Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Dacă nu ai încercat deliciosul clafoutius și în varianta sărată, îți propun rețeta de clafoutis cu legume și brânză feta. Este o rețetă perfectă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă, dar și pentru picnicuri sau brunch-uri.

Clafoutis-ul în mod tradițional este un desert franțuzesc cu fructe și un aluat asemănător cu cel de clătite. Dar în această variantă reinterpretată sărată, el devine un preparat extrem de savuros și versatil.Textura finală a clafoutis-ului sărat este fină, aerată și ușor cremoasă. Este o combinație între o budincă pufoasă și o omletă coaptă, dar mult mai elegantă.
Legumele adaugă suculență și prospețime. Poți simți bucăți fragede de ciuperci și broccoli, dulceața discretă a ardeiului și a cepei roșii, aromele ierburilor și gustul sărat, ușor acidulat al brânzei feta.
Fiecare îmbucătură aduce un echilibru minunat între pufos, cremos și crocant.
Servit călduț sau chiar rece, clafoutis-ul își păstrează farmecul: este delicat, sățios, dar nu greu, iar aromele se intensifică pe măsură ce stă. Descoperă mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a preparași tu deliciosul clafoutis cu legume și brânză feta.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea legumelor care necesită curățare și mărunțire după preferințe. Buchețelele de broccoli le opărim în apă cu sare pentru 1-2 minute, apoi le scoatem în apă rece.
Cum prepari clafoutis cu legume și brânză feta
După ce ai pregătit legumele așază o tigaie la foc mediu și pune uleiul la încins. Adaugă ceapa tocată și călește-o timp de un minut, atât cât să se înmoaie puțin. Transferă ceapa în alt vas, iar în uleiul din tigaie adaugă usturoiul tocat și ciupercile feliate. Lasă ciupercile să se prepare până când se evaporă lichidul pe care acestea îl lasă în tigaie.
Adaugă ardeiul, roșiile cherry și câteva frunze de busuioc. Amestecă ușor toate aceste ingrediente prin uleiul din tigaie, până când roșiile încep să elibereze sucul. Stinge focul și lasă legumele deoparte să se tempereze, timp în care pregătești aluatul.
Descoperă și o rețetă de budincă de legume cu șuncă afumată.
Sparge ouăle într-un bol mare și amestecă-le până când se omogenizează. Adaugă laptele, amidonul, frunzele de busuioc tocate mărunt, sarea și piperul. Continuă să amesteci bine până la omogenizare. Apoi încorporează uleiul de măsline și omogenizează din nou compoziția.
Înainte de a asambla preparatul pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și unge o formă de copt cu ulei de măsline sau cu unt.
Adaugă toate legumele pregătite în tavă și toarnă peste ele aluatul de mai sus. Amestecă cu o spatulă ușor până când sunt acoperite bine toate legumele.
Din loc în loc adaugă și bucăți mici de brânză feta.
Pune tava în cuptor și coace deliciosul clafoutis cu legume și brânză feta timp de 30-35 de minute, sau până când devine rumen la suprafață.
După coacere lasă-l să se tempereze ușor pentru a se putea porționa frumos.
Îl poți servi cald sau rece, după preferințe. Merge servit atât simplu, cât și glazurat cu un sos de roșii aromat.