Cele mai pufoase gogoși fără prăjire. Rețeta simplă

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Gogoșile sunt delicioase, trebuie să recunoști. Sunt moi, parfumate și doar gândul că muști dintr-una îți lasă gura apă. Totuși, au un mic inconvenient: trebuie prăjite. Poate că tocmai acea baie de ulei le dă gustul și textura însă pentru sănătatea și silueta ta ar trebui să găsești altă variantă. Iată cum poți face gogoși fără prăjire.

gogoși fără prăjire
Gogoșile fără prăjire au nevoie de mai mult ajutor pentru a crește/ Shutterstock

Prăjirea gogoșilor necesită foarte mult ulei, implică și destulă mizerie și nu este nici cea mai sănătoasă variantă de gătit. Dacă nu vrei să renunți la acest desert delicios poți să încerci și altă modalitate de a le pregăti.

Cele mai multe rețete de gogoși necesită un aluat cu drojdie. Dacă vrei să le coci la cuptor pentru a evita prăjirea va fi nevoie să folosești agenți de dospire suplimentari, cum ar fi praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Oricum, nu va fi ușor să obții exact aceeași textură ca a celor prăjite în baie de ulei. Probabil că va trebui să experimentezi multe rețete până când o vei găsi pe cea potrivită. De asemenea, vei avea nevoie și de tăvi potrivite pentru această operațiune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea.

În alt castron, se bate oul și se adaugă laptele călduț, untul topit și extractul de vanilie. Se amestecă bine până când ingredientele sunt combinate.

Cu prepari aluatul pentru cele mai pufoase gogoși fără prăjire

Se toarnă amestecul lichid peste ingredientele uscate și se amestecă până când se obține un aluat omogen. Se acoperă castronul cu un prosop curat și se lasă aluatul să crească timp de aproximativ o oră, sau până când își dublează volumul.

După ce aluatul a crescut, se presară făină pe suprafața de lucru și se întinde până când are aproximativ un cm grosime. Se poate folosi un pahar sau un cuțit pentru a tăia aluatul în formă de cercuri.

Se așează gogoșile pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament și se lasă să crească timp de încă 20-30 de minute.

Se încălzește cuptorul la 180°C și se coc gogoșile timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii și crescute. După ce sunt coapte, se pot unge cu unt topit și presăra cu zahăr sau scorțișoară.

Secretul pentru cel mai bun aluat de gogoși fără prăjire

Spre deosebire de gogoșile prăjite, al căror aluat este preparat cu drojdie, majoritatea rețetelor de gogoși fără prăjire au nevoie de mai mult ajutor pentru a crește.

Va trebui să folosești un amestec de făină de prăjituri sau de patiserie, dar și praf de copt pentru ca aluatul să fie aerat. Acest tip de aluat, care este preparat cu puțin unt, lapte și iaurt, are o consistență maleabilă pentru a putea fi pus ușor în tavă. Nu trebuie amestecat în exces pentru că gogoșile vor fi foarte dense și tari.

Când le coci, pulverizează tava pentru gogoși cu spray de gătit și adăugă aluatul, asigurându-te că lași spațiu suficient între ele. În timpul coacerii se vor umfla destul de mult și nu vrei să se lipească între ele.

Dacă vrei să faci gogoși fără prăjire poți să prepari chiar și aluat cu drojdie. După ce a fost lăsat la dospit, formează gogoșile, pune-le în tava de cuptor unsă cu ulei și mai lasă-le să crească încă jumătate de oră.

Între timp, preîncălzește cuptorul la 180°C. Odată ce gogoșile au crescut, coace-le timp de aproximativ 15 minute.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
fritule pe o farfurie specială
Fritule, gogoșile pe care trebuie să le încerci când ajungi în Croația
Fritule, gogoșile pe care trebuie să le încerci când ajungi în Croația
gogosi pufoase cu iaurt și ciocolată puse pe o farfurie albă
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase
Mai multe tipuri de gogoși puse pe un tocător de lemn
Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit
Cât se țin gogoșile la crescut? Trucuri pentru un aluat perfect dospit
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Schimbările pe care platforma Facebook vrea să le facă în curând. Cum îi va afecta pe utilizatori
Schimbările pe care platforma Facebook vrea să le facă în curând. Cum îi va afecta pe utilizatori
Schimbările pe care platforma Facebook vrea să le facă în curând. Cum îi va afecta pe utilizatori
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Ce avere are Donald Trump, de fapt. Suma e foarte diferită față de cea vehiculată chiar de către președintele SUA
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide