10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș

Să mergi la bar cu prietenii și să petreceți timp împreună la un pahar poate fi una dintre cele mai relaxante activități. Experții te învață cum poți să consumi responsabil. Iată 10 băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local. La ce să fii atentă data viitoare când mergi în oraș cu prietenii.

băuturi pe care nu trebuie să le comanzi în timp ce sunt pregătite de un barman
Unele băuturi au o concentrație alcoolică foarte mare sau mult zahăr / Profimedia Images

Experții de la TravelandLeisure.com au făcut un top cu băuturi pe care nu trebuie să le comanzi de la bar.

Unul dintre motive este că unele cocktailuri conțin mult mai mult alcool decât îți imaginezi ceea ce înseamnă că îți pot afecta sănătate. Altele conțin prea mult zahăr.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi pe care nu e recomandat să le comanzi într-un local

Alcoolul trebuie consumat cu măsură și cu multă atenție. Dacă mergi într-un bar și te lași purtată de val s-ar putea ca la final sănătatea ta să aibă de suferit. Băuturile alcoolice te pot relaxa, însă acestea trebuie întotdeuna consumate cu moderație, spun specialiștii pentru publicația Parade.com.

Long Island Iced Tea

Long Island Iced Tea este un cocktail care are o reputație destul de proastă din cauza concentrației mare de alcool. Conține vodka, rom, gin, tequilla și triplu sec ceea ce îl face o adevărată bombă. Dacă totuși vrei să îl încerci nu depăși un singur pahar și ai grijă să te hidratezi bine.

Long Island Iced Tea servit în două pahare
Long Island Iced Tea este cocktailul cu cea mai mare încărcătură alcoolică/ Profimedia Images

Ramos Gin Fizz

Ramon Gin Fizz necesită destul de mult timp pentru preparare, așa că dacă ești într-un bar aglomerat nu este o idee foarte bună să îl comanzi. Barmanul va avea nevoie de ceva timp să amestece albușurile de ou cu ginul pentru ca băutura ta să aibă consistența perfectă.

Mojito

Dacă ești pe o plajă în Cuba de unde este originar cocktailul Mojito, atunci îl poți comanda cu încredere. Dacă ești într-un bar dintr-un oricare alt oraș din afara acestei țări mai gândește-te. Descoperă aici rețeta simplă de mojito.

Mojito alături de mai multe bucăți de lime
Menta este ingredientul care dă aroma cocktailului Mojito/ Profimedia Images

Nu peste tot se găsește mentă proaspătă, care este ingredientul principal. În plus, chiar dacă ea există, apare riscul de infestare cu diverse bacterii pentru că nu tot timpul este depozitată corect. În plus, durează destul de mult să fie preparat.

Băuturi cu gheață

În mod cert, în zilele de vară pare ispititor să bei un cocktail care conține gheață. Totuși, gândește-te că marea lor majoritate au în compoziție tot felul de sucuri și de mixuri care de obicei conțin cantități mari de zahăr.

Cocktailurile cu gheață servite în pahare diferite
Cocktailurile cu gheață conțin mult zahăr/ Profimedia Images

Nu doar că au multe calorii, dar gustul dulce te va induce în eroare și vei avea tendința să bei mai mult decât îți trebuie.

Appletini

Dacă nu ești într-un bar în care acest cocktail este preparat din mere Granny Smith proaspete nu ar trebui să îl comanzi.

Cele realizate din sucuri sau premixuri au un gust asemănător cu cel al substanțelor chimice. Vei da banii pe ceva îndoielnic și, probabil, nici nu te vei simți bine după ce îl vei consuma.

Bloody Mary

Dacă în meniul barului nu există Bloody Mary atunci evită să îl comanzi oricât de mult ți-ar plăcea. De cele mai multe ori este preparată din mix-uri pre-preparate care nu au cel mai bună compoziție nici cel mai bun gust. În plus, nici barmanul nu va fi prea fericit să facă ceva ce nu are pe listă de băuturi.

Bloody Mary servit într-un pahar mic
Bloody Mary este unul dintre cocktailurile clasice/ Profimedia Images

New York Sour

Încearcă și câteva rețete de cocktail fără alcool. Acestea sunt la fel de delicioase.

New York Sour este un cocktail care necesită destul de mulți pași pentru preparare, așa că dacă este foarte mare aglomerație în bar mai bine îți alegi altceva.

New York Sour este servit într-un pahar mic
New York Sour este un cocktail care se prepată într-un timp mai lung/ Profimedia Images

În plus, dacă barmanul se grăbește s-ar putea să nici nu primești ceea ce trebuie.

Băuturi „surpriză”

Dacă îi spui unui barman bun să te surprindă s-ar putea să primești o băutură senzațională. Dacă faci acest test într-un loc în care nu știi cine îți prepară cocktailul mai bine încerci ceva ce se află deja pe lista de băuturi.

Un barman care prepară mai multe băuturi surpriză
Cocktailurile „surpriză” nu sunt întotdeauna cea mai bună idee/ Profimedia Images

Shoturi „surpriză”

Dacă vrei să comanzi shoturi cu denumiri parcă scoase din filmele de Halloween, mai bine te gândești de două ori. Este posibil ca barmanul să știe să prepare „hemoragie de creier de extraterestru”, dar de ce să faci acest lucru? Nu doar că au un aspect ciudat, dar nici gustul lor nu este tocmai plăcut. Farsele sunt mai plăcute într-un spațiu privat.

Shoturile surpriză decorate special de Halloween
Shoturile surpriză pot avea o textură neplăcută/ Profimedia Images

Shoturi flambate

Pe rețetele de socializare pozele cu băuturi în flăcări pot aduce multe like-uri. Totuși, gândește-te că într-un bar aglomerat acest lucru poate fi periculos, mai ales că alcoolul întreține focul.

Shoturile flambate puse pe un bar
Shoturile flambate pot fi periculoase/ Profimedia Images
Citește și
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
arsura de congelator
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
5 alimente pe care e recomandat să le arunci imediat din congelatorul tău pentru a nu te îmbolnăvi
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide