Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc. Rețeta de care ai nevoie pentru un mic dejun special

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Frittata cu prosciutto, roșii și busuioc este una dintre acele rețete simple, dar extrem de versatilă, care nu doar că pune în valoare ingredientele de sezon, dar adaugă și un strop de eleganță în orice masă. Originară din Italia, frittata a devenit un fel de mâncare apreciat în întreaga lume. Este perfectă atât pentru mic dejun, prânz, cină, dar și ca gustare sau aperitiv. Încearcă rețeta de frittata cu prosciutto, roșii și busuioc la orice masă

Frittata cu prosciutto pusă într-o tigaie
Frittata cu prosciutto se servește cu pâine și cu salată alături/ Shutterstock

Frittata poate fi considerată un fel de omletă italiană. Diferențele semnificative în modul de preparare și în ingredientele folosite fac din aceasta o rețetă unică, ușor de personalizat în funcție de preferințe și de ingredientele disponibile.

Citește și

Ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C.

Cum prepari rețeta de frittata cu prosciutto, roșii și busuioc

Într-un castron mare, se amestecă ouăle, laptele, brânza Pecorino Romano și sarea. Se pune prosciutto tocat într-o tigaie care poate fi pusă la cuptor la foc mediu. Se lasă până când devine crocant, amestecând des, aproximativ 3-4 minute.

Se adaugă uleiul de măsline și roșiile cherry și se gătesc timp de 2 minute. Se toarnă amestecul de ouă și se gătesc până se întăresc marginile, aproximativ 2 minute. Se transferă la cuptor și se coace timp de 14-16 minute sau până când ouăle nu mai sun moi în mijloc. Se scoate din cuptor și se presară deasupra frunze de busuioc. Se taie în felii și se servește.

 

Frittata este un fel de mâncare pe bază de ouă, la care se adaugă o mare varietate de ingrediente. Poți folosi legume și brânzeturi, dar și carne sau pește.

Spre deosebire de omletă, care se prepară în tigaie și se gătește pe o singură parte, frittata se gătește la foc mic pe aragaz, iar apoi se termină în cuptor pentru a se rumeni uniform pe ambele părți.

Această tehnică asigură o textură mai puțin aerată decât omleta clasică, dar mai consistentă. De multe ori este mai ușor de servit la masă sau chiar de transportat pentru un picnic.

Trucuri pentru cea mai bună frittata

Rețeta clasică de frittata presupune câteva ingrediente de bază: ouă, ulei de măsline sau unt, sare, piper și, desigur, un tip de ingredient principal care poate varia de la legume, brânză, carne sau chiar paste.

Ouăle sunt bătute și amestecate cu ingredientele complementare înainte de a fi turnate într-o tigaie încălzită. Apoi, în funcție de rețetă, se adaugă restul ingredientelor.

Chiar și în frittata cu prosciutto, roșii și busuioc poți să mai adaugi și brânzeturi sau alte condimente care îți plac.

De obicei, frittata este pregătită într-o tigaie de fontă sau într-o tigaie antiaderentă. Aceasta trebuie să poată fi transferată apoi în cuptor fără riscul de a se lipi sau de a se rupe.

Timpul de gătire poate varia, în funcție de grosimea frittatei și de ingredientele alese. În general, aceasta se gătește aproximativ 15-20 de minute în cuptor la o temperatură moderată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Galette cu caise și migdale porționată, alături de o ceașcă cu cafea și caise
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Galette cu caise și migdale. Rețetă de tartă rustică din bucătăria franceză
Păstăi de fasole înfășurate în bacon,pe salată verde
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Păstăi de fasole înfășurate în bacon, preparate la cuptor
Cremă bavareză în cupe de sticlă
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Cremă bavareză - Bavarois. Un desert fin și aerat
Apă cu castravete, lămâie și mentă în pahar, alături de felii de castravete, lămâie și un cuțit, pe un tocător de lemn
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Apă cu castravete, lămâie și mentă. Băutură tonică și revigorantă
Cheesecake Brownie cu zmeură porționat pe un grătar
Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi
Cheesecake Brownie cu zmeură. O rețetă care unește două deserturi
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe roșii scoase din conservă și puse într-un bol alb
Cele mai savuroase rețete cu roșii din conservă. 3 variante pentru toate gusturile
Cele mai savuroase rețete cu roșii din conservă. 3 variante pentru toate gusturile
Roșii în saramură la borcan, cu mărar și usturoi
Galerie foto
Roșii în saramură la borcan, conservate pentru iarnă
Roșii în saramură la borcan, conservate pentru iarnă
piure de roșii vs sos de roșii într-o imagine colaj
Diferența dintre piure de roșii și sos de roșii. Ce poți să folosești în preparatele tale
Diferența dintre piure de roșii și sos de roșii. Ce poți să folosești în preparatele tale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Boeuf Bourguignon în bol rustic cu pâine, ciuperci și roșii
06:52
Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
Chec cu dovlecei și măsline verzi porționat
05:46
Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană
Rote Grütze în pahar cu sos de iaurt deasupra
05:35
Rote Grütze. Rețeta unui desert răcoritor cu consistență suculentă Rote Grütze. Rețeta unui desert răcoritor cu consistență suculentă
Mazăre cu baby morcov la borcan - două porții
17 iulie, 06:50
Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă
Limonadă cu lime și mentă într-o carafă de sticlă, alături de un lime secționat și lămâie
17 iulie, 05:33
Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea porționată
17 iulie, 05:08
Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine
Salată Cobb pe o farfurie, alături de o sosieră cu dressing și boluri cu ingrediente
16 iulie, 06:47
Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă Salată Cobb. O salată consistentă, echilibrată și foarte gustoasă
Gem de coacăze roșii în bol cu linguriță
16 iulie, 05:33
Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat Gem de coacăze roșii. Un deliciu rubiniu și intens fructat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Dulceață de coacăze roșii. Rubinul acrișor din borcan
Dulceață de coacăze roșii. Rubinul acrișor din borcan
Dulceață de coacăze roșii. Rubinul acrișor din borcan
Armata vrea să atragă tineri, pentru un voluntariat de 4 luni. Le oferă 3 salarii medii brute
Armata vrea să atragă tineri, pentru un voluntariat de 4 luni. Le oferă 3 salarii medii brute
Armata vrea să atragă tineri, pentru un voluntariat de 4 luni. Le oferă 3 salarii medii brute
Cadou între copii de miliardar. Ce a putut primi Ioana Ţiriac de la fratele ei mai mare
Cadou între copii de miliardar. Ce a putut primi Ioana Ţiriac de la fratele ei mai mare
Cadou între copii de miliardar. Ce a putut primi Ioana Ţiriac de la fratele ei mai mare
Ce a postat Mihaela Rădulescu pe rețelele sociale imediat după moartea partenerului ei, Felix Baumgartner. Imaginea emoționantă
Ce a postat Mihaela Rădulescu pe rețelele sociale imediat după moartea partenerului ei, Felix Baumgartner. Imaginea emoționantă
Ce a postat Mihaela Rădulescu pe rețelele sociale imediat după moartea partenerului ei, Felix Baumgartner. Imaginea emoționantă
Paulina Rubio a pierdut bătălia legală împotriva fostului partener. Vedeta nu mai are custodie asupra propriului copil
Paulina Rubio a pierdut bătălia legală împotriva fostului partener. Vedeta nu mai are custodie asupra propriului copil
Paulina Rubio a pierdut bătălia legală împotriva fostului partener. Vedeta nu mai are custodie asupra propriului copil
OpenAI a anunțat ChatGPT Agent. Cum funcționează și la ce folosește noul chatbot
OpenAI a anunțat ChatGPT Agent. Cum funcționează și la ce folosește noul chatbot
OpenAI a anunțat ChatGPT Agent. Cum funcționează și la ce folosește noul chatbot
Chec cu cocos și coacăze roșii
Chec cu cocos și coacăze roșii
Chec cu cocos și coacăze roșii
Impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive a copiilor: Ce spun studiile
Impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive a copiilor: Ce spun studiile
Impactul muzicii asupra dezvoltării cognitive a copiilor: Ce spun studiile
Rihanna a atras toate privirile cu o ținută care îi lăsa la vedere burtica de gravidă, după ce a dezvăluit că așteaptă al treilea copil
Rihanna a atras toate privirile cu o ținută care îi lăsa la vedere burtica de gravidă, după ce a dezvăluit că așteaptă al treilea copil
Rihanna a atras toate privirile cu o ținută care îi lăsa la vedere burtica de gravidă, după ce a dezvăluit că așteaptă al treilea copil
Ceaiul Tulsi amp;#8211; beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
Ceaiul Tulsi amp;#8211; beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
Ceaiul Tulsi amp;#8211; beneficii și proprietăți. Ce se întâmplă dacă îl consumi zilnic
fresh
Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară

Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară

Limonadă cu lime și mentă, perfectă pentru zilele calde de vară

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine

Prăjitură cu coacăze roșii și bezea. Un dulce rustic cu accente fine

Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă

Mazăre cu baby morcov la borcan. Rețetă simplă, pentru iarnă

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană

Chec cu dovlecei și măsline verzi. Un aperitiv cu aromă mediteraneeană

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză

Boeuf Bourguignon. Rețetă de tocăniță din bucătăria franceză
închide