Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Clafoutis-ul este un preparat tradițional francez, de obicei asociat cu fructele și servit ca desert. Totuși, această variantă de clafoutis cu multe legume și parmezan, este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară. Rețeta este destul de simplă și ușoară, iar ingredientele se pot alege după preferințe.

Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
Galerie foto

Galerie foto

Această variantă de clafoutis cu multe legume și parmezan este perfectă pentru un prânz sau o cină ușoară / Shutterstock

Este o mâncare sățioasă și plină de arome. Textura pufoasă a aluatului se îmbină perfect cu legumele proaspete și gustul intens al parmezanului. Această rețetă versatilă poate fi personalizată cu legumele preferate și este ideală pentru a folosi legumele de sezon. Clafoutis-ul este excelent servit ca fel principal, alături de o salată verde, sau ca garnitură lângă o proteină preferată.

Citește și

Rețeta tradițională franceză își are originile în regiunea Limousin, situată în centrul Franței. Preparatul clasic constă din cireșe negre aranjate într-un vas de copt și acoperite cu un aluat similar cu cel de clătite. De-a lungul timpului, clafoutis-ul a evoluat, iar alte fructe, precum prunele, merele și fructele de pădure, au început să fie utilizate în locul cireșelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta clasică cu cireșe, pe care o poți prepara și cu alte fructe. Iar în rândurile următoare îți oferim rețeta completă pentru clafoutis cu multe legume și parmezan.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea legumelor.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul, tocate mărunt și călește-le până devin translucide.

Adaugă ardeii și dovlecelul, tocate în cuburi și gătește-le timp de 5-7 minute, până se înmoaie ușor. Apoi adaugă roșiile cherry tăiate în jumătăți și mazărea. Gătește-le și pe acestea încă 3-4 minute până când roșiile încep să elibereze sucul.

Descoperă și o rețetă de chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline.

Cum prepari aluatul pentru clafoutis cu multe legume și parmezan

Într-un bol mare, amestecă ouăle până când devin omogene. Adaugă laptele, făina, parmezanul, frunzele de busuioc tocate mărunt, sarea și piperul, și amestecă bine până la omogenizare. Încorporează uleiul de măsline și omogenizează din nou.

Pentru a coace clafoutis-ul, mai întâi încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge o formă de copt cu ulei de măsline sau unt.

Pune legumele gătite în tavă și întinde-le uniform. Toarnă aluatul peste legume, asigurându-te că sunt acoperite bine.

Presară deasupra parmezan suplimentar, dacă dorești.

Coace clafoutis-ul în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute, sau până când devine auriu și pufos, iar o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Lasă clafoutis-ul să se răcească ușor pentru a-l putea porționa frumos.

Servește deliciosul clafoutis cu multe legume și parmezan cald sau rece, presărat cu parmezan. Îl poți decora și cu frunze proaspete de busuioc sau crenguțe de rozmarin, dacă dorești.

Dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, îți recomandăm să încerci și rețeta de budincă cu șuncă și legume.

Citește și
Clafoutis cu multe legume și parmezan în tava de copt
Galerie foto

Galerie foto

Compoziție de clafoutis adăugată peste legume
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
+21
CELE MAI CITITE
covrigi de casă puși pe un tocător de lemn
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte într-o ceașcă de sticlă, ținută în mâini, alături de biscuiți, condimente și dovleci
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sticle cu sirop de Aronia și fructe de Aronia
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă din multe legume cu șuncă și ciuperci în vas alb și o porție pe spatulă de lemn
Galerie foto
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
Budincă cu șuncă și legume. Rețeta simplă și rapidă
Budincă de legume cu șuncă afumată în vas de sticlă și o porție pe o spatulă de lemn
Galerie foto
Budincă de legume cu șuncă afumată. Rețetă de gustare delicioasă
Budincă de legume cu șuncă afumată. Rețetă de gustare delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cele mai bune chiftele de post
11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare
07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
vin fiert cu condimente
05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Cine este PSDU, partidul clonă acuzat de PSD că le-a furat din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
Cine este PSDU, partidul "clonă" acuzat de PSD că le-a "furat" din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
Cine este PSDU, partidul "clonă" acuzat de PSD că le-a "furat" din voturi pentru că alegătorii au confundat sigla
„Aţi accepta să fiţi premier?” Gigi Becali, reacţie vehementă. Prima decizie luată de milionar după alegerile parlamentare
„Aţi accepta să fiţi premier?” Gigi Becali, reacţie vehementă. Prima decizie luată de milionar după alegerile parlamentare
„Aţi accepta să fiţi premier?” Gigi Becali, reacţie vehementă. Prima decizie luată de milionar după alegerile parlamentare
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Mireasa sezon 10, 30 noiembrie 2024. Primul cuplu finalist a fost decis de foștii concurenți prin Mireasa buzz. Ce voturi s-au dat
Actrița Sandra Reyes, din serialul Pedro El Escamoso a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Locuri în care nu trebuie să vorbești la telefon. Mulți nu știu aceste reguli
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația stresantă despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Răceala în sarcină. Tratamente permise și interzise
Răceala în sarcină. Tratamente permise și interzise
Răceala în sarcină. Tratamente permise și interzise
fresh
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos

Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
închide