Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că a început postul și sunt la mare căutare rețetele de dulciuri de post, îți oferim mai jos o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și umplute cu gem de căpșuni. Sunt delicioase, mai ales servite dimineața la micul dejun, alături de un ceai aromat.

Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni așezate pe un tocător de lemn, alături de un bol cu gem
Galerie foto

Galerie foto

Cornulețele se pot decora cu zahăr pudră / Shutterstock

Cornulețele sunt printre cele mai îndrăgite deserturi, atât pentru gust, cât și pentru forma deosebită. Mai sunt apreciate și pentru faptul că sunt spornice și se pot păstra mai mult timp. În plus, rețetele de cornulețe sunt foarte versatile.

Poți prepara cornulețe din diferite tipuri de aluat: fraged, foietaj, dospit, etc. Poți prepara aluaturile atât cu unt cât și cu ulei, pentru zilele de post. Poți umple cornulețele cu diferite gemuri sau dulcețuri de fructe, cu rahat, cu ciocolată sau cu diferite creme. De asemenea, le poți prepara atât în varianta dulce, cât și sărată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din categoria cornulețelor umplute cu creme mai interesante, îți recomandăm să încerci rețeta de cornulețe fragede cu mac. Sunt mai deosebite atât ca gust, cât și ca aspect, dar sunt simple și ușor de preparat. Simplă și ușor de preparat este și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni, pe care o vei descoperi detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a pregăti mai rapid aluatul de cornulețe, adună de la început pe masa de lucru, odată cu ingredientele și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol de frământare, o sită de cernut făina, o spatulă sau chiar un mixer electric, un sucitor de aluaturi, o pensulă de patiserie și o tavă de copt.

Așază hârtie de copt în tavă, pentru a scoate cornulețele mai ușor după coacere.

Cum prepari cornulețe de post cu borș în aluat

Pentru frământarea aluatului, mai întâi trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă drojdia uscată și amestecă bine cele două ingrediente.

Apoi formează un loc adânc la mijlocul făinii și toarnă acolo uleiul amestecat cu borșul. Amestecă bine ingredientele din bol până când obții un aluat ușor sfărâmicios.

Modelează aluatul sub formă sferică și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la loc mai răcoros și lasă-l la odihnit pentru aproximativ 30 de minute. Nu este necesar să stea la frigider și doar în cămară.

Înainte de a începe modelarea cornulețelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în 5-6 părți aproximativ egale. Modelează-le în mici sfere, apoi întinde-le cu ajutorul sucitorului în câte o foaie circulară de aproximativ 2 mm grosime.

Secționează fiecare foaie de aluat în câte 8 forme triunghiulare. La baza fiecărui triunghi adaugă câte o linguriță din gemul de căpșuni sau un alt gem preferat. Apoi rulează triunghiurile de aluat pornind de la baza cu gem către vârf.

După ce ai format mai multe cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem, așază-le în tavă la distanțe de 6-7 mm între ele.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace cornulețele pentru 25-30 de minute. Apoi le poți modela și pe celelalte, punându-le în altă tavă.

După coacere tăvălește cornulețele prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți. Lasă-le să se răcească apoi le poți pune în cutii cu capace și depozita în cămară. le poți păstra până la 10-14 zile.

O altă rețetă de cornulețe pe care o mai poți prepara tot în zilele de post, este rețeta de cornulețe de post cu cremă de nuci.

Citește și
Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni pe o farfurie rotundă
Galerie foto

Galerie foto

Cornulețe cu gem înainte de coacere
Femeie modelând cornulețe cu gem
Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni așezate pe un tocător de lemn, alături de un bol cu gem
+1
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjituri de post fără coacere, într-un colaj
Galerie foto
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Chec de post cu suc de portocale porționat pe un grătar, alături de cuțit și portocale
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat
Melcișori de post cu mac pe un grătar și pe o farfurie, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Melcișori de post cu mac, fragezi, aromați și delicioși
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
24 august, 06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
24 august, 05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: Nu avem buget, pentru copil facem orice
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: "Nu avem buget, pentru copil facem orice"
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: "Nu avem buget, pentru copil facem orice"
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
închide