Rețetă de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată. Trucuri ca să iasă moi și gustoase

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Cină
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Gogoșile pufoase cu iaurt și ciocolată sunt un deliciu irezistibil, îndrăgite pentru textura lor ușoară și gustul delicat, ușor acrișor, datorat iaurtului din compoziție. Sunt ideale pentru a fi savurate în orice moment al zilei, fie la micul dejun, fie ca o gustare dulce alături de o cafea sau un ceai. Iată rețeta de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată.

gogosi pufoase cu iaurt și ciocolată puse pe o farfurie albă
Gogosile pufoase cu iaurt și ciocolată se servesc pudrate cu zahăr/ Shutterstock

Gogoșile pufoase cu iaurt se servesc de obicei calde, imediat după ce au fost prăjite, pentru a te bucura de textura lor moale și aerată. Poți să le servești simple, presărate cu un strat generos de zahăr pudră, care se topește ușor pe suprafața lor fierbinte, creând un contrast plăcut între exteriorul crocant și interiorul pufos.

Citește și

Pentru o prezentare mai elegantă sau mai festivă, gogoșile pot fi glazurate sau umplute. O glazură simplă din zahăr pudră și puțină lămâie sau vanilie adaugă o notă de prospețime și completează gustul delicat al iaurtului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Drojdia se pune într-un bol împreună cu laptele cald și 2 linguri din cantitatea de zahăr. Se lasă până când face spumă. Făina cernută se pune într-un bol mare și se face în mijlocul ei o gaură în care se toarnă amestecul de drojdie activat și restul ingredientelor.

Cum prepari rețeta de gogoși pufoase cu iaurt și ciocolată

Se frământă bine, apoi se se acoperă cu o folie de plastic și se lasă la dospit până când aluatul își dublează volumul. Apoi se cu mâinile unse cu puțin ulei sau făină, se iau bucăți mici de aluat și formează bile de mărimea unei nuci.

Se poate folosi și o lingură pentru a porționa aluatul. În mijloc se pun bucăți de ciocolată. Se pun gogoșile pe o tavă, se acoperă cu folie și se mai lasă la loc cald la dospit încă o oră.

Se încălzește uleiul într-o tigaie adâncă sau într-o friteuză la o temperatură medie (170-180°C). Se prăjesc gogoșile în ulei încins, întorcându-le pe toate părțile, până când devin aurii și pufoase.

Apoi se scot gogoșile pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. După ce s-au răcit puțin, se presară cu zahăr pudră sau cacao, după gust.

Sfaturi pentru a obține cele mai pufoase gogoși

Pentru a obține cele mai pufoase gogoși, trebuie să acorzi atenție câtorva aspecte esențiale în procesul de preparare.

Începe cu o drojdie proaspătă și activă, asigurându-te că o dizolvi corect în lapte călduț cu puțin zahăr, până când se formează bule, ceea ce indică faptul că drojdia este activă. Nu strică să verifici termenul de valabilitate, mai ales dacă o ai de ceva timp în frigider.

Folosește ingrediente la temperatura camerei, inclusiv ouăle, laptele și untul, deoarece acest lucru ajută la o aluat uniform și elastic.

Frământarea corectă este foarte importantă. Aluatul trebuie frământat până devine neted, elastic și nu se mai lipește de mâini sau de suprafața de lucru.

După frământare, lasă-l să crească într-un loc cald, ferit de curenți de aer, până când își dublează volumul. Acest pas asigură aerarea și, implicit, faptul că vei avea niște gogoși pufoase.

În timpul modelării gogoșilor, nu folosi prea multă făină, deoarece aceasta poate face aluatul dens și greu. După tăiere, lasă gogoșile să mai crească pe suprafața de lucru acoperite cu un prosop, înainte de prăjire.

Prăjește-le în ulei încins, la o temperatură moderată de aproximativ 170-180°C pentru a evita arderea la exterior. Vasul în care le prăjești trebuie să fie suficient de adânc, astfel încât gogoșile să plutească și să se gătească uniform pe ambele părți.

După prăjire, așează gogoșile pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Pentru un plus de aromă, presară-le cu zahăr pudră sau umple-le cu gem, ciocolată sau cremă, după preferință

De ce se pune iaurt în compoziția de la gogoși

Iaurtul se adaugă în compoziția de gogoși din mai multe motive care contribuie la textura și gustul final al preparatului. În primul rând, ajută la obținerea unei texturi pufoase și ușoare.

Acest lucru se datorează acidității sale naturale, care reacționează cu praful de copt sau bicarbonatul de sodiu, generând bule de aer în aluat. Aceste bule de aer sunt esențiale pentru a face gogoșile să crească frumos și să fie aerate.

În al doilea rând, iaurtul adaugă umiditate aluatului, prevenind uscarea gogoșilor în timpul prăjirii sau coacerii. Aceasta contribuie la o consistență moale și fragedă în interiorul gogoșilor, chiar dacă exteriorul este crocant.

De asemenea, iaurtul îmbunătățește gustul gogoșilor, adăugând o ușoară notă de aciditate care echilibrează dulceața zahărului și intensifică aromele celorlalte ingrediente.

În plus, proteinele și grăsimile din iaurt contribuie la bogăția și complexitatea gustului final.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Galerie foto
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Un desert de vară colorat și sănătos
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Sparanghel înfășurat în bacon
06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
29 iunie, 06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
29 iunie, 06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Beyoncé a rămas suspendată într-o mașină înclinată pe scenă. Artista și-a oprit brusc concertul
Beyoncé a rămas suspendată într-o mașină înclinată pe scenă. Artista și-a oprit brusc concertul
Beyoncé a rămas suspendată într-o mașină înclinată pe scenă. Artista și-a oprit brusc concertul
Topul companiilor cu cele mai mici tarife la energie, după expirarea plafonării
Topul companiilor cu cele mai mici tarife la energie, după expirarea plafonării
Topul companiilor cu cele mai mici tarife la energie, după expirarea plafonării
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Milionarul român cu 3 pensii a spus care este, de fapt, averea lui Dan Şucu: amp;#8220;N-am mai văzut aşa ceva”
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Horoscop luna iulie 2025. Ce schimbări apar în viața zodiilor de foc. Astrele arată care sunt zodiile norocoase
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Frigărui cu brânză în felii de dovlecei și roșii cherry
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Parentingul blând poate fi o metodă dificilă pentru anumiți părinți. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este singură de luni de zile
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Katy Perry a fost surprinsă din nou fără inelul de logodnă. Vedeta le-ar fi mărturisit prietenilor că este „singură de luni de zile”
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
Beneficiile exerciţiilor fizice de grup. Ce spun studiile
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană

Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
închide