Cele mai bune umpluturi pentru ouă. 8 rețete perfecte pentru orice petrecere

Ouăle umplute pot fi cel mai simplu și mai apetisant aperitiv. Cu cât ai mai multe umpluturi pentru ouă, cu atât platourile tale vor arăta mai bine, iar fiecare dintre oaspeți va găsi ceva pe gustul său.

Publicat: 21 ianuarie 2023, 06:00
Un blat de lemn pe care se află mai multe ouă umplute
Umplutura pentru ouă clasică conține maioneză, piper și sare/ Shutterstock

Ouăle umplute pot părea fanteziste, dar sunt atât de ușor de făcut și de personalizat. Le poți pregăti din timp pentru picnicuri în familie, petreceri aniversare, mese festive sau pur și simplu când îți este poftă de altceva. Ori de câte ori vrei un aperitiv sofisticat cu un efort minim, ouăle umplute sunt ceea ce ai nevoie.

Ouăle umplute sau ouă rusești, cum le vei mai găsi prin cărți de bucate vechi, sunt pur și simplu ouă fierte tari, decojite, tăiate în jumătate. Apoi gălbenușurile sunt amestecate cu maioneză, muștar și condimente pentru a crea o umplutură cremoasă și aromată.

În general, sunt servite reci. Partea cea mai interesantă este că poți schimba cu ușurință ingredientele de umpluturii pentru a se potrivi gusturilor tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îți propunem câteva idei de umpluturi pentru ouă pe care să le încerci data viitoare când ai nevoie de un aperitiv ușor de făcut cu care să îți impresionezi oaspeții. Vei avea nevoie de 10 ouă fierte tari, însă tu poți să faci oricât de multe vrei.

Cum se fierb ouăle tari

Pune ouăle într-un singur strat într-o oală sau o cratiță mare. Umple-o cu apă rece, asigurându-te că acoperi ouăle cu apă cu cel puțin 3-4 cm. Se pune la foc mare și se aduce la punctul de fierbere. După ce fierbe, se stinge focul, se acoperă oala cu un capac și se ia de pe foc. Setează cronometrul și lasă ouăle să stea în vas 12-14 minute.

Odată ce ouăle sunt aproape gata, umple un castron mare cu apă cu gheață. Transferă cu grijă ouăle în baia de gheață timp de 6-8 minute. Apoi curăță-le de coajă.

Citește și

Cum se fac ouăle umplute

După ce ai curățat ouăle de coajă, taie-le pe jumătate și scoate gălbenușurile. Amestecă-le cu maioneză, sare, piper și alte condimente.

Cu pasta obținută umple jumătățile de ouă și decorează-le cu foi de pătrunjel, ceapă verde și boia dulce. Aceasta este varianta clasică a rețetei, însă noi îți propunem alte idei pe care să le încerci când ai ocazia. Află mai multe și despre beneficiile consumului de ouă.

Sfaturi pentru umpluturi pentru ouă perfecte

Nu folosiți ouă proaspete. În general, acestea sunt de preferat, însă acum ai nevoie ca ouăle să se curețe perfect de coajă. Acest lucru este mai ușor dacă folosești ouă de 1-2 săptămâni. Pentru umplerea ouălor nu te chinui cu lingura sau lingurița. Folosește un poș de cofetărie sau chiar o pungă groasă căreia este suficient să îi tai colțul.

Atunci când tai ouăle folosește un cuțit cu lamă mare și subțire care trebuie neapărat să fie foarte bine ascuțit.

În felul acesta vor fi uniform tăiate, fără nicio imperfecțiune. Pentru că mereu se întâmplă accidente fierbe 3-4 ouă în plus. Află mai multe și despre perioada de valabilitate a condimentelor.

8 moduri pentru a face umpluturi pentru ouă

Ouăle umplute se pot pregăti cu până la 24 de ore în avans. Umplutura poate fi și ea preparată cu o zi înainte și păstrată la frigider în recipiente închise etanș.

Această rețetă foarte simplă de ouă umplute îți aduce 8 arome unice. 

Iată câteva umpluturi pentru ouă pe care să le încerci la următoarea petrecere:

Rețeta de bază

  • 10 ouă fierte tari mari ,decojite și tăiate în jumătate
  • 130 g maioneză
  • 1/2 linguriță de sare de mare

Se taie fiecare ou în jumătate pe lungime și se scot gălbenușurile într-un castron mare. Se zdrobesc cu o furculiță. Se adaugă maioneză și sare.

Ouă umplute clasice

Un platou cu mai multe ouă care sunt umplute cu o umplutură clasică
Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor și delicios / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 1/4 linguriță de boia de ardei 
  • arpagic tocat și pătrunjel pentru ornat

Se adaugă muștarul, oțetul și piperul negru în amestecul de gălbenușuri. Se bate cu un tel până când se combină și se omogenizează. Se pune amestecul în jumătățile de albușuri. Se presară boia de ardei și se ornează cu arpagic și pătrunjel.

Ouă umplute cu somon afumat

Un platou pe care se flă mai multe ouă umplute cu somon
Somonul și ouăle sunt o combinație foarte reușită / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 3 linguri cremă de brânză moale
  • 2 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
  • 1/8 linguriță de  piper negru proaspăt măcinat
  • 1/2 linguriță de mărar proaspăt tocat plus mai mult pentru garnitura
  • 1 lingură de capere tocate mărunt
  • 50 g somon afumat tocat

Se adaugă muștar, cremă de brânză, suc de lămâie, mărar și piper negru. Se amestecă până se omogenizează, apoi se încorporează caperele și somonul afumat. Se umplu jumătățile de ou cu compoziția. Se decorează cu somon afumat și mărar.

Ouă umplute cu broccoli și brânză

Un platou cu ouă umplute cu broccoli
Broccoli aduce un plus de textură / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 80 g broccoli tocat mărunt
  • 80 g brânză cheddar

Se adaugă muștar, oțet și piper negru. Se amestecă apoi se încorporează bucățile de broccoli și de brânză. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai multă brânză.

Ouă umplute cu carne de pui

Un platou cu ouă umplute cu carne de pui
Ouăle umplute cu carne de pui sunt foarte consistente / Shutterstock
  • 50 ml sos barbeque
  • 2 linguri de iaurt grecesc simplu
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 120 g carne de pui fiartă și tocată
  • 80 g blue cheese mărunțită
  • chili picant
  • 4 lingurițe de sos chili
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de boia afumată 
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Se adaugă sosul barbeque, iaurtul grecesc și piperul negru și se amestecă până se omogenizează. Apoi se încorporează puiul și brânza. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai mult sos iute și brânză mărunțită.

Ouă umplute cu ardei iute și sos salsa

Ouă umplute cu chilli alături de o salată
Ouăle umplute cu chili sunt varianta picantă a aperitivului / Shutterstock
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/8 linguriță de  piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură de ardeiu iute tocat
  • 3 linguri de sos salsa

Se adaugă toate ingredientele în compoziția de gălbenușuri și se amestecă până se omogenizează. Se umplu albușurile cu compoziția. Se ornează cu mai mult sos iute și un strop de boia.

Ouă umplute cu avocado

Un platou pe care se află ouă umplute cu avocado
Ouăle umplute cu avocado sunt foarte cremoase / Shutterstock
  • 2 bucăți avocado copt
  • 1 linguriță de muștar de Dijon
  • 3 lingurițe de suc proaspăt de lămâie
  • 1 linguriță de tarhon uscat 
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat

Se pasează fructele de avocado până devin piure. Se amestecă cu compoziția de gălbenușuri. Se adaugă muștar, suc de lămâie, tarhon și piper negru și se amestecă bine. Se pune umplutura în albușuri. Se decorează cu tarhon și ardei verzi.

Ouă umplute cu bacon și brânză

Un blat de lemn pe care se află ouă umplute cu bacon
Bacon aduce o textură crocantă ouălor umplute / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 100 g bacon tocat mărunt 
  • 80 g brânză cheddar ras 

În compoziția cu gălbenușuri se adaugă muștar, oțet și piper negru și se amestecă până se omogenizează. Apoi se încorporează șunca și brânza. Cu această compoziție se umplu jumătățile de albușuri. Se ornează cu șuncă și brânză.

Ouă umplute cu roșii uscate la soare

Un platou mare festiv pe care de află ouă umplute cu roșii uscate
Ouăle umplute cu roșii uscate sunt un aperitive elegante / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 3 linguri de roșii uscate la soare tocate mărunt
  • 80 g brânză feta mărunțită
  • 1 lingură de pătrunjel tocat 

Se adaugă muștar, oțet și piper negru în amestecul de gălbenușuri. Apoi se încorporează roșiile uscate la soare, brânza și pătrunjelul. Se umplu jumătățile de ouă cu compoziția. Se ornează cu mai multe roșii uscate la soare, brânză și pătrunjel.

Ouă umplute foarte picante

O masă de lemn pe care se află o farfurie cu ouă umplute picante
Amestecul de condimente este secretul ouălor umplute/ Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe sos iute Chipotle sau Tabasco
  • 2 lingurițe de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de chimen
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 2 linguri de ardei jalapeño tocați mărunt 
  • 70 g brânză cheddar rasă 
  • 50 g ardei gras roșu tocat pentru décor

Se adaugă muștar, sos iute, suc de lămâie, chimen și boia de ardei în amestecul de gălbenușuri. Se pun apoi ardeii jalapenos, brânza și ardeiul gras roșu și se amestecă bine până se omogenizează. Se umplu jumătățile de albușuri cu compoziția. Se ornează cu jalapenos și boia de ardei.

Ouă umplute cu șuncă și brânză cheddar

Ouă umplute cu șuncă pe un platou mare alb
Combinația de ouă, șuncă și brânză este una foarte gustoasă / Shutterstock
  • 2 lingurițe de muștar de Dijon
  • 2 lingurițe de oțet
  • 1/8 linguriță de piper negru proaspăt măcinat
  • 80 g șuncă tocată 
  • 80 g brânză cheddar rasă 

Se pun muștarul, oțetul și piperul negru în amestecul de gălbenușuri, apoi se încorporează șunca și brânza. Compoziția rezultată se folosește pentru a umple jumătățile de albușuri. Se ornează cu mai multă șuncă și brânză.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente într-un bol
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Chipsuri de sfeclă roșie cu condimente. Gustări simple, dar savuroase
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc în bol, servit cu smântână
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
Borș de sfeclă roșie cu cartofi și carne de porc. Rețetă tradițională
ciocolată neagră de casă fără zahăr
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
Rețetă de ciocolată neagră de casă fără zahăr. De ce ingrediente ai nevoie pentru un desert perfect
Varză cu prune uscate și coaste de porc în vas oval, alături de un bol cu prune uscate, o râșniță de condimente și o sticlă de ulei
Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească
Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
O femeie care pune ouă în frigider
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt pe platou și în bol
06:34
Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt, plină de culoare și savoare Salată de sfeclă roșie cu cartofi, maioneză și iaurt, plină de culoare și savoare
Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată
05:47
Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată. Rețetă cu arome de toamnă Tocăniță de dovleac cu fasole roșie și carne tocată. Rețetă cu arome de toamnă
dulceață de smochine fără zahăr
05:34
Cum faci acasă cea mai bună dulceață de smochine fără zahăr, perfectă pentru toamnă Cum faci acasă cea mai bună dulceață de smochine fără zahăr, perfectă pentru toamnă
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, în borcane și în bol
4 noiembrie, 06:13
Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă Salată de sfeclă cu morcovi, ceapă și usturoi, la borcan, pentru iarnă
chifteluțe suedeze
4 noiembrie, 06:07
Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas
Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi pe un suport alb
4 noiembrie, 05:47
Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
3 noiembrie, 06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
3 noiembrie, 05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Democratul socialist Zohran Mamdani a câştigat cursa pentru primăria orașului New York
Democratul socialist Zohran Mamdani a câştigat cursa pentru primăria orașului New York
Democratul socialist Zohran Mamdani a câştigat cursa pentru primăria orașului New York
Salariul pe care un fost fotbalist al României îl câştigă la pește congelat, în Elveţia
Salariul pe care un fost fotbalist al României îl câştigă la pește congelat, în Elveţia
Salariul pe care un fost fotbalist al României îl câştigă la pește congelat, în Elveţia
Alejandro și Rengle vor să participe la Eurovision! Ce strategie și-au pregătit deja cei doi foști concurenți de la Asia Express
Alejandro și Rengle vor să participe la Eurovision! Ce strategie și-au pregătit deja cei doi foști concurenți de la Asia Express
Alejandro și Rengle vor să participe la Eurovision! Ce strategie și-au pregătit deja cei doi foști concurenți de la Asia Express
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru Cea mai bună actriță a anului. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru „Cea mai bună actriță a anului”. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Serenay Sarikaya a primit premiul pentru „Cea mai bună actriță a anului”. Ce ținută a îmbrăcat vedeta în cadrul evenimentului
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din noiembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
Prăjitură cu dovleac și aluat răzuit
7 probleme de comportament ale copiilor mici și cum să le abordați
7 probleme de comportament ale copiilor mici și cum să le abordați
7 probleme de comportament ale copiilor mici și cum să le abordați
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
Care sunt cele mai nocive alimente pentru creier. Neurologii avertizează că pot crește riscul de Alzheimer
fresh
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană

Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos

Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi

Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas

Rețeta de chifteluțe suedeze. Cum le prepari la tine acasă, pas cu pas

Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene

Gnocchi de sfeclă roșie cu cartofi. O reinterpretare elegantă a celebrei rețete italiene
închide