Plăcinte cu varză la tigaie. Rețetă pentru gustări delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Plăcintele sărate, preparate la tigaie, sunt foarte apreciate în toate bucătăriile lumii. Dacă vrei să încerci și tu una dintre aceste rețete, poți încerca rețeta de plăcinte cu varză la tigaie.

Plăcinte cu varză la tigaie, așezate pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Plăcintele se modelează în forma dorită / Shutterstock

Este o rețetă savuroasă, potrivită pentru micul dejun sau pentru gustările de mai târziu. Nu se prepară anevoios și nu necesită ingrediente complexe. Tot ce ai de făcut este să prepari un aluat dospit ca pentru rețeta de pâine. În timp ce aluatul stă la dospit, prepari puțină varză călită în ulei, cu o ceapă și condimentele preferate. Poți opta pentru varza proaspătă, în sezonul coacerii acesteia și pentru varza acră, în sezonul rece. Poți prepara plăcintele de seara, iar a doua zi le poți încălzi la microunde.

Citește și

Aceste plăcinte mai pot fi preparate și atunci când ai în meniu varză și îți mai rămâne puțină pentru a doua zi. Rețeta poate fi preparată și pentru zilele de post, dar se poate adăuga și puțină carne în varză. Baconul afumat și cârnații sunt potriviți pentru a-i combina cu varza.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de varză călită cu morcovi și carne de porc afumată. Este perfectă pentru a o folosi la rețeta de plăcinte cu varză la tigaie.

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună pe masa de lucru ingredientele pentru aluatul de plăcintă. Vei începe cu frământarea aluatului, pe care îl lași un timp scurt la dospit. În timp ce aluatul se dospește, te poți ocupa de prepararea umpluturii de varză.

Cum prepari aluatul pentru plăcinte cu varză la tigaie

Amestecă drojdia cu zahărul într-un bol și adaugă puțină apă caldă peste amestec. Omogenizează bine maiaua de drojdie și las-o deoparte.

Trece făina prin sită în alt bol mai mare. Adaugă sarea și amestecă. Apoi formează un loc adânc la mijlocul făinii și adaugă acolo amestecul de drojdie și zahăr. Acoperă bolul cu o folie de prospețime și lasă maiaua de drojdie la activat timp de 10-15 minute.

După acest interval de timp, începe să adaugi câte puțină apă caldă, alternând cu câte puțin ulei, ușor încălzit și acesta. Amestecă bine toate ingredientele din bol, până când se formează un aluat compact. Frământă aluatul până când nu se mai lipește de mâini.

Acoperă bolul cu o folie de prospețime și lasă aluatul pentru plăcinte la dospit pentru aproximativ o oră.

Cum prepari umplutura de varză

Toacă varza în fâșii și amestec-o cu puțină sare, într-un bol. Las-o la odihnit timp de 10 minute pentru a se deshidrata.

Între timp, călește ceapa tocată mărunt într-o tigaie cu ulei încins. Amestecă cu o spatulă pentru a se căli ceapa uniform. Apoi scurge vaza de lichidul lăsat și adaug-o peste ceapa din tigaie.

Amestecă bine ceapa cu varza, pentru a se întrepătrunde aromele. Presară condimentele, amestecă ușor și lasă varza pe foc până când este bine pătrunsă.

Opțional, poți adăuga în varză și o lingură de pastă de roșii sau bulion pentru un plus de gust și de culoare.

Lasă varza călită să se răcească, apoi poți modela plăcintele.

Cum modelezi și coci plăcinte cu varză la tigaie

După dospirea aluatului împarte-l în 7-8 părți aproximativ egale. Apoi întinde pe rând fiecare parte de aluat în câte o foaie circulară, pe blatul presărat cu făină.

Adaugă câte 2 linguri din umplutura de varză la mijlocul fiecărei foi de aluat. Împăturește marginile aluatului peste umplutură, apoi modelează fiecare plăcintă sub formă rotundă.

Ia o tigaie mai mare și unge-i suprafața cu foarte puțin ulei. Apoi așaz-o pe flacăra aragazului și las-o să se încingă.

Pune plăcintele în tigaie și lasă-le să se rumenească pe prima parte. Apoi întoarce-le și rumenește-le și pe a doua parte. Scoate-le din tigaie pe platouri cu prosoape de hârtie. Te poți bucura de ele calde, sau reci, după preferințe.

Tot din categoria rețetelor de plăcinte sărate, mai poți încerca și rețeta tradițională rusească de plăcinte cu varză la cuptor.

Citește și
Plăcinte cu varză așezate într-o tigaie
Galerie foto

Galerie foto

Femeie întorcând cu furculița plăcinte cu varză la tigaie
Femeie modelând plăcintele cu varză
Plăcinte cu varză la tigaie, așezate pe un tocător de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Plăcinte cu brânză și verdeață într-un bol alb, o plăcintă secționată
Galerie foto
Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie
Plăcinte cu brânză și verdeață, preparate la tigaie
Trei porții de plăcintă preparată la tigaie
Galerie foto
Plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie
Plăcinte cu omletă și spanac, preparate la tigaie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
închide