Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj
Pentru atunci când poftești la cornulețe, dar nu ai timp să frămânți aluatul, prepară rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj.
Galerie foto
Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-ți satisface pofta cu astfel de cornulețe. Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în magazinele alimentare, iar ciocolata o poți alege după preferințe. Poți oferi cornulețelor gustul perfect cu puțină ciocolată.
Poți opta și pentru ciocolată tartinabilă: finetti sau nutella, pentru a scurta și mai mult timpul de preparare. În acest caz nu ai nevoie decât de două ingrediente pentru prepararea cornulețelor: aluat foietaj și cremă de ciocolată.
Dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara aluatul foietaj în casă. Descoperă aici rețeta de aluat foitaj, inspirată din bucătăria franțuzească. În continuare vei descoperi rețeta completă pentru a prepara și tu cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj.
Ingrediente
Mod de preparare
Ca la oricare altă rețetă de desert începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele din listă. Este mai ușor să le ai la îndemână atunci când începi procesarea acestora. În plus, te asiguri că nu ai omis niciunul și nu trebuie să pierzi timpul căutându-le prin cămară, prin frigider sau chiar la magazin.
Cum prepari cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj
Mai întâi lasă aluatul foietaj la decongelat la temperatura camerei. Nu lăsa aluatul decât până când îl poți despacheta și întinde cu ușurință pe masa de lucru. Dacă îl vei lăsa mai mult timp, se va înmuia și va deveni lipicios.
În timp ce aluatul se decongelează, prepară compoziția de ciocolată pentru umplerea cornulețelor.
Pune ciocolata răzuită sau ruptă și amestecată cu lapte și unt într-un bol așezat pe baie de aburi. Lasă ingredientele să se dilueze, amestecându-le constant cu o spatulă. După topire, omogenizează bine compoziția și las-o la răcit.
Descoperă aici și o rețetă de sos de ciocolată pentru glazurat deserturi.
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească.
După ce aluatul s-a decongelat, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde câte o foaie de aluat mai subțire și decupeaz-o sub formă de cercuri. Peste cercurile din aluat foietaj întinde un strat subțire din crema de ciocolată. Apoi decupează cercurile de aluat în forme triunghiulare, pornind de la centru către margini. Rulează triunghiurile de aluat unse cu ciocolată pornind de la bază către vârf.
Așază aceste cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj în tavă, pe hârtie de copt, la distanțe de 4-5 cm între ele. Introdu tava în cuptor și coace cornulețele pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere le poți trece prin zahăr pudră pentru un aspect mai plăcut și un gust mai dulce, dar le poți lăsa și simple, dacă adori gustul de ciocolată amăruie.
Descoperă și o rețetă de pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată.
Galerie foto