Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că a început postul și sunt la mare căutare rețetele de dulciuri de post, îți oferim mai jos o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și umplute cu gem de căpșuni. Sunt delicioase, mai ales servite dimineața la micul dejun, alături de un ceai aromat.

Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni așezate pe un tocător de lemn, alături de un bol cu gem
Galerie foto

Galerie foto

Cornulețele se pot decora cu zahăr pudră / Shutterstock

Cornulețele sunt printre cele mai îndrăgite deserturi, atât pentru gust, cât și pentru forma deosebită. Mai sunt apreciate și pentru faptul că sunt spornice și se pot păstra mai mult timp. În plus, rețetele de cornulețe sunt foarte versatile.

Poți prepara cornulețe din diferite tipuri de aluat: fraged, foietaj, dospit, etc. Poți prepara aluaturile atât cu unt cât și cu ulei, pentru zilele de post. Poți umple cornulețele cu diferite gemuri sau dulcețuri de fructe, cu rahat, cu ciocolată sau cu diferite creme. De asemenea, le poți prepara atât în varianta dulce, cât și sărată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din categoria cornulețelor umplute cu creme mai interesante, îți recomandăm să încerci rețeta de cornulețe fragede cu mac. Sunt mai deosebite atât ca gust, cât și ca aspect, dar sunt simple și ușor de preparat. Simplă și ușor de preparat este și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni, pe care o vei descoperi detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a pregăti mai rapid aluatul de cornulețe, adună de la început pe masa de lucru, odată cu ingredientele și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol de frământare, o sită de cernut făina, o spatulă sau chiar un mixer electric, un sucitor de aluaturi, o pensulă de patiserie și o tavă de copt.

Așază hârtie de copt în tavă, pentru a scoate cornulețele mai ușor după coacere.

Cum prepari cornulețe de post cu borș în aluat

Pentru frământarea aluatului, mai întâi trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă drojdia uscată și amestecă bine cele două ingrediente.

Apoi formează un loc adânc la mijlocul făinii și toarnă acolo uleiul amestecat cu borșul. Amestecă bine ingredientele din bol până când obții un aluat ușor sfărâmicios.

Modelează aluatul sub formă sferică și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la loc mai răcoros și lasă-l la odihnit pentru aproximativ 30 de minute. Nu este necesar să stea la frigider și doar în cămară.

Înainte de a începe modelarea cornulețelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în 5-6 părți aproximativ egale. Modelează-le în mici sfere, apoi întinde-le cu ajutorul sucitorului în câte o foaie circulară de aproximativ 2 mm grosime.

Secționează fiecare foaie de aluat în câte 8 forme triunghiulare. La baza fiecărui triunghi adaugă câte o linguriță din gemul de căpșuni sau un alt gem preferat. Apoi rulează triunghiurile de aluat pornind de la baza cu gem către vârf.

După ce ai format mai multe cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem, așază-le în tavă la distanțe de 6-7 mm între ele.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace cornulețele pentru 25-30 de minute. Apoi le poți modela și pe celelalte, punându-le în altă tavă.

După coacere tăvălește cornulețele prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți. Lasă-le să se răcească apoi le poți pune în cutii cu capace și depozita în cămară. le poți păstra până la 10-14 zile.

O altă rețetă de cornulețe pe care o mai poți prepara tot în zilele de post, este rețeta de cornulețe de post cu cremă de nuci.

Citește și
Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni pe o farfurie rotundă
Galerie foto

Galerie foto

Cornulețe cu gem înainte de coacere
Femeie modelând cornulețe cu gem
Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni așezate pe un tocător de lemn, alături de un bol cu gem
+1
CELE MAI CITITE
Burek cu carne
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Corneluțe cu gem
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Risotto cu orez negru și parmezan
Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Corneluțe cu gem
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Prăjituri de post fără coacere, într-un colaj
Galerie foto
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
bruschete cu ton și avocado
06:05
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Ma’amoul
05:56
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
banane foarte coapte
05:11
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
26 octombrie, 06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
26 octombrie, 06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
26 octombrie, 05:30
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute) Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
șalotă
25 octombrie, 06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
25 octombrie, 05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: Trebuie să fii sinceră cu publicul tău
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Destinaţia inedită pentru care turiştii plătesc 800 de lei pe noapte. Peisajul te lasă fără cuvinte
Destinaţia inedită pentru care turiştii plătesc 800 de lei pe noapte. Peisajul te lasă fără cuvinte
Destinaţia inedită pentru care turiştii plătesc 800 de lei pe noapte. Peisajul te lasă fără cuvinte
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
închide