Ziua Mondială a Oului are loc an de an în a doua vinere din luna octombrie. Anul acesta este celebrată pe data de 11 octombrie 2024, iar la nivel internațional s-au deschis deja festivitățile speciale. De când a început la Viena în 1996, Ziua Mondială a Oului a fost sărbătorită în peste 40 de țări din întreaga lume.
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internaționalAtunci când ai la îndemână trei ingrediente de bază – lapte, unt și ouă – poți pregăti o varietate de rețete delicioase direct acasă. Iată ce poți să faci când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Aceste rețete sunt simple și rapide.
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bazăPentru a cumpăra ouă de calitate este nevoie să cunoști ce semnifică cifrele înscrise pe ele. În afară de data până la care pot fi consumate, acestea îți oferă și alte informații legate chiar și de modul în care au fost crescute găinile. Iată ce semnificație au cifrele de pe ouă. Descoperă și tu cum se „citește” fiecare cod imprimat.
Ce semnificație au cifrele de pe ouă. Cum se „citește" fiecare cod imprimatFierberea ouălor poate fi o sarcină complicată mai ales dacă vrei fie într-un fel anume. Trebuie să respecți cu precizie timpul de fierbere și să ții cont de câteva sfaturi. Iată cât timp se fierb ouăle ca să fie tari și cât se fierb pentru a fi moi. Sfaturi simple și utile pentru gospodine.
Cât timp se fierb ouăle ca să fie tari. Câte minute se țin în apă pe focAtunci când fierbi ouă partea cea mai delicată este curățarea cojii. Vrei să fie un proces rapid, care să nu afecteze aspectul oului. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să respecți câteva reguli. Descoperă și tu cele 5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul.
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușulDacă ești în căutarea unei alternative la vopseaua din comerț, poți încerca să faci ouă vopsite în vin roșu. Vei obține o culoare puternică, printr-o modalitate nu doar tradițională, dar și naturală.
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite naturalȚi s-a întâmplat probabil să fierbi câteva ouă și să constați după ce le-ai curățat de coajă și tăiat că au gălbenușul aproape verde. Tentația este să îl arunci pentru că pare stricat. Nu face acest lucru pentru că din punct de vedere a siguranței alimentare nu s-a întâmplat nimic rău. Iată de ce se înverzește gălbenușul la fiert. Află cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos.
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumosSe poate întâmpla să cumperi prea multe ouă și să nu știi ce să faci cu ele. Soluția cea mai la îndemână este să le congelezi. În felul acesta le poți păstra până la un an. Totuși, trebuie să ții cont de câteva detalii pentru ca după dezghețare să le poți folosi. Descoperă și tu cum să congelezi ouăle. Sfaturi simple pentru gospodine.
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspeteOuăle sunt un ingredient de bază în multe dintre deserturile din întreaga lume. Datorită comerțului și colonizării, și rețetele au suferit transformări ce reflectă influențele culturale și gastronomice ale popoarelor pe la care au trecut. Am făcut pentru tine o listă cu cele mai populare deserturi pe bază de ouă din întreaga lume.
Top 8 cele mai populare deserturi pe bază de ouă din întreaga lumeOuăle fierte sunt una dintre cele mai simple, versatil, nutritive și economice alimente. Pot fi consumate într-o varietate de moduri, care pot satisface gusturile fiecăruia, de la cele care preferă ouăle fierte moi până la cei care le preferă tari. Dacă nu știai, află că poți face ouă fierte la air fryer. Descoperă cum poți prepara un mic dejun gustos.
Ouă fierte la air fryer. Cum poți să faci rapid un mic dejun sănătosRulourile de ouă sunt unele dintre cele mai populare preparate în comunitățile asiatice din SUA. De aici, au cucerit și restul lumii și astăzi le poți găsi aproape peste tot. Sunt crocante, ușor sărate, cu umpluturi diverse astfel încât poți încerca de fiecare dată altceva. Sunt atât de bune încât nu te poți opri să mănânci doar unul.
Rulouri de ouă. Tot ce trebuie să știi despre cele mai consumate preparate din comunitățile asiatice din SUAOul este unul dintre cele mai versatile ingrediente dacă îl privim din punct de vedere gastronomic și poate cel mai complex din punct de vedere nutrițional. Dacă îl integrezi în meniul tău pentru micul dejun ai toate șansele să pierzi și în greutate. Condiția este să mănânci corect pe tot parcursul zilei. Descoperă și tu 5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Acestea sunt preparate simple și rapide.
5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Preparate simple și rapideOuăle poșate sunt simbolul meselor elegante, a micului dejun târziu, luat în tihnă. Nu este preparatul cel mai ușor de pregătit, dar odată ce ai deprins tehnica nu vei vrea să mai mănânci altfel ouăle. În plus, nu trebuie să folosești ulei sau alte grăsimi pentru a le găti, astfel că au un conținut scăzut de calorii. Iată ce sunt ouăle poșate și cum le poți prepara ușor. Bucătarii spun că este o artă să le gătești.
Ce sunt ouăle poșate și de ce e o artă să le prepariNu este tocmai simplu să fierbi ouăle astfel încât să fie și tari și să le și poți curăța de coajă ușor. De fapt, câte persoane vei întreba, atâtea sfaturi diferite vei obține, pentru că fiecare are varianta ta. Descoperă și tu cum să cureți ouăle fierte. Iată câteva sfaturi utile.
Cum să cureți ouăle fierte. Sfaturi utile în bucătăriePoate ai uitat să cumperi ouă de la supermarket sau ai scăpat cutia pe podea. Poate nu mănânci produse de origine animală, dar ești dornică să încerci câteva prăjituri clasice. În aceste cazuri schimburile sunt utile. Astăzi, vom împărtăși cei mai buni înlocuitori de ouă și câteva dintre rețetele noastre preferate în care nu este necesar să folosești ouă. Descoperă cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. Iată câteva sfaturi utile de la cofetarii profesioniști
Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniștiSe poate întâmpla să nu ai ouă în casă și să ai nevoie de ele. Nu îți face probleme. Poți să înlocuiești ouăle în rețete cu ușurință, cu ingrediente pe care sigur le ai în cămară sau în frigider. Descoperă în cele ce urmează cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. Iată 9 variante care nu dau greș.
Cum poți să înlocuiești ouăle în rețete. 9 variante care nu dau greșOuăle poșate sunt foarte gustoase, dar necesită îndemânare pentru a fi preparate corect. Sunt perfecte pentru un mic dejun sau pentru un brunch în vacanță. Pentru că procesul de preparare este unul destul de riguros, ouăle poșate au ajuns să fie considerate o delicatesă. Iată 11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte.
11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecteDacă ți-au rămas prea multe ouă după Paște le poți transforma în preparate noi, delicioase, numai bune pentru oricare dintre mesele zilei. Poți chiar să le murezi dacă vrei să reziste mai mult timp. Hai să descoperim împreună ce facem cu ouăle rămase de la Paște.
Ce facem cu ouăle rămase de la Paște. 5 idei și rețete ca să nu irosești nimicOuăle sunt o sursă accesibilă de proteine și grăsimi de calitate, vitamine și minerale. Sunt foarte versatile, putând fi transformate într-o mulțime de preparate. Poți doar să fierbi un ou și ai o mic-dejun sănătos și gustos. Cum faci totuși să ai ouă proaspete mai mult timp.
Sfaturi ușor de urmat pentru a avea ouă proaspete cât mai mult timpOuăle umplute pot fi cel mai simplu și mai apetisant aperitiv. Cu cât ai mai multe umpluturi pentru ouă, cu atât platourile tale vor arăta mai bine, iar fiecare dintre oaspeți va găsi ceva pe gustul său.
Cele mai bune umpluturi pentru ouă. 8 rețete perfecte pentru orice petrecereOuăle prăjite sunt perfecte pentru micul-dejun. Pe cât par de simplu de făcut, pe atât sunt de complicat, mai ales dacă vrei să fie cu gălbenușul zemos și albușul ușor crocant. Celebrul bucătar Gordon Ramsay dezvăluie care este secretul lui pentru a obține cele mai bune ouă prăjite. Află care sunt sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjite.
Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru cele mai bune ouă prăjiteOuăle poșate perfecte, așa cum le primești la micul-dejun la hoteluri și restaurante de calitate, pot fi făcute și acasă dacă stăpânești câteva tehnici simple.
Cum să faci ouă poșate perfecte. Sfaturi de la bucătariOul este unul dintre cele mai complexe alimente. Cea mai sănătoasă modalitate de gătire este prin fierbere. Nu doar că se păstrează vitaminele și mineralele, dar este și foarte versatil. Oul fiert poate fi consumat simplu, dar și în salate, sandviciuri sau alte preparate. Hai să aflăm împreună cât timp se fierb ouăle.
Cât timp se fierb ouăle. Trucuri utile pentru gospodineOul este unul dintre cele mai complexe alimente, cu un aport de vitamine și minerale impresionant pentru un produs atât de mic. Nu este doar sănătos, ci și ușor de procurat și relativ ieftin. Hai să aflăm împreună ce înseamnă codurile înscrise pe ouă.
Codurile înscrise pe ouă. Cum le interpretezi ca să cumperi ce trebuieCele mai bune ouă bătute pot fi făcute în mai multe feluri, iar fiecare modalitate de preparare are ca rezultat un fel de mâncare cu gust delicios. Unii preferă să le bată într-un castron și apoi să le pună în tigaie, alții le pun întregi în tigaie și le amestecă acolo până când ajung la consistența dorită.
Cum să faci cele mai bune ouă bătute, potrivit experțilorBucătăria franțuzească este considerată cea mai rafinată din lume, indiferent dacă vorbim despre preparate sofisticate sau o simplă rețetă de omletă. Chiar și aceasta din urmă este considerată a fi mult mai gustoasă, dacă este făcută după rețeta bucătarilor francezi. Descoperă cum să faci cea mai bună omletă franțuzească în propria bucătărie.
Cum să faci cea mai bună omletă franțuzească la tine acasăOmleta și ouăle bătute sunt două preparate de bază pentru masa de dimineață. Multe persoane le confundă, deși există diferențe între ele. Te întrebi cum poți să deosebești omleta de ouăle bătute?
Omleta și ouăle bătute sunt același lucru? Ce spun specialiștii