Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă de post

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă nu mai știi ce preparat să gătești pentru masa unei zile de post, încearcă o rețetă simplă și rapidă de ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță.

Porție de ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Ciupercile cu usturoi se servesc calde, presărate cu pătrunjel verde / Profimedia Images

Ciupercile pleurotus sunt printre cele mai populare specii de ciuperci pe care le găsești în magazinele alimentare pe tot parcursul anului. Sunt gustoase, dar și foarte sănătoase. Au un conținut bogat în proteine esențiale, fibre, vitamine și minerale. Sunt și foarte ușor de preparat. Poți prepara ciupercile pleurotus sub formă de supe cremă sau supe simple și ciorbe, dar și sub formă de mâncăruri scăzute.

Citește și

Una dintre cele mai populare rețete este cea de ciorbă falsă de burtă din ciuperci pleurotus. Și-a dobândit această denumire pentru că are atât gustul, cât și aspectul asemănător cu cel al ciorbei tradiționale de burtă. Încearcă și tu rețeta pentru a de bucura de simplitatea ei și de gustul delicios. Și tot din aceleași motive poți încerca și rețeta ciupercilor preparate la tigaie, pe care ți-o oferim mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pe lângă prepararea ciupercilor pleurotus la tigaie, mai ai de preparat și mămăliguță, dar și un delicios mujdei de usturoi cu care servești ciupercile. Chiar dacă rețeta se compune din trei elemente, toate sunt simple și rapid de preparat.

În timp ce preparari ciupercile la tigaie te poți ocupa și de fierberea mămăligii, iar la final pregătești usturoiul.

Pașii necesari pentru rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță

Mai întâi curăță ciupercile de impurități, apoi clătește-le bine cu apă rece și lasă-le într-o sită la scurs. Îndepărtează partea mai tare de la cozile ciupercilor, apoi taie-le în bucăți nu foarte mici, împreună cu codițele. Curăță ceapa, clătește-o și toac-o în fâșii. Curăță și doi căței de usturoi și toacă-i în rondele.

Într-o tigaie adâncă așezată pe flacăra aragazului pune 2-3 linguri de ulei la încins. Adaugă ceapa și cățeii de usturoi și călește-le pentru 1-2 minute amestecând cu o spatulă pentru a se căli uniform. Presară și puțină sare pentru a se pătrunde ceapa mai rapid, dar și pentru a nu se arde. În plus, sarea va accentua gustul dulce-picant al cepei. Când ceapa devine sticloasă, adaugă ciupercile pleurotus bine scurse.

Ceapa și usturoiul va potența gustul ciupercilor, dar se vor transforma și într-un sos delicios pe parcursul tratamentului termic.

Lasă ciupercile  să se prepare la foc de intensitate medie, amestecându-le din când în când. Mai presară peste ele puțină sare și puțin piper și lasă-le să se pătrundă bine. Sunt gata când lichidul format se va evapora. iar în tigaie vor rămâne ciupercile și puțin sos mai consistent.

Cum prepari mămăliga

Pune apa la fiert într-un ceaun, o tigaie adâncă sau o cratiță cu baza stratificată. Lasă apa să atingă punctul de fierbere, apoi adaugă o linguriță de sare și amestecă până când sarea este dizolvată.

Lasă din nou apa să atingă punctul de fierbere și adaugă 2-3 linguri de mălai. Amestecă intens cu un tel, sau cu o spatulă pentru a se desface bine mălaiul în apa fierbinte și a nu se forma cocoloașe. Când mălaiul din apă se hidratează și se ridică la suprafață, adăugă puțin câte puțin și restul de mălai, amestecând intens.

Fierbe mămăliguța amestecând continuu cu o spatulă, până când mălaiul absoarbe toată apa, iar compoziția se îngroașă ca o budincă. Când este gata, răstoarnă mămăliguța pe un platou, sau în boluri.

Descoperă aici și cea mai rapidă rețetă de mămăligă, preparată la microunde.

Cum prepari mujdei de usturoi

Curăță usturoiul, clătește grăunții cu apă rece și pune-i într-un mojar. Adaugă peste ei o linguriță de sare granulată. Cu ajutorul pistilului pisează bine usturoiul până când obții o pastă suculentă. Adaugă și un praf de piper și picură câte puțin ulei, în timp ce amesteci cu pistilul pentru omogenizare.

Nu adăuga foarte mult ulei pentru a nu-i influența gustul. Mai adaugă și o linguriță de apă minerală, pentru cremozitate și pentru a mai diminua din gustul picant.

Servește delicioasele ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță calde, la una dintre mesele principale ale zilei.

Dacă mai dorești un alt preparat pe bază de ciuperci, îți recomandăm să încerci și rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi.

Citește și
Tigaie cu ciuperci pleurotus alături de un bol cu mămăliguță și un mojar cu usturoi
Galerie foto

Galerie foto

Porție de ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în farfurie
Mămăliguță așezată în vas de sticlă cu o spatulă
Ciuperci pleurotus curățate
+1
CELE MAI CITITE
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
ulei de palmier
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Crochete de ciuperci cu cașcaval pe o farfurie, una secționată, alături de roșii cherry și frunze verzi
Crochete de ciuperci cu cașcaval. Gust crocant, aromă delicată și miez catifelat
Crochete de ciuperci cu cașcaval. Gust crocant, aromă delicată și miez catifelat
Ciuperci champignon murate pentru iarnă în două borcane
Galerie foto
Ciuperci champignon murate pentru iarnă. Gustul toamnei în borcane
Ciuperci champignon murate pentru iarnă. Gustul toamnei în borcane
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
pilaf sârbesc cu legume
09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Ce ținută a purtat Georgina Rodriguez la Casa Albă. Viitoarea soție a lui Cristiano Ronaldo și-a etalat formele de invidiat
Surse: Armele și lansatoarele de rachete descoperite în Vama Albiţa urmau să ajungă în Israel
Surse: Armele și lansatoarele de rachete descoperite în Vama Albiţa urmau să ajungă în Israel
Surse: Armele și lansatoarele de rachete descoperite în Vama Albiţa urmau să ajungă în Israel
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
închide