Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru că a început postul și sunt la mare căutare rețetele de dulciuri de post, îți oferim mai jos o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și umplute cu gem de căpșuni. Sunt delicioase, mai ales servite dimineața la micul dejun, alături de un ceai aromat.

Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni așezate pe un tocător de lemn, alături de un bol cu gem
Galerie foto

Galerie foto

Cornulețele se pot decora cu zahăr pudră / Shutterstock

Cornulețele sunt printre cele mai îndrăgite deserturi, atât pentru gust, cât și pentru forma deosebită. Mai sunt apreciate și pentru faptul că sunt spornice și se pot păstra mai mult timp. În plus, rețetele de cornulețe sunt foarte versatile.

Poți prepara cornulețe din diferite tipuri de aluat: fraged, foietaj, dospit, etc. Poți prepara aluaturile atât cu unt cât și cu ulei, pentru zilele de post. Poți umple cornulețele cu diferite gemuri sau dulcețuri de fructe, cu rahat, cu ciocolată sau cu diferite creme. De asemenea, le poți prepara atât în varianta dulce, cât și sărată.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din categoria cornulețelor umplute cu creme mai interesante, îți recomandăm să încerci rețeta de cornulețe fragede cu mac. Sunt mai deosebite atât ca gust, cât și ca aspect, dar sunt simple și ușor de preparat. Simplă și ușor de preparat este și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni, pe care o vei descoperi detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a pregăti mai rapid aluatul de cornulețe, adună de la început pe masa de lucru, odată cu ingredientele și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol de frământare, o sită de cernut făina, o spatulă sau chiar un mixer electric, un sucitor de aluaturi, o pensulă de patiserie și o tavă de copt.

Așază hârtie de copt în tavă, pentru a scoate cornulețele mai ușor după coacere.

Cum prepari cornulețe de post cu borș în aluat

Pentru frământarea aluatului, mai întâi trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă drojdia uscată și amestecă bine cele două ingrediente.

Apoi formează un loc adânc la mijlocul făinii și toarnă acolo uleiul amestecat cu borșul. Amestecă bine ingredientele din bol până când obții un aluat ușor sfărâmicios.

Modelează aluatul sub formă sferică și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la loc mai răcoros și lasă-l la odihnit pentru aproximativ 30 de minute. Nu este necesar să stea la frigider și doar în cămară.

Înainte de a începe modelarea cornulețelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în 5-6 părți aproximativ egale. Modelează-le în mici sfere, apoi întinde-le cu ajutorul sucitorului în câte o foaie circulară de aproximativ 2 mm grosime.

Secționează fiecare foaie de aluat în câte 8 forme triunghiulare. La baza fiecărui triunghi adaugă câte o linguriță din gemul de căpșuni sau un alt gem preferat. Apoi rulează triunghiurile de aluat pornind de la baza cu gem către vârf.

După ce ai format mai multe cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem, așază-le în tavă la distanțe de 6-7 mm între ele.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace cornulețele pentru 25-30 de minute. Apoi le poți modela și pe celelalte, punându-le în altă tavă.

După coacere tăvălește cornulețele prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți. Lasă-le să se răcească apoi le poți pune în cutii cu capace și depozita în cămară. le poți păstra până la 10-14 zile.

O altă rețetă de cornulețe pe care o mai poți prepara tot în zilele de post, este rețeta de cornulețe de post cu cremă de nuci.

Citește și
Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni pe o farfurie rotundă
Galerie foto

Galerie foto

Cornulețe cu gem înainte de coacere
Femeie modelând cornulețe cu gem
Cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni așezate pe un tocător de lemn, alături de un bol cu gem
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
camembert la cuptor
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec de post zebrat porționat
Galerie foto
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Galerie foto
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Galerie foto
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
varza murata si zeama de varza
06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Prăjitură cu banane și cocos
05:31
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
21 noiembrie, 13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
21 noiembrie, 07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
21 noiembrie, 07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
închide