Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Grecească

Dacă îți place aroma de fistic, dar și gustul acestuia în deserturi, îți recomandăm să încerci și rețeta de cheesecake cu fistic. Este un desert cu gust delicios, textură cremoasă și aspect spectaculos. Poți prepara rețeta pentru un weekend petrecut cu familia sau sau pentru atunci când vin prietenii în vizită.

Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
Galerie foto

Galerie foto

Pasta de fistic se prepară cu ușurință în casă / Shutterstock

Rețeta nu este deloc complexă, iar ingredientele sunt dintre cele comune rețetelor de cheesecake. Este o variantă modernă a clasicului cheesecake, adăugând o notă exotică prin folosirea fisticului în crustă, în umplutură și la decor. Fisticul este foarte versatil fiind inclus în diferite preparate culinare, atât dulci cât și sărate. Are un gust delicat și colorează frumos preparatele.

Citește și

Pe lângă gust și aspect fisticul este și foarte nutritiv având un conținut bogat în proteine vegetale și fibre. Consumul de fistic este foarte recomandat pentru menținerea sănătății digestive. În plus, fiind bogat în antioxidanți, cum ar fi vitamina E și compuși fenolici, contribuie la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Fisticul mai conține și minerale esențiale precum potasiul, magneziul și fosforul, și vitamine precum B6, necesară pentru funcționarea sistemului nervos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tiramisu cu fistic și zmeură. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu fistic.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea crustei de biscuiți care va sta la baza cheesecake-ului. După preparare, așezi crusta în tavă și o lași la rece, timp în care prepari crema de brânză cu fistic și pregătești ingredientele pentru decor.

Cum prepari crusta de biscuiți pentru cheesecake cu fistic

Macină fin 50 de grame de biscuiți cu ajutorul robotului. Macină și fisticul tot fin, dar pune deoparte puțin fistic tocat mai grosier pentru a-l folosi la decor.

Amestecă fisticul mărunțit fin într-un bol cu biscuiții. Adaugă untul topit și amestecă ingredientele până când rezultă o compoziție nisipoasă. Adaugă această compoziție într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm și pereții detașabili. Modelează stratul de biscuiți uniform pe toată baza tăvii, presând-o bine pentru a o omogeniza.

Apoi, introdu tava în frigider și las-o acolo până când pregătești crema.

Cum prepari crema

Pune frișca rece în bolul mixerului și amestec-o energic până când începe să capete volum. Apoi adaugă treptat zahărul, fără a te opri din amestecat. După ce zahărul este dizolvat, iar frișca devine fermă adaugă brânza mascarpone, pasta de fistic și esența de fistic. Continuă să amesteci compoziția pentru încă 2-3 minute, până când se omogenizează și devine mai fermă.

Descoperă aici cum poți face acasă cremă de fistic.

Hidratează gelatina în apă, cât să fie acoperită, iar după ce a absorbit toată apa dilueaz-o pe baie de aburi sau la microunde. Lasă gelatina să se tempereze ușor și amestec-o cu crema de brânză cu fistic. Omogenizează bine compoziția.

Scoate tava din frigider și întinde crema de brânză cu fistic peste crusta de biscuiți. Folosește o spatulă și nivelează-o la suprafață. Apoi introdu din nou tava în frigider și las-o acolo pentru aproximativ 2-3 ore.

Înainte de a porționa deliciosul cheesecake cu fistic, decorează-l frumos folosindu-ți imaginația.

Dacă mai dorești să prepari și alte rețete interesante cu fistic, îți mai recomandăm să încerci rețeta de tort de biscuiți cu ciocolată și fistic.

Citește și
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Galerie foto

Galerie foto

Cheesecake cu fistic porționat
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
+0
CELE MAI CITITE
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cheesecake cu jeleu de struguri porționat
Galerie foto
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Cheesecake cu jeleu de struguri. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză porționată
Galerie foto
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză
Ruladă cu dovleac în aluat și cremă de brânză
Ruladă cu caise și brânză dulce porționată pe farfurie și pe platou, alături de o ceașcă de ceai și un bol cu caise
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Ruladă cu caise și brânză dulce. Un desert delicat și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sos de roșii
10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
06:05
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
26 noiembrie, 07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
26 noiembrie, 05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
26 noiembrie, 05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: Am crezut că încerca să mă șantajeze
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Tara Reid a reacționat după ce ar fi primit substanțe interzise fără voia ei: „Am crezut că încerca să mă șantajeze”
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Probleme cu adresa pe noua Carte Electronică de Identitate. Statul a birocratizat digitalizarea
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Comisia Europeană a aprobat cumpărarea marii companii din România de către miliardarul Rinat Ahmetov!
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Cârnați rustici de casă
Cârnați rustici de casă
Cârnați rustici de casă
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra

Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post

Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
închide