10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș

Să mergi la bar cu prietenii și să petreceți timp împreună la un pahar poate fi una dintre cele mai relaxante activități. Experții te învață cum poți să consumi responsabil. Iată 10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș cu prietenii.

băuturi pe care nu trebuie să le comanzi în timp ce sunt pregătite de un barman
Unele băuturi au o concentrație alcoolică foarte mare sau mult zahăr / Profimedia Images

Experții de la TravelandLeisure.com au făcut un top cu băuturi pe care nu trebuie să le comanzi de la bar.

Unul dintre motive este că unele cocktailuri conțin mult mai mult alcool decât îți imaginezi ceea ce înseamnă că îți pot afecta sănătate. Altele conțin prea mult zahăr.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local

Alcoolul trebuie consumat cu măsură și cu multă atenție. Dacă mergi într-un bar și te lași purtată de val s-ar putea ca la final sănătatea ta să aibă de suferit. Băuturile alcoolice te pot relaxa, însă acestea trebuie întotdeuna consumate cu moderație, spun specialiștii pentru publicația Parade.com.

Long Island Iced Tea

Long Island Iced Tea este un cocktail care are o reputație destul de proastă din cauza concentrației mare de alcool. Conține vodka, rom, gin, tequilla și triplu sec ceea ce îl face o adevărată bombă. Dacă totuși vrei să îl încerci nu depăși un singur pahar și ai grijă să te hidratezi bine.

Long Island Iced Tea servit în două pahare
Long Island Iced Tea este cocktailul cu cea mai mare încărcătură alcoolică/ Profimedia Images

Ramos Gin Fizz

Ramon Gin Fizz necesită destul de mult timp pentru preparare, așa că dacă ești într-un bar aglomerat nu este o idee foarte bună să îl comanzi. Barmanul va avea nevoie de ceva timp să amestece albușurile de ou cu ginul pentru ca băutura ta să aibă consistența perfectă.

Mojito

Dacă ești pe o plajă în Cuba de unde este originar cocktailul Mojito, atunci îl poți comanda cu încredere. Dacă ești într-un bar dintr-un oricare alt oraș din afara acestei țări mai gândește-te. Descoperă aici rețeta simplă de mojito.

Mojito alături de mai multe bucăți de lime
Menta este ingredientul care dă aroma cocktailului Mojito/ Profimedia Images

Nu peste tot se găsește mentă proaspătă, care este ingredientul principal. În plus, chiar dacă ea există, apare riscul de infestare cu diverse bacterii pentru că nu tot timpul este depozitată corect. În plus, durează destul de mult să fie preparat.

Băuturi cu gheață

În mod cert, în zilele de vară pare ispititor să bei un cocktail care conține gheață. Totuși, gândește-te că marea lor majoritate au în compoziție tot felul de sucuri și de mixuri care de obicei conțin cantități mari de zahăr.

Cocktailurile cu gheață servite în pahare diferite
Cocktailurile cu gheață conțin mult zahăr/ Profimedia Images

Nu doar că au multe calorii, dar gustul dulce te va induce în eroare și vei avea tendința să bei mai mult decât îți trebuie.

Appletini

Dacă nu ești într-un bar în care acest cocktail este preparat din mere Granny Smith proaspete nu ar trebui să îl comanzi.

Cele realizate din sucuri sau premixuri au un gust asemănător cu cel al substanțelor chimice. Vei da banii pe ceva îndoielnic și, probabil, nici nu te vei simți bine după ce îl vei consuma.

Bloody Mary

Dacă în meniul barului nu există Bloody Mary atunci evită să îl comanzi oricât de mult ți-ar plăcea. De cele mai multe ori este preparată din mix-uri pre-preparate care nu au cel mai bună compoziție nici cel mai bun gust. În plus, nici barmanul nu va fi prea fericit să facă ceva ce nu are pe listă de băuturi.

Bloody Mary servit într-un pahar mic
Bloody Mary este unul dintre cocktailurile clasice/ Profimedia Images

New York Sour

Încearcă și câteva rețete de cocktail fără alcool. Acestea sunt la fel de delicioase.

New York Sour este un cocktail care necesită destul de mulți pași pentru preparare, așa că dacă este foarte mare aglomerație în bar mai bine îți alegi altceva.

New York Sour este servit într-un pahar mic
New York Sour este un cocktail care se prepată într-un timp mai lung/ Profimedia Images

În plus, dacă barmanul se grăbește s-ar putea să nici nu primești ceea ce trebuie.

Băuturi „surpriză”

Dacă îi spui unui barman bun să te surprindă s-ar putea să primești o băutură senzațională. Dacă faci acest test într-un loc în care nu știi cine îți prepară cocktailul mai bine încerci ceva ce se află deja pe lista de băuturi.

Un barman care prepară mai multe băuturi surpriză
Cocktailurile „surpriză” nu sunt întotdeauna cea mai bună idee/ Profimedia Images

Shoturi „surpriză”

Dacă vrei să comanzi shoturi cu denumiri parcă scoase din filmele de Halloween, mai bine te gândești de două ori. Este posibil ca barmanul să știe să prepare „hemoragie de creier de extraterestru”, dar de ce să faci acest lucru? Nu doar că au un aspect ciudat, dar nici gustul lor nu este tocmai plăcut. Farsele sunt mai plăcute într-un spațiu privat.

Shoturile surpriză decorate special de Halloween
Shoturile surpriză pot avea o textură neplăcută/ Profimedia Images

Shoturi flambate

Pe rețetele de socializare pozele cu băuturi în flăcări pot aduce multe like-uri. Totuși, gândește-te că într-un bar aglomerat acest lucru poate fi periculos, mai ales că alcoolul întreține focul.

Shoturile flambate puse pe un bar
Shoturile flambate pot fi periculoase/ Profimedia Images
Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O bucătărie aranjată de designeri
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
înlocuitori ai zahărului puși pe un blat gri
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
Cum poți limita adaosul de zahăr din prăjituri. Sfaturi pentru a păstra gustul delicios
O masă pe care se află mai multe lămâi
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Dulceață de vișine. Un deliciu pentru micul dejun
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Ruşii şi-au luat buletine româneşti de la funcţionari corupţi. Unul dintre ei a dat foc casei lui Keir Starmer
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Cum a ajuns iubita fiului lui Ion Ţiriac una dintre cele mai bogate femei din România
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Raluca Preda, declarații exclusive despre viața sa amoroasă. Ce a dezvăluit prezentatoarea de la Mireasa, Capriciile Iubirii
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Ce mesaj i-a trimis Victoria Beckham soțului ei, după ce fostul star englez a ajuns în spital
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
Beneficiile nutritive ale consumului de linte. De ce să incluzi în alimentație această leguminoasă
fresh
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
închide