupra și va arăta la fel de bine.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru blat de preîncălzește cuptorul la 160°C. Se tapetează două forme rotunde cu diametrul de 20 cm cu hârtie de copt.

Cum prepari blatul pentru rețeta de prăjitură cu cafea

Se pun toate ingredientele pentru tort într-un castron mare și se amestecă cu un mixer la viteză mică, până când toate ingredientele sunt combinate. Se împarte amestecul între cele două forme pregătite. Se coc 30-35 de minute până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

După ce blaturile sunt gata se scot din cuptor. Se lasă să se răcească în formele lor timp de aproximativ 10 minute înainte de a le scoate din forme și de a le muta pe un grătar pentru a se răci complet.

Cum prepari crema pentru părjitura cu cafea

În timp ce blaturile se răcesc, se prepară crema de unt și cafea. Se amestecă granulele de cafea instant cu apa clocotită. Apoi se lasă să se răcească.

Într-un castron mare, se amestecă untul și extractul de vanilie la viteză mică până se înmoaie. După aceea, se adaugă zahărul pudră și se mixează la viteză mică până când se combină cu untul și se omogenizează. Apoi se adaugă treptat amestecul de cafea, câte 1 lingură. După fiecare se amestecă bine crema de unt până când cafeaua este complet încorporată. Dacă crema este prea tare se adaugă câte o linguriță până se obține consistența dorită.

Se pune primul blat pe un platou. Se întinde aproximativ ⅓ din crema de unt de cafea cu o spatulă astfel încât să fie uniformă. Apoi se pune a doua bucată de blat, se întinde ⅓ din crema de unt și cafea deasupra. Se pune crema de unt rămasă într-o pungă prevăzută cu o duză mare în formă de stea. Se decorează prăjitura. Se dă la rece până se servește.

Cum alegi ingredientele pentru prăjitura cu cafea

Cel mai important ingredient al acestui desert este cafeaua instant. Nu poți folosi cafea lichidă pentru că nu vei obține textura potrivită pentru cremă și nici intensitatea aromei. Dacă nu ai ness sau cafea instant, macină foarte bine cafeaua obișnuită până obții o pudră extrem de fină.

Dacă faci prăjitura și pentru copii indicat este să folosești cafea instant decofeinizată. Desertul nu va suferi nicio modificare, dar în schimb se va putea bucura de el întreaga familie.

Un alt ingredient important este untul. Alege unul care are minimum 80% grăsime, nesărat. Va da o aromă și o consistență foarte bogate cremei. Când ai timp încearcă și rețeta de tiramisu clasic.

Această prăjitură cu cafea poate fi păstrată într-un recipient ermetic timp de 4-5 zile. Este de preferat să fie ținută la frigider, dar lăsată să ajungă la temperatura camerei înainte de a o mânca.

Poți chiar să o congelezi. Ideal este să pui la congelator doar blatul. Pentru a face acest lucru așteaptă să se răcească și apoi înfășoară-l în folie alimentară.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mai multe tipuri de cafea pe o masă
Galerie foto
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
Un barista care prepară cafea
8 obiceiuri nepoliticoase care pot enerva un barista. Ce nu e recomandat să faci atunci când comanzi cafea
8 obiceiuri nepoliticoase care pot enerva un barista. Ce nu e recomandat să faci atunci când comanzi cafea
Cafea turnată într-o ceașcă, alături de boabe de cafea - Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista)
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!. Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
"Nu te mai satură Dumnezeu! Te ia dracu!". Copilă de 13 ani, călcată în picioare de două adolescente, în Roman. Martorii, amuzați copios
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
închide