Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Gogoșile pufoase cu iaurt și ciocolată sunt un deliciu irezistibil, îndrăgite pentru textura lor ușoară și gustul delicat, ușor acrișor, datorat iaurtului din compoziție. Sunt ideale pentru a fi savurate în orice moment al zilei, fie la micul dejun, fie ca o gustare dulce alături de o cafea sau un ceai. Iată rețeta de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată.

gogosi pufoase cu iaurt și ciocolată puse pe o farfurie albă
Gogosile pufoase cu iaurt și ciocolată se servesc pudrate cu zahăr/ Shutterstock

Gogoșile pufoase cu iaurt se servesc de obicei calde, imediat după ce au fost prăjite, pentru a te bucura de textura lor moale și aerată. Poți să le servești simple, presărate cu un strat generos de zahăr pudră, care se topește ușor pe suprafața lor fierbinte, creând un contrast plăcut între exteriorul crocant și interiorul pufos.

Citește și

Pentru o prezentare mai elegantă sau mai festivă, gogoșile pot fi glazurate sau umplute. O glazură simplă din zahăr pudră și puțină lămâie sau vanilie adaugă o notă de prospețime și completează gustul delicat al iaurtului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Drojdia se pune într-un bol împreună cu laptele cald și 2 linguri din cantitatea de zahăr. Se lasă până când face spumă. Făina cernută se pune într-un bol mare și se face în mijlocul ei o gaură în care se toarnă amestecul de drojdie activat și restul ingredientelor.

Cum prepari rețeta de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată

Se frământă bine, apoi se se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la dospit până când aluatul își dublează volumul. Apoi se cu mâinile unse cu puțin ulei sau făină, se iau bucăți mici de aluat și formează bile de mărimea unei nuci.

Se poate folosi și o lingură pentru a porționa aluatul. În mijloc se pun bucăți de ciocolată. Se pun gogoșile pe o tavă, se acoperă cu folie și se mai lasă la loc cald la dospit încă o oră.

Se încălzește uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o friteuză la o temperatură medie (170-180°C). Se prăjesc gogoșile în ulei încins, întorcându-le pe toate părțile, până când devin aurii și pufoase.

Apoi se scot gogoșile pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. După ce s-au răcit puțin, se presară cu zahăr pudră sau cacao, după gust.

Sfaturi pentru a obține cele mai pufoase gogoși

Pentru a obține cele mai pufoase gogoși, trebuie să acorzi atenție câtorva aspecte esențiale în procesul de preparare.

Începe cu o drojdie proaspătă și activă, asigurându-te că o dizolvi corect în lapte călduț cu puțin zahăr, până când se formează bule, ceea ce indică faptul că drojdia este activă. Nu strică să verifici termenul de valabilitate, mai ales dacă o ai de ceva timp în frigider.

Folosește ingrediente la temperatura camerei, inclusiv ouăle, laptele și untul, deoarece acest lucru ajută la o aluat uniform și elastic.

Frământarea corectă este foarte importantă. Aluatul trebuie frământat până devine neted, elastic și nu se mai lipește de mâini sau de suprafața de lucru.

După frământare, lasă-l să crească într-un loc cald, ferit de curenți de aer, până când își dublează volumul. Acest pas asigură aerarea și, implicit, faptul că vei avea niște gogoși pufoase.

În timpul modelării gogoșilor, nu folosi prea multă făină, deoarece aceasta poate face aluatul dens și greu. După tăiere, lasă gogoșile să mai crească pe suprafața de lucru acoperite cu un prosop, înainte de prăjire.

Prăjește-le în ulei încins, la o temperatură moderată de aproximativ 170-180°C pentru a evita arderea la exterior. Vasul în care le prăjești trebuie să fie suficient de adânc, astfel încât gogoșile să plutească și să se gătească uniform pe ambele părți.

După prăjire, așează gogoșile pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Pentru un plus de aromă, presară-le cu zahăr pudră sau umple-le cu gem, ciocolată sau cremă, după preferință

De ce se pune iaurt în compoziția de la gogoși

Iaurtul se adaugă în compoziția de gogoși din mai multe motive care contribuie la textura și gustul final al preparatului. În primul rând, ajută la obținerea unei texturi pufoase și ușoare.

Acest lucru se datorează acidității sale naturale, care reacționează cu praful de copt sau bicarbonatul de sodiu, generând bule de aer în aluat. Aceste bule de aer sunt esențiale pentru a face gogoșile să crească frumos și să fie aerate.

În al doilea rând, iaurtul adaugă umiditate aluatului, prevenind uscarea gogoșilor în timpul prăjirii sau coacerii. Aceasta contribuie la o consistență moale și fragedă în interiorul gogoșilor, chiar dacă exteriorul este crocant.

De asemenea, iaurtul îmbunătățește gustul gogoșilor, adăugând o ușoară notă de aciditate care echilibrează dulceața zahărului și intensifică aromele celorlalte ingrediente.

În plus, proteinele și grăsimile din iaurt contribuie la bogăția și complexitatea gustului final.

Citește și
CELE MAI CITITE
cele mai bune chiftele de post
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Plăcintă cu dovleac ca la bunica pusă pe o farfurie
Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios
Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios
ciorba de ciuperci servită într-un bol maro
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Supă cremă de conopidă cu praz în bol, decorată cu verdeață
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
pepeni murați la borcan
De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți
De ce se înmoaie pepenii murați. Ce poți face ca să-ți iasă perfecți
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ciorba de ciuperci servită într-un bol maro
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Plăcintă cu dovleac ca la bunica pusă pe o farfurie
Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios
Plăcintă cu dovleac ca la bunica. Pașii exacți pentru un desert delicios
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport rustic de lemn
05:03
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Felii de mușchiuleț de porc cu portocale și crenguțe de rozmarin, la tigaie
04:53
Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit Mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie. Friptură cu gust deosebit
Cremă de ciocolată și cafea în bol
04:13
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone în bol
6 decembrie, 06:57
Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Chec cu ovăz și cocos porționat pe un grătar, alături de un cuțit
6 decembrie, 06:33
Chec cu ovăz și cocos. Rețetă de desert simplu, de post Chec cu ovăz și cocos. Rețetă de desert simplu, de post
Frittata cu prosciutto pusă într-o tigaie
6 decembrie, 06:27
Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc. Rețeta de care ai nevoie pentru un mic dejun special Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc. Rețeta de care ai nevoie pentru un mic dejun special
Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată porționat, alături de o ceașcă cu cafea
5 decembrie, 06:35
Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune porționată pe platou
5 decembrie, 05:35
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
1
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
2
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Dacă adori preparatele pe bază de ciuperci, rețeta de ciuperci cu usturoi la tigaie te poate cuceri de la prima înghițitură. Este un preparat simplu, și ușor, dar plin de savoare...
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
3
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Una dintre rețetele cu paste pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz sau cină este rețeta de paste cu ciuperci de post. Nu ai altceva de făcut pentru această rețetă,...
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
4
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Deserturi rapide cu mere și scorțișoară. 4 idei și rețete de prăjituri delicioase
Toamna este sezonul care miroase a deserturi cu mere și scorțișoară. Plăcinte, tarte, clătite, ștrudele, brioșe și tot felul de prăjituri cremoase sau crocante ne încântă în zilele reci și ploioase....
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
5
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Chiftele de orez cu ciuperci. Rețetă gustoasă, de post
Dacă adori chiftelele clasice, dar vrei să le prepari și în varianta de post, îți oferim o rețetă de chiftele de orez cu ciuperci. Rețeta este simplă și ușor de preparat,...
Parteneri
4 zodii care primesc ajutor din partea astrelor pe 7 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii care primesc ajutor din partea astrelor pe 7 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii care primesc ajutor din partea astrelor pe 7 decembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Klaus Iohannis: Am primit semnale de la Servicii imediat după alegerile locale. Filmul evenimentelor: cum a decurs campania lui Călin Georgescu
Klaus Iohannis: "Am primit semnale de la Servicii imediat după alegerile locale". Filmul evenimentelor: cum a decurs campania lui Călin Georgescu
Klaus Iohannis: "Am primit semnale de la Servicii imediat după alegerile locale". Filmul evenimentelor: cum a decurs campania lui Călin Georgescu
Ce reacţie a putut avea Mircea Lucescu, după decizia CCR de a anula alegerile prezidenţiale! Mesajul selecţionerului
Ce reacţie a putut avea Mircea Lucescu, după decizia CCR de a anula alegerile prezidenţiale! Mesajul selecţionerului
Ce reacţie a putut avea Mircea Lucescu, după decizia CCR de a anula alegerile prezidenţiale! Mesajul selecţionerului
Când apar ninsorile în București. Ce anunț au făcut meteorologii cu privire la vremea din luna decembrie
Când apar ninsorile în București. Ce anunț au făcut meteorologii cu privire la vremea din luna decembrie
Când apar ninsorile în București. Ce anunț au făcut meteorologii cu privire la vremea din luna decembrie
Elizabeth Gutiérrez ignoră vestea că William Levy formează din nou un cuplu. Actrița a publicat recent o imagine provocatoare în mediul online
Elizabeth Gutiérrez ignoră vestea că William Levy formează din nou un cuplu. Actrița a publicat recent o imagine provocatoare în mediul online
Elizabeth Gutiérrez ignoră vestea că William Levy formează din nou un cuplu. Actrița a publicat recent o imagine provocatoare în mediul online
Geminide 2024. Când poți vedea ultima mare ploaie de meteoriți din acest an
Geminide 2024. Când poți vedea ultima mare ploaie de meteoriți din acest an
Geminide 2024. Când poți vedea ultima mare ploaie de meteoriți din acest an
Ruladă de porc cu omletă la cuptor
Ruladă de porc cu omletă la cuptor
Ruladă de porc cu omletă la cuptor
Cât de înalt va fi copilul la vârsta adultă. Ce factori influențează înălțimea unui copil
Cât de înalt va fi copilul la vârsta adultă. Ce factori influențează înălțimea unui copil
Cât de înalt va fi copilul la vârsta adultă. Ce factori influențează înălțimea unui copil
Ellie Goulding a dezvăluit că noul ei album va fi foarte personal: Am scris despre ce s-a întâmplat în viața mea
Ellie Goulding a dezvăluit că noul ei album va fi foarte personal: „Am scris despre ce s-a întâmplat în viața mea”
Ellie Goulding a dezvăluit că noul ei album va fi foarte personal: „Am scris despre ce s-a întâmplat în viața mea”
8 ore de post intermitent pot crește cu 91% riscul de deces din cauze cardiovasculare. Ce arată un studiu observațional
8 ore de post intermitent pot crește cu 91% riscul de deces din cauze cardiovasculare. Ce arată un studiu observațional
8 ore de post intermitent pot crește cu 91% riscul de deces din cauze cardiovasculare. Ce arată un studiu observațional
fresh
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi

Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi

Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Ruladă de spanac cu somon afumat și cremă de brânză

Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată

Tort Pancho cu ananas din compot și glazură fină de ciocolată

Chec cu ovăz și cocos. Rețetă de desert simplu, de post

Chec cu ovăz și cocos. Rețetă de desert simplu, de post

Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi

Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
închide