Plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Rețetă simplă și ușoară

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Ce poate fi mai simplu și ușor de preparat pentru zilele de post decât un desert cu mere? Descoperă mai jos o rețetă delicioasă de plăcintă de post cu mere și scorțișoară, pe care o va adora întreaga familie.

Plăcintă de post cu mere și scorțișoară porționată pe un platou
Galerie foto

Galerie foto

Plăcinta cu mere se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie / Shutterstock

Deserturile de post au avantajul ingredientelor simple, puține și mai sănătoase. Iar preparate corect, ies la fel de gustoase precum cele clasice, care au în conținutul lor ingrediente de origine animală. Te poți răsfăța și în post cu deserturi savuroase, din toate categoriile. Poți prepara clătite de post, gogoși, plăcinte și tarte, prăjituri și torturi. Rețetele sunt foarte versatile pentru că poți folosi pentru blaturi savuroase și frumos colorate, legume sau fructe. Iar cremele ies la fel de gustoase înlocuind laptele și untul cu băuturi și uleiuri vegetale.

Citește și

Chiar și cozonacul iese delicios, preparat în varianta de post. Aluatul pentru cozonac în varianta de post se frământă cu ulei și apă sau sucuri naturale de fructe, iar pentru umplutură poți folosi nuci, pudră de cacao, rahat multicolor sau fructe uscate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici o rețetă de cozonac de post cu umplutură mixtă și miez pufos. Iar în continuare îți vom oferi rețeta detaliată pentru delicioasa plăcintă de post cu mere și scorțișoară.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea plăcintei constă în pregătirea aluatului fraged. Acesta necesită un timp scurt de amestecare a ingredientelor. Apoi un timp la fel de scurt de frământare a aluatului, dar și de un timp de relaxare, pentru a deveni elastic și ușor de modelat.

Cum prepari aluat fraged pentru plăcintă de post cu mere

Mai întâi vei trece făina prin sită direct în bolul de frământare. Adaugă praful de copt și sarea și amestecă bine ingredientele până la omogenizare.

Pune în alt bol uleiul cu zahărul și apa minerală. Folosește mixerului sau telul și amestecă energic aceste ingrediente până când zahărul se dizolvă. Adaugă amestecul rezultat peste ingredientele solide din primul bol, în timp ce amesteci intens pentru formarea aluatului.

Frământă aluatul până când devine compact, acoperă-l cu folie de prospețime și lasă-l la odihnit 20-30 de minute. Textura aluatului obținut va fi ușor moale, dar aluatul nu va fi lipicios.

Cât timp stă aluatul fraged la relaxat, pregătește merele. Clătește-le bine, șterge-le și dă-le pe răzătoarea mare, cu coajă cu tot.

Amestecă-le cu zahărul și lasă-le deoparte până când se formează sirop. În funcție de siropul format, adaugă 2 sau 3 linguri de griș. Nu este necesar să călești merele în prealabil, decât dacă dorești compoziția de umplutură mai fină.

Cum formezi și coci plăcinta cu mere de post

Înainte de a forma delicioasa plăcintă de post cu mere în tava de copt, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Împarte aluatul fraged în două părți egale.

Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde prima parte de aluat pe masa presărată cu făină, într-o foaie de dimensiunile tăvii de copt. Folosește o tavă cu dimensiunile de aproximativ 23/36 cm.

Pune hârtie de copt în tavă sau unge-o cu ulei și presară făină. Transferă foaia de aluat în tavă. Înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Presară pudra de scorțișoară peste merele răzuite și întinde compoziția de mere peste aluatul din tavă.

Mai presară făină pe masa de lucru și întinde pe ea doua foaie de aluat. Transfer-o peste compoziția de mere din tavă. Înțeap-o și pe aceasta cu o furculiță din loc în loc.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace delicioasa plăcintă de post cu mere și scorțișoară pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și o poți porționa.

Tot din categoria deserturilor de post mai poți prepara cu ușurință și rețeta de prăjitură cu mere și cacao.

Citește și
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară porționată pe hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de formare a plăcintei cu mere
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară porționată pe un platou
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri Angeliche decorate cu zahăr
Galerie foto
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Tartă cu caise și brânză porționată, alături de o furculiță
Galerie foto
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu brânză și caise din compot. Un desert fin, cremos și parfumat
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit
Galerie foto
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
Insula din Caraibe unde oamenii dispar fără urmă. "Poliţia s-a enervat şi ne-a spus să ne oprim"
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
„Mi-e ruşine” Ion Ţiriac a anunţat un proiect uriaş, în premieră în România! Mesajul pe care i l-a transmis Nadiei Comăneci
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Bill Gates dezvăluie care crede că sunt cele trei joburi care vor continua să existe în ciuda dezvoltării inteligenței artificiale
Bill Gates dezvăluie care crede că sunt cele trei joburi care vor continua să existe în ciuda dezvoltării inteligenței artificiale
Bill Gates dezvăluie care crede că sunt cele trei joburi care vor continua să existe în ciuda dezvoltării inteligenței artificiale
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin despre ea
Selena Gomez a recunoscut că a fost foarte impulsivă în relațiile anterioare: Am făcut greșeli
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Selena Gomez a recunoscut că a fost „foarte impulsivă” în relațiile anterioare: „Am făcut greșeli”
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
Alimente care mențin sănătatea inimii. Cum te pot ajuta să previi bolile cardiovasculare
fresh
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide