Cele mai bune umpluturi pentru ouă. 8 rețete perfecte pentru orice petrecere

Ouăle umplute pot fi cel mai simplu și mai apetisant aperitiv. Cu cât ai mai multe umpluturi pentru ouă, cu atât platourile tale vor arăta mai bine, iar fiecare dintre oaspeți va găsi ceva pe gustul său.

Publicat: 21 ianuarie 2023, 06:00
Un blat de lemn pe care se află mai multe ouă umplute
Umplutura pentru ouă clasică conține maioneză, piper și sare/ Shutterstock

Ouăle umplute pot părea fanteziste, dar sunt atât de ușor de făcut și de personalizat. Le poți pregăti din timp pentru picnicuri în familie, petreceri aniversare, mese festive sau pur și simplu când îți este poftă de altceva. Ori de câte ori vrei un aperitiv sofisticat cu un efort minim, ouăle umplute sunt ceea ce ai nevoie.

Ouăle umplute sau ouă rusești, cum le vei mai găsi prin cărți de bucate vechi, sunt pur și simplu ouă fierte tari, decojite, tăiate în jumătate. Apoi gălbenușurile sunt amestecate cu maioneză, muștar și condimente pentru a crea o umplutură cremoasă și aromată.

În general, sunt servite reci. Partea cea mai interesantă este că poți schimba cu ușurință ingredientele de umpluturii pentru a se potrivi gusturilor tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți propunem câteva idei de umpluturi pentru ouă pe care să le încerci data viitoare când ai nevoie de un aperitiv ușor de făcut cu care să îți impresionezi oaspeții. Vei avea nevoie de 10 ouă fierte tari, însă tu poți să faci oricât de multe vrei.

Cum se fierb ouăle tari

Pune ouăle într-un singur strat într-o oală sau o cratiță mare. Umple-o cu apă rece, asigurându-te că acoperi ouăle cu apă cu cel puțin 3-4 cm. Se pune la foc mare și se aduce la punctul de fierbere. După ce fierbe, se stinge focul, se acoperă oala cu un capac și se ia de pe foc. Setează cronometrul și lasă ouăle să stea în vas 12-14 minute.

Odată ce ouăle sunt aproape gata, umple un castron mare cu apă cu gheață. Transferă cu grijă ouăle în baia de gheață timp de 6-8 minute. Apoi curăță-le de coajă.

Citește și

Cum se fac ouăle umplute

După ce ai curățat ouăle de coajă, taie-le pe jumătate și scoate gălbenușurile. Amestecă-le cu maioneză, sare, piper și alte condimente.

Cu pasta obținută umple jumătățile de ouă și decorează-le cu foi de pătrunjel, ceapă verde și boia dulce. Aceasta este varianta clasică a rețetei, însă noi îți propunem alte idei pe care să le încerci când ai ocazia. Află mai multe și despre beneficiile consumului de ouă.

Sfaturi pentru umpluturi pentru ouă perfecte

Nu folosiți ouă proaspete. În general, acestea sunt de preferat, însă acum ai nevoie ca ouăle să se curețe perfect de coajă. Acest lucru este mai ușor dacă folosești ouă de 1-2 săptămâni. Pentru umplerea ouălor nu te chinui cu lingura sau lingurița. Folosește un poș de cofetărie sau chiar o pungă groasă căreia este suficient să îi tai colțul.

Atunci când tai ouăle folosește un cuțit cu lamă mare și subțire care trebuie neapărat să fie foarte bine ascuțit.

În felul acesta vor fi uniform tăiate, fără nicio imperfecțiune. Pentru că mereu se întâmplă accidente fierbe 3-4 ouă în plus. Află mai multe și despre perioada de valabilitate a condimentelor.

8 moduri pentru a face umpluturi pentru ouă

Ouăle umplute se pot pregăti cu până la 24 de ore în avans. Umplutura poate fi și ea preparată cu o zi înainte și păstrată la frigider în recipiente închise etanș.

Această rețetă foarte simplă de ouă umplute îți aduce 8 arome unice. 

Iată câteva umpluturi pentru ouă pe care să le încerci la următoarea petrecere:

Rețeta de bază

  • 10 ouă fierte tari mari ,decojite și tăiate în jumătate
  • 130 g maioneză
  • 1/2 linguriță de sare de mare

Se taie fiecare ou în jumătate pe lungime și se scot gălbenușurile într-un castron mare. Se zdrobesc cu o furculiță. Se adaugă maioneză și sare.

Ouă umplute clasice

Un platou cu mai multe ouă care sunt umplute cu o umplutură clasică
Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor și delicios / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 linguriță de boia de ardei 
  • arpagic tocat și pătrunjel pentru ornat

Se adaugă muștarul, oțetul și piperul negru în amestecul de gălbenușuri. Se bate cu un tel până când se combină și se omogenizează. Se pune amestecul în jumătățile de albușuri. Se presară boia de ardei și se ornează cu arpagic și pătrunjel.

Ouă umplute cu somon afumat

Un platou pe care se flă mai multe ouă umplute cu somon
Somonul și ouăle sunt o combinație foarte reușită / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 3 linguri cremă de brânză moale
  • 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
  • 1/8 linguriță de  piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriță de mărar proaspăt tocat plus mai mult pentru garnitura
  • 1 lingură de capere tocate mărunt
  • 50 g somon afumat tocat

Se adaugă muștar, cremă de brânză, suc de lămâie, mărar și piper negru. Se amestecă până se omogenizează, apoi se încorporează caperele și somonul afumat. Se umplu jumătățile de ou cu compoziția. Se decorează cu somon afumat și mărar.

Ouă umplute cu broccoli și brânză

Un platou cu ouă umplute cu broccoli
Broccoli aduce un plus de textură / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 80 g broccoli tocat mărunt
  • 80 g brânză cheddar

Se adaugă muștar, oțet și piper negru. Se amestecă apoi se încorporează bucățile de broccoli și de brânză. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai multă brânză.

Ouă umplute cu carne de pui

Un platou cu ouă umplute cu carne de pui
Ouăle umplute cu carne de pui sunt foarte consistente / Shutterstock
  • 50 ml sos barbeque
  • 2 linguri de iaurt grecesc simplu
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 120 g carne de pui fiartă și tocată
  • 80 g blue cheese mărunțită
  • chili picant
  • 4 lingurițe de sos chili
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de boia afumată 
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Se adaugă sosul barbeque, iaurtul grecesc și piperul negru și se amestecă până se omogenizează. Apoi se încorporează puiul și brânza. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai mult sos iute și brânză mărunțită.

Ouă umplute cu ardei iute și sos salsa

Ouă umplute cu chilli alături de o salată
Ouăle umplute cu chili sunt varianta picantă a aperitivului / Shutterstock
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/8 linguriță de  piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură de ardeiu iute tocat
  • 3 linguri de sos salsa

Se adaugă toate ingredientele în compoziția de gălbenușuri și se amestecă până se omogenizează. Se umplu albușurile cu compoziția. Se ornează cu mai mult sos iute și un strop de boia.

Ouă umplute cu avocado

Un platou pe care se află ouă umplute cu avocado
Ouăle umplute cu avocado sunt foarte cremoase / Shutterstock
  • 2 bucăți avocado copt
  • 1 linguriță de muștar de Dijon
  • 3 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță de tarhon uscat 
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Se pasează fructele de avocado până devin piure. Se amestecă cu compoziția de gălbenușuri. Se adaugă muștar, suc de lămâie, tarhon și piper negru și se amestecă bine. Se pune umplutura în albușuri. Se decorează cu tarhon și ardei verzi.

Ouă umplute cu bacon și brânză

Un blat de lemn pe care se află ouă umplute cu bacon
Bacon aduce o textură crocantă ouălor umplute / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 100 g bacon tocat mărunt 
  • 80 g brânză cheddar ras 

În compoziția cu gălbenușuri se adaugă muștar, oțet și piper negru și se amestecă până se omogenizează. Apoi se încorporează șunca și brânza. Cu această compoziție se umplu jumătățile de albușuri. Se ornează cu șuncă și brânză.

Ouă umplute cu roșii uscate la soare

Un platou mare festiv pe care de află ouă umplute cu roșii uscate
Ouăle umplute cu roșii uscate sunt un aperitive elegante / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 3 linguri de roșii uscate la soare tocate mărunt
  • 80 g brânză feta mărunțită
  • 1 lingură de pătrunjel tocat 

Se adaugă muștar, oțet și piper negru în amestecul de gălbenușuri. Apoi se încorporează roșiile uscate la soare, brânza și pătrunjelul. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai multe roșii uscate la soare, brânză și pătrunjel.

Ouă umplute foarte picante

O masă de lemn pe care se află o farfurie cu ouă umplute picante
Amestecul de condimente este secretul ouălor umplute/ Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe sos iute Chipotle sau Tabasco
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 2 linguri de ardei jalapeño tocați mărunt 
  • 70 g brânză cheddar rasă 
  • 50 g ardei gras roșu tocat pentru décor

Se adaugă muștar, sos iute, suc de lămâie, chimen și boia de ardei în amestecul de gălbenușuri. Se pun apoi ardeii jalapenos, brânza și ardeiul gras roșu și se amestecă bine până se omogenizează. Se umplu jumătățile de albușuri cu compoziția. Se ornează cu jalapenos și boia de ardei.

Ouă umplute cu șuncă și brânză cheddar

Ouă umplute cu șuncă pe un platou mare alb
Combinația de ouă, șuncă și brânză este una foarte gustoasă / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 80 g șuncă tocată 
  • 80 g brânză cheddar rasă 

Se pun muștarul, oțetul și piperul negru în amestecul de gălbenușuri, apoi se încorporează șunca și brânza. Compoziția rezultată se folosește pentru a umple jumătățile de albușuri. Se ornează cu mai multă șuncă și brânză.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Chefi la cuțite, lider de audiență. Marea finală e azi la ora 20:30. Urmează cea mai intensă cursă culinară a sezonului 16
Chefi la cuțite, lider de audiență. Marea finală e azi la ora 20:30. Urmează cea mai intensă cursă culinară a sezonului 16
Chefi la cuțite, lider de audiență. Marea finală e azi la ora 20:30. Urmează cea mai intensă cursă culinară a sezonului 16
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
închide