Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru atunci când poftești la cornulețe, dar nu ai timp să frămânți aluatul, prepară rețeta de cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj.

Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj, decorate cu zahăr pudră
Galerie foto

Galerie foto

După coacere, cât sunt fierbinți, cornulețele se trec prin zahăr pudră / Shutterstock

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a-ți satisface pofta cu astfel de cornulețe. Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în magazinele alimentare, iar ciocolata o poți alege după preferințe. Poți oferi cornulețelor gustul perfect cu puțină ciocolată.

Citește și

Poți opta și pentru ciocolată tartinabilă: finetti sau nutella, pentru a scurta și mai mult timpul de preparare. În acest caz nu ai nevoie decât de două ingrediente pentru prepararea cornulețelor: aluat foietaj și cremă de ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara aluatul foietaj în casă. Descoperă aici rețeta de aluat foitaj, inspirată din bucătăria franțuzească. În continuare vei descoperi rețeta completă pentru a prepara și tu cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj.

Ingrediente

Mod de preparare

Ca la oricare altă rețetă de desert începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele din listă. Este mai ușor să le ai la îndemână atunci când începi procesarea acestora. În plus, te asiguri că nu ai omis niciunul și nu trebuie să pierzi timpul căutându-le prin cămară, prin frigider sau chiar la magazin.

Cum prepari cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj

Mai întâi lasă aluatul foietaj la decongelat la temperatura camerei. Nu lăsa aluatul decât până când îl poți despacheta și întinde cu ușurință pe masa de lucru. Dacă îl vei lăsa mai mult timp, se va înmuia și va deveni lipicios.

În timp ce aluatul se decongelează, prepară compoziția de ciocolată pentru umplerea cornulețelor.

Pune ciocolata răzuită sau ruptă și amestecată cu lapte și unt într-un bol așezat pe baie de aburi. Lasă ingredientele să se dilueze, amestecându-le constant cu o spatulă. După topire, omogenizează bine compoziția și las-o la răcit.

Descoperă aici și o rețetă de sos de ciocolată pentru glazurat deserturi.

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a avea timp să se încălzească.

După ce aluatul s-a decongelat, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde câte o foaie de aluat mai subțire și decupeaz-o sub formă de cercuri. Peste cercurile din aluat foietaj întinde un strat subțire din crema de ciocolată. Apoi decupează cercurile de aluat în forme triunghiulare, pornind de la centru către margini. Rulează triunghiurile de aluat unse cu ciocolată pornind de la bază către vârf.

Așază aceste cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj în tavă, pe hârtie de copt, la distanțe de 4-5 cm între ele. Introdu tava în cuptor și coace cornulețele pentru 15-20 de minute, la 180 de grade Celsius.

După coacere le poți trece prin zahăr pudră pentru un aspect mai plăcut și un gust mai dulce, dar le poți lăsa și simple, dacă adori gustul de ciocolată amăruie.

Descoperă și o rețetă de pere umplute cu nuci în aluat, servite cu sos delicios de ciocolată.

Citește și
Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj coapte în tavă
Galerie foto

Galerie foto

Cornulețe cu ciocolată așezate pe hârtie de copt
Pasul de ungere a aluatului cu crema de ciocolată
Cornulețe rapide cu ciocolată amăruie și aluat foietaj, decorate cu zahăr pudră
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Tartă cu zmeură și ciocolată porționată pe farfurie și pe platou, alături de o cană albă
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Tartă cu zmeură și ciocolată. Un desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide