Roșii tocate cu ceapă și usturoi, pentru iarnă
Rețetele de roșii conservate pentru iarnă sunt atât de versatile, încât nu mai știi pe care s-o prepari mai întâi. Una dintre acestea, care nu ar trebui să-ți lipsească din cămară, este cea de roșii tocate cu ceapă și usturoi.
Galerie foto
O astfel de conservă de roșii îți este utilă la diferite tocănițe și sosuri. Nu mai ai nevoie să cureți și să toci ceapă. O ai deja în borcanul cu roșii. Usturoi mai adaugi la final de preparare, un singur cățel, pentru un plus de aromă. Iar dacă mai adaugi și ierburi aromate precum busuiocul și pătrunjelul, nici de acestea nu vei mai avea nevoie la mâncarea respectivă. Condimente adaugi opțional, după preferințe și după propriul gust.
Conservele de roșii ies foarte gustoase dacă folosești roșii de calitate, bine coapte. Roșiile de grădină, crescute natural sub razele soarelui sunt cele mai recomandate. Nu ezita să optezi pentru cele mai bune, mai frumoase și mai sănătoase.
Descoperă aici și o rețetă de sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi. Este un sos pe care îl vei putea folosi la rețetele de paste și pizza, dar și pentru mâncăruri scăzute. Este ideal pentru rețetele de chiftele sau perișoare în sos de roșii. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru conservele de roșii tocate cu ceapă și usturoi.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas constă în pregătirea roșiilor, apoi a cepei și usturoiului. Și verdeața va trebui pregătită de la început, pentru că se adaugă în borcane în același timp cu celelalte ingrediente.
Cum prepari rețeta de roșii tocate la borcan, cu ceapă și usturoi
Spală roșiile, îndepărtează-le codițele apoi lasă-le la scurs. De aici ai două opțiuni pentru a prepara această conservă de roșii. În prima opțiune poți tăia roșiile în felii sau în cuburi, fără a le decoji. În a doua opțiune, dacă dorești să le decojești, opărește roșiile în apă clocotită cu puțină sare, pentru 1 minut. Apoi le treci prin apă rece, le decojești, le secționezi în jumătăți pentru a le îndepărtăm cotoarele și le toci în cuburi. Punem cuburile de roșii într-o sită, la scurs.
Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune uleiul într-o tigaie, la încins și adaugă ceapa și usturoiul la călit. Presară și o linguriță de sare, pentru a ajuta ceapa să se pătrundă mai rapid și să-i accentueze gustul. Când ceapa este pătrunsă, stinge focul și las-o la răcorit.
Clătește pătrunjelul, scurge-l bine și toacă-l mărunt. Procedează la fel și cu busuiocul. Apoi amestecă-le cu roșiile tocate în cuburi.
Când ai toate ingredientele pregătite, pregătește și borcanele. Spală-le bine, clătește-le și sterilizează-le, împreună cu capacele din dotare. Apoi umple-le cu roșiile tocate și scurse. Deasupra roșiilor adaugă ceapa călită cu usturoiul și uleiul în care au fost călite. Închide ermetic borcanele cu roșii tocate cu ceapă și usturoi și rotește-le ușor pe masă, pentru a se amesteca ingredientele din interior.
Pune un ștergar curat la baza unei cratițe și așază borcanele în interiorul ei. Toarnă apă până la gâtul borcanelor, apoi pune cratița pe flacăra aragazului. Lasă borcanele să fiarbă timp de aproximativ 40 de minute din momentul în care apa a început să clocotească. După stingerea focului, lasă borcanele să se răcească lent în apa în care au fiert pentru a le asigura o conservare optimă.
Dacă mai dorești și alte rețete de conserve din roșii, poți prepara și rețeta de roșii cherry la borcan, în suc de roșii.
Galerie foto