Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Clafoutis-ul este un preparat tradițional francez, de obicei asociat cu fructele și servit ca desert. Totuși, această variantă de clafoutis cu multe legume și parmezan, este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Rețeta este destul de simplă și ușoară, iar ingredientele se pot alege după preferințe.

Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
Galerie foto

Galerie foto

Această variantă de clafoutis cu multe legume și parmezan este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară / Shutterstock

Este o mâncare sățioasă și plină de arome. Textura pufoasă a aluatului se îmbină perfect cu legumele proaspete și gustul intens al parmezanului. Această rețetă versatilă poate fi personalizată cu legumele preferate și este ideală pentru a folosi legumele de sezon. Clafoutis-ul este excelent servit ca fel principal, alături de o salată verde, sau ca garnitură lângă o proteină preferată.

Citește și

Rețeta tradițională franceză își are originile în regiunea Limousin, situată în centrul Franței. Preparatul clasic constă din cireșe negre aranjate într-un vas de copt și acoperite cu un aluat similar cu cel de clătite. De-a lungul timpului, clafoutis-ul a evoluat, iar alte fructe, precum prunele, merele și fructele de pădure, au început să fie utilizate în locul cireșelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta clasică cu cireșe, pe care o poți prepara și cu alte fructe. Iar în rândurile următoare îți oferim rețeta completă pentru clafoutis cu multe legume și parmezan.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea legumelor.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul, tocate mărunt și călește-le până devin translucide.

Adaugă ardeii și dovlecelul, tocate în cuburi și gătește-le timp de 5-7 minute, până se înmoaie ușor. Apoi adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți și mazărea. Gătește-le și pe acestea încă 3-4 minute până când roșiile încep să elibereze sucul.

Descoperă și o rețetă de chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline.

Cum prepari aluatul pentru clafoutis cu multe legume și parmezan

Într-un bol mare, amestecă ouăle până când devin omogene. Adaugă laptele, făina, parmezanul, frunzele de busuioc tocate mărunt, sarea și piperul, și amestecă bine până la omogenizare. Încorporează uleiul de măsline și omogenizează din nou.

Pentru a coace clafoutis-ul, mai întâi încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge o formă de copt cu ulei de măsline sau unt.

Pune legumele gătite în tavă și întinde-le uniform. Toarnă aluatul peste legume, asigurându-te că sunt acoperite bine.

Presară deasupra parmezan suplimentar, dacă dorești.

Coace clafoutis-ul în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute, sau până când devine auriu și pufos, iar o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Lasă clafoutis-ul să se răcească ușor pentru a-l putea porționa frumos.

Servește deliciosul clafoutis cu multe legume și parmezan cald sau rece, presărat cu parmezan. Îl poți decora și cu frunze proaspete de busuioc sau crenguțe de rozmarin, dacă dorești.

Dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, îți recomandăm să încerci și rețeta de budincă cu șuncă și legume.

Citește și
Clafoutis cu multe legume și parmezan în tava de copt
Galerie foto

Galerie foto

Compoziție de clafoutis adăugată peste legume
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
+0
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Galerie foto
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Budincă de orez cu mango și vanilie în două boluri și un bol cu felii de mango
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Budincă de orez cu mango și vanilie. Un desert cremos, aromat și exotic
Clafoutis cu legume și brânză feta porționat în tavă și o porție pe spatulă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Clafoutis cu legume și brânză feta. Rețetă pentru un prânz ușor sau o cină rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de prăjitură cu prune și crumble
06:06
Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii, într-un vas alb, ceramic
05:41
Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii Rulouri de vinete umplute cu brânză, în sos aromat de roșii
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Conservă de roșii cherry uscate, în ulei de măsline și ierburi
Ultimele schimbări la Pachetul 2: Taxa pe bogăţie va fi de trei ori mai mare
Ultimele schimbări la Pachetul 2: "Taxa pe bogăţie" va fi de trei ori mai mare
Ultimele schimbări la Pachetul 2: "Taxa pe bogăţie" va fi de trei ori mai mare
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
La ce a renunţat Ion Ţiriac, pentru a se menţine în formă şi la 86 de ani. Decizia luată de miliardarul român
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
RagnBone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Rag’n’Bone Man a oferit primele vești despre starea lui de sănătate, după o săptămână de spitalizare în Lituania
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
Transplantul de uter – o nouă speranță pentru femeile care își doresc copii
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi

Prăjitură cu prune și crumble. Un desert cu un contrast plăcut de texturi
închide