Cele mai bune umpluturi pentru ouă. 8 rețete perfecte pentru orice petrecere
Ouăle umplute pot fi cel mai simplu și mai apetisant aperitiv. Cu cât ai mai multe umpluturi pentru ouă, cu atât platourile tale vor arăta mai bine, iar fiecare dintre oaspeți va găsi ceva pe gustul său.
Ouăle umplute pot părea fanteziste, dar sunt atât de ușor de făcut și de personalizat. Le poți pregăti din timp pentru picnicuri în familie, petreceri aniversare, mese festive sau pur și simplu când îți este poftă de altceva. Ori de câte ori vrei un aperitiv sofisticat cu un efort minim, ouăle umplute sunt ceea ce ai nevoie.
Ouăle umplute sau ouă rusești, cum le vei mai găsi prin cărți de bucate vechi, sunt pur și simplu ouă fierte tari, decojite, tăiate în jumătate. Apoi gălbenușurile sunt amestecate cu maioneză, muștar și condimente pentru a crea o umplutură cremoasă și aromată.
În general, sunt servite reci. Partea cea mai interesantă este că poți schimba cu ușurință ingredientele de umpluturii pentru a se potrivi gusturilor tale.
Îți propunem câteva idei de umpluturi pentru ouă pe care să le încerci data viitoare când ai nevoie de un aperitiv ușor de făcut cu care să îți impresionezi oaspeții. Vei avea nevoie de 10 ouă fierte tari, însă tu poți să faci oricât de multe vrei.
Cum se fierb ouăle tari
Pune ouăle într-un singur strat într-o oală sau o cratiță mare. Umple-o cu apă rece, asigurându-te că acoperi ouăle cu apă cu cel puțin 3-4 cm. Se pune la foc mare și se aduce la punctul de fierbere. După ce fierbe, se stinge focul, se acoperă oala cu un capac și se ia de pe foc. Setează cronometrul și lasă ouăle să stea în vas 12-14 minute.
Odată ce ouăle sunt aproape gata, umple un castron mare cu apă cu gheață. Transferă cu grijă ouăle în baia de gheață timp de 6-8 minute. Apoi curăță-le de coajă.
Cum se fac ouăle umplute
După ce ai curățat ouăle de coajă, taie-le pe jumătate și scoate gălbenușurile. Amestecă-le cu maioneză, sare, piper și alte condimente.
Cu pasta obținută umple jumătățile de ouă și decorează-le cu foi de pătrunjel, ceapă verde și boia dulce. Aceasta este varianta clasică a rețetei, însă noi îți propunem alte idei pe care să le încerci când ai ocazia. Află mai multe și despre beneficiile consumului de ouă.
Sfaturi pentru umpluturi pentru ouă perfecte
Nu folosiți ouă proaspete. În general, acestea sunt de preferat, însă acum ai nevoie ca ouăle să se curețe perfect de coajă. Acest lucru este mai ușor dacă folosești ouă de 1-2 săptămâni. Pentru umplerea ouălor nu te chinui cu lingura sau lingurița. Folosește un poș de cofetărie sau chiar o pungă groasă căreia este suficient să îi tai colțul.
Atunci când tai ouăle folosește un cuțit cu lamă mare și subțire care trebuie neapărat să fie foarte bine ascuțit.
În felul acesta vor fi uniform tăiate, fără nicio imperfecțiune. Pentru că mereu se întâmplă accidente fierbe 3-4 ouă în plus. Află mai multe și despre perioada de valabilitate a condimentelor.
8 moduri pentru a face umpluturi pentru ouă
Ouăle umplute se pot pregăti cu până la 24 de ore în avans. Umplutura poate fi și ea preparată cu o zi înainte și păstrată la frigider în recipiente închise etanș.
Această rețetă foarte simplă de ouă umplute îți aduce 8 arome unice.
Iată câteva umpluturi pentru ouă pe care să le încerci la următoarea petrecere:
Rețeta de bază
- 10 ouă fierte tari mari ,decojite și tăiate în jumătate
- 130 g maioneză
- 1/2 linguriță de sare de mare
Se taie fiecare ou în jumătate pe lungime și se scot gălbenușurile într-un castron mare. Se zdrobesc cu o furculiță. Se adaugă maioneză și sare.
Ouă umplute clasice
- 2 lingurițe de muștar de Dijon
- 2 lingurițe de oțet
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1/4 linguriță de boia de ardei
- arpagic tocat și pătrunjel pentru ornat
Se adaugă muștarul, oțetul și piperul negru în amestecul de gălbenușuri. Se bate cu un tel până când se combină și se omogenizează. Se pune amestecul în jumătățile de albușuri. Se presară boia de ardei și se ornează cu arpagic și pătrunjel.
Ouă umplute cu somon afumat
- 2 lingurițe de muștar de Dijon
- 3 linguri cremă de brânză moale
- 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1/2 linguriță de mărar proaspăt tocat plus mai mult pentru garnitura
- 1 lingură de capere tocate mărunt
- 50 g somon afumat tocat
Se adaugă muștar, cremă de brânză, suc de lămâie, mărar și piper negru. Se amestecă până se omogenizează, apoi se încorporează caperele și somonul afumat. Se umplu jumătățile de ou cu compoziția. Se decorează cu somon afumat și mărar.
Ouă umplute cu broccoli și brânză
- 2 lingurițe de muștar de Dijon
- 2 lingurițe de oțet
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 80 g broccoli tocat mărunt
- 80 g brânză cheddar
Se adaugă muștar, oțet și piper negru. Se amestecă apoi se încorporează bucățile de broccoli și de brânză. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai multă brânză.
Ouă umplute cu carne de pui
- 50 ml sos barbeque
- 2 linguri de iaurt grecesc simplu
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 120 g carne de pui fiartă și tocată
- 80 g blue cheese mărunțită
- chili picant
- 4 lingurițe de sos chili
- 2 lingurițe de suc de lămâie
- 1/2 linguriță de boia afumată
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
Se adaugă sosul barbeque, iaurtul grecesc și piperul negru și se amestecă până se omogenizează. Apoi se încorporează puiul și brânza. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai mult sos iute și brânză mărunțită.
Ouă umplute cu ardei iute și sos salsa
- 2 lingurițe de suc de lămâie
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură de ardeiu iute tocat
- 3 linguri de sos salsa
Se adaugă toate ingredientele în compoziția de gălbenușuri și se amestecă până se omogenizează. Se umplu albușurile cu compoziția. Se ornează cu mai mult sos iute și un strop de boia.
Ouă umplute cu avocado
- 2 bucăți avocado copt
- 1 linguriță de muștar de Dijon
- 3 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
- 1 linguriță de tarhon uscat
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
Se pasează fructele de avocado până devin piure. Se amestecă cu compoziția de gălbenușuri. Se adaugă muștar, suc de lămâie, tarhon și piper negru și se amestecă bine. Se pune umplutura în albușuri. Se decorează cu tarhon și ardei verzi.
Ouă umplute cu bacon și brânză
- 2 lingurițe de muștar de Dijon
- 2 lingurițe de oțet
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 100 g bacon tocat mărunt
- 80 g brânză cheddar ras
În compoziția cu gălbenușuri se adaugă muștar, oțet și piper negru și se amestecă până se omogenizează. Apoi se încorporează șunca și brânza. Cu această compoziție se umplu jumătățile de albușuri. Se ornează cu șuncă și brânză.
Ouă umplute cu roșii uscate la soare
- 2 lingurițe de muștar de Dijon
- 2 lingurițe de oțet
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 3 linguri de roșii uscate la soare tocate mărunt
- 80 g brânză feta mărunțită
- 1 lingură de pătrunjel tocat
Se adaugă muștar, oțet și piper negru în amestecul de gălbenușuri. Apoi se încorporează roșiile uscate la soare, brânza și pătrunjelul. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai multe roșii uscate la soare, brânză și pătrunjel.
Ouă umplute foarte picante
- 2 lingurițe de muștar de Dijon
- 2 lingurițe sos iute Chipotle sau Tabasco
- 2 lingurițe de suc de lămâie
- 1/2 linguriță de chimen
- 1 linguriță de boia afumată
- 2 linguri de ardei jalapeño tocați mărunt
- 70 g brânză cheddar rasă
- 50 g ardei gras roșu tocat pentru décor
Se adaugă muștar, sos iute, suc de lămâie, chimen și boia de ardei în amestecul de gălbenușuri. Se pun apoi ardeii jalapenos, brânza și ardeiul gras roșu și se amestecă bine până se omogenizează. Se umplu jumătățile de albușuri cu compoziția. Se ornează cu jalapenos și boia de ardei.
Ouă umplute cu șuncă și brânză cheddar
- 2 lingurițe de muștar de Dijon
- 2 lingurițe de oțet
- 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
- 80 g șuncă tocată
- 80 g brânză cheddar rasă
Se pun muștarul, oțetul și piperul negru în amestecul de gălbenușuri, apoi se încorporează șunca și brânza. Compoziția rezultată se folosește pentru a umple jumătățile de albușuri. Se ornează cu mai multă șuncă și brânză.