Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al cornulețelor, dar și de aspectul lor mai interesant.

Cornulețe cu cremă de mac și cacao pe un platou alb, alături de un cuțit, o sită cu zahăr și un vas alb
Galerie foto

Galerie foto

După coacere cornulețele se decorează cu zahăr pudră, cu aromă de vanilie / Shutterstock

Cornulețele sunt printre cele mai des preparate deserturi pentru mesele sărbătorilor de iarnă sau ale sărbătorilor Pascale. Se mai prepară și pentru platourile cu fursecuri de la diferite evenimente speciale, dar sunt perfecte și pentru momentele dulci petrecute alături de prieteni și familie sau pentru pauza de cafea.

Pe lângă gustul delicios și aspectul cuceritor, cornulețele sunt și foarte spornice. Dintr-o tavă de cornulețe te poți răsfăța câteva zile bune. După preparare și glazurare cu zahăr pudră, cornulețele pot fi depozitate în cutii cu capace și păstrate în cămară.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de cornulețe nu se prepară anevoios, însă necesită mai mult timp modelarea cornulețelor. Sunt foarte versatile atât din punct de vedere al aluatului, cât și al umpluturii. Poți prepara cornulețe din aluat fraged, din aluat dospit sau din aluat foietaj. Ca și umplutură poți folosi gem de fructe, rahat de fructe, ciocolată, fructe proaspete sau uscate, dar și diferite creme.

Descoperă aici o rețetă de cornulețe fragede cu gem și nuci. În continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru cornulețe cu cremă de mac și cacao.

Ingrediente

Mod de preparare

Comparativ cu alte rețete de cornulețe, pentru cornulețele cu cremă de mac vei prepara mai întâi crema. Ideal ar fi să o prepari cu o seară înainte. Semințele de mac măcinate fin necesită un timp îndelungat de hidratare.

Cum prepari crema pentru cornulețe cu cremă de mac și cacao

Începe prin a măcina semințele de mac cu ajutorul unei râșnițe de cafea sau de nuci și amestecă-le cu pudra de cacao. Fierbe laptele cu sarea și zahărul și adaugă-l fierbinte peste amestecul de mac și cacao. Adaugă și coaja de portocale răzuită fin și amestecă rapid până la omogenizare. Așază cratița cu cremă pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate scăzută și fierbe timp de aproximativ o oră. Amestecă constant în cremă pe parcursul fierberii.

Fierbe crema de mac până când capătă consistență de budincă. După fierbere lasă crema să se răcească, mai întâi la temperatura camerei, apoi pune-o în frigider. Las-o acolo până a doua zi când prepari cornulețele. Înainte de a umple aluatul de cornulețe cu ea, încorporează în cremă un ou întreg, pentru a-i oferi o textură mai cremoasă.

Descoperă și o rețetă de cornulețe umplute cu prune uscate.

Cum prepari aluatul fraged și modelezi cornulețele

Ia un bol și amestecă în el zahărul și drojdia sfărâmată până la dizolvare. Adaugă smântâna și omogenizează compoziția. Apoi adaugă pe rând: untura netopită, sarea, esența și, treptat, făina.

Omogenizează aluatul și frământă aluatul până când devine compact. Acoperă-l cu folie și pune-l la rece pentru minim două ore. Cu cât aluatul se relaxează mai mult timp la rece, cu atât cornulețele vor fi mai fragede.

Pentru a forma delicioasele cornulețe cu cremă de mac și cacao împarte aluatul în cinci părți egale. Întinde fiecare parte de aluat într-o foaie circulară. Unge foile cu cremă de mac și cacao. Secționează fiecare foaie de aluat în câte 12 forme triunghiulare. Rulează-le pornind de la bază către vârf.

Unge tava cuptorului cu grăsime și așază cornulețele la distanțe de 2-3 cm, în tavă. Lasă-le în tavă până când se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi coace cornulețele pentru 15-20 de minute. După coacere, decorează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

Tot din categoria cornulețelor mai poți încerca și rețeta de cornulețe țigarete.

Citește și
Cornulețe cu cremă de mac și cacao în tava de copt
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de modelare a cornulețelor cu mac și cacao
Femeie adăugând un ou în crema de mac
Cornulețe cu cremă de mac și cacao pe un platou alb, alături de un cuțit, o sită cu zahăr și un vas alb
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cornulețe fragede cu gem și nuci pe o farfurie, două cornulețe secționate
Galerie foto
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă din caietul bunicii
Cornulețe fragede cu rahat într-un bol și pe o farfurie
Galerie foto
Cornulețe fragede cu rahat. Rețetă simplă și ușoară
Cornulețe fragede cu rahat. Rețetă simplă și ușoară
Cornulețe cu untură în aluat și umplutură de gem pe o farfurie
Galerie foto
Cornulețe cu untură în aluat. Rețeta celor mai fragede cornulețe
Cornulețe cu untură în aluat. Rețeta celor mai fragede cornulețe
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Staţiunea care dintr-un sătuc cu 5.000 de locuitori a devenit o perlă a turismului. În timp ce românii fac investiţii degeaba, vecinii ne dau clasă
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
închide