Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al cornulețelor, dar și de aspectul lor mai interesant.
Galerie foto
Cornulețele sunt printre cele mai des preparate deserturi pentru mesele sărbătorilor de iarnă sau ale sărbătorilor Pascale. Se mai prepară și pentru platourile cu fursecuri de la diferite evenimente speciale, dar sunt perfecte și pentru momentele dulci petrecute alături de prieteni și familie sau pentru pauza de cafea.
Pe lângă gustul delicios și aspectul cuceritor, cornulețele sunt și foarte spornice. Dintr-o tavă de cornulețe te poți răsfăța câteva zile bune. După preparare și glazurare cu zahăr pudră, cornulețele pot fi depozitate în cutii cu capace și păstrate în cămară.
Rețetele de cornulețe nu se prepară anevoios, însă necesită mai mult timp modelarea cornulețelor. Sunt foarte versatile atât din punct de vedere al aluatului, cât și al umpluturii. Poți prepara cornulețe din aluat fraged, din aluat dospit sau din aluat foietaj. Ca și umplutură poți folosi gem de fructe, rahat de fructe, ciocolată, fructe proaspete sau uscate, dar și diferite creme.
Descoperă aici o rețetă de cornulețe fragede cu gem și nuci. În continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru cornulețe cu cremă de mac și cacao.
Ingrediente
Mod de preparare
Comparativ cu alte rețete de cornulețe, pentru cornulețele cu cremă de mac vei prepara mai întâi crema. Ideal ar fi să o prepari cu o seară înainte. Semințele de mac măcinate fin necesită un timp îndelungat de hidratare.
Cum prepari crema pentru cornulețe cu cremă de mac și cacao
Începe prin a măcina semințele de mac cu ajutorul unei râșnițe de cafea sau de nuci și amestecă-le cu pudra de cacao. Fierbe laptele cu sarea și zahărul și adaugă-l fierbinte peste amestecul de mac și cacao. Adaugă și coaja de portocale răzuită fin și amestecă rapid până la omogenizare. Așază cratița cu cremă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate scăzută și fierbe timp de aproximativ o oră. Amestecă constant în cremă pe parcursul fierberii.
Fierbe crema de mac până când capătă consistență de budincă. După fierbere lasă crema să se răcească, mai întâi la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider. Las-o acolo până a doua zi când prepari cornulețele. Înainte de a umple aluatul de cornulețe cu ea, încorporează în cremă un ou întreg, pentru a-i oferi o textură mai cremoasă.
Descoperă și o rețetă de cornulețe umplute cu prune uscate.
Cum prepari aluatul fraged și modelezi cornulețele
Ia un bol și amestecă în el zahărul și drojdia sfărâmată până la dizolvare. Adaugă smântâna și omogenizează compoziția. Apoi adaugă pe rând: untura netopită, sarea, esența și, treptat, făina.
Omogenizează aluatul și frământă aluatul până când devine compact. Acoperă-l cu folie și pune-l la rece pentru minim două ore. Cu cât aluatul se relaxează mai mult timp la rece, cu atât cornulețele vor fi mai fragede.
Pentru a forma delicioasele cornulețe cu cremă de mac și cacao împarte aluatul în cinci părți egale. Întinde fiecare parte de aluat într-o foaie circulară. Unge foile cu cremă de mac și cacao. Secționează fiecare foaie de aluat în câte 12 forme triunghiulare. Rulează-le pornind de la bază către vârf.
Unge tava cuptorului cu grăsime și așază cornulețele la distanțe de 2-3 cm, în tavă. Lasă-le în tavă până când se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi coace cornulețele pentru 15-20 de minute. După coacere, decorează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Tot din categoria cornulețelor mai poți încerca și rețeta de cornulețe țigarete.
Galerie foto