Conopidă cu usturoi. Rețetă simplă și rapidă
Pentru că tarabele din piață abundă de conopidă, nu ezita să o incluzi în cât mai multe preparate culinare, acum când este sezonul ei. Îți oferim în acest scop o rețetă de conopidă cu usturoi, gustoasă, simplă și ușor de preparat.
Galerie foto
Conopida este o legumă de toamnă foarte apreciată în bucătăriile lumii, datorită versatilității rețetelor culinare. În plus, este și sănătoasă și aduce multiple beneficii organismului. Are un conținut bogat în fibre, vitamine și minerale, dar conține și multă apă. De aceea, consumul de conopidă este benefic pentru detoxificarea organismului. Conopida este și o sursă excelentă de antioxidanți, de care avem nevoie mai ales la schimbarea anotimpului.
Chiar dacă nu are un gust deosebit, conopida oferă preparatelor culinare consistență și aspect plăcut. Rețeta de conopidă pane, de exemplu, este una dintre cele mai des preparate și apreciate chiar și în rândul copiilor. Se prepară ca și rețeta de șnițele, dar are un aspect mai apetisant.
O altă rețetă simplă pe care o poți prepara din conopidă, dar foarte gustoasă și apreciată, este cea de budincă de conopidă cu brânză. Iar mai jos, îți oferim rețeta conopidei cu usturoi, pe care o poți prepara pentru masa de prânz sau cină.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru un astfel de preparat nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de timp îndelungat de preparare. Petreci mai mult timp pregătind ingredientele decât preparându-le. Este ideală rețeta pentru atunci când dorești un preparat simplu și rapid.
Cum prepari rețeta de conopidă cu usturoi
Curăță conopida de frunze și desfă-o în buchețele. Clătește bine buchețelele cu apă rece și lasă-le la scurs într-o sită. Pune o oală cu apă la fiert și las-o să atingă punctul de fierbere, apoi adaugă o linguriță de sare. Amestecă cu o spatulă până când sarea este topită. Este important să adaugi sarea când apa este fierbinte pentru a se topi imediat și a nu afecta baza vasului.
Adaugă buchețelele de conopidă și fierbe-le timp de 12-15 minute. Apoi scoate-le într-o sită și lasă-le să se scurgă bine de apă. Porționează buchețelele de conopidă în bucăți mai mici pentru a se pătrunde bine și uniform.
Pune o tigaie pe flacăra aragazului și adaugă uleiul în ea. Lasă-l până ce încep să fiarbă. Curăță cățeii de usturoi și toacă-i mărunt. Adaugă-i în uleiul înfierbântat. Călește-i pentru 2-3 minute la foc mic până când încep să se coloreze și să-și lase aroma în ulei. Cu o spumieră, îndepărtează-i din ulei și adaugă bucățile de conopidă.
Rumenește-le pentru 5-6 minute întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. presară sare și piper peste ele, apoi scoate-le pe prosoape de hârtie absorbante.
Servește delicioasa conopidă cu usturoi ca garnitură la paste, la orez sau o poți asocia cu friptură. Este ideală de servit și simplă la o cină ușoară.
Iar dacă ești în căutare de mai multe rețete simple și ușoare cu conopidă, îți recomandăm să încerci și rețeta de steak de conopidă la cuptor. Este o friptură de conopidă cu gust deosebit.
Galerie foto