Cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni
Pentru că a început postul și sunt la mare căutare rețetele de dulciuri de post, îți oferim mai jos o rețetă de cornulețe de post cu borș în aluat și umplute cu gem de căpșuni. Sunt delicioase, mai ales servite dimineața la micul dejun, alături de un ceai aromat.
Galerie foto
Cornulețele sunt printre cele mai îndrăgite deserturi, atât pentru gust, cât și pentru forma deosebită. Mai sunt apreciate și pentru faptul că sunt spornice și se pot păstra mai mult timp. În plus, rețetele de cornulețe sunt foarte versatile.
Poți prepara cornulețe din diferite tipuri de aluat: fraged, foietaj, dospit, etc. Poți prepara aluaturile atât cu unt cât și cu ulei, pentru zilele de post. Poți umple cornulețele cu diferite gemuri sau dulcețuri de fructe, cu rahat, cu ciocolată sau cu diferite creme. De asemenea, le poți prepara atât în varianta dulce, cât și sărată.
Din categoria cornulețelor umplute cu creme mai interesante, îți recomandăm să încerci rețeta de cornulețe fragede cu mac. Sunt mai deosebite atât ca gust, cât și ca aspect, dar sunt simple și ușor de preparat. Simplă și ușor de preparat este și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem de căpșuni, pe care o vei descoperi detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a pregăti mai rapid aluatul de cornulețe, adună de la început pe masa de lucru, odată cu ingredientele și ustensilele necesare. Ai nevoie de un bol de frământare, o sită de cernut făina, o spatulă sau chiar un mixer electric, un sucitor de aluaturi, o pensulă de patiserie și o tavă de copt.
Așază hârtie de copt în tavă, pentru a scoate cornulețele mai ușor după coacere.
Cum prepari cornulețe de post cu borș în aluat
Pentru frământarea aluatului, mai întâi trece făina prin sită într-un bol încăpător. Adaugă drojdia uscată și amestecă bine cele două ingrediente.
Apoi formează un loc adânc la mijlocul făinii și toarnă acolo uleiul amestecat cu borșul. Amestecă bine ingredientele din bol până când obții un aluat ușor sfărâmicios.
Modelează aluatul sub formă sferică și împachetează-l în folie de prospețime. Pune-l la loc mai răcoros și lasă-l la odihnit pentru aproximativ 30 de minute. Nu este necesar să stea la frigider și doar în cămară.
Înainte de a începe modelarea cornulețelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Presară făină pe masa de lucru și împarte aluatul în 5-6 părți aproximativ egale. Modelează-le în mici sfere, apoi întinde-le cu ajutorul sucitorului în câte o foaie circulară de aproximativ 2 mm grosime.
Secționează fiecare foaie de aluat în câte 8 forme triunghiulare. La baza fiecărui triunghi adaugă câte o linguriță din gemul de căpșuni sau un alt gem preferat. Apoi rulează triunghiurile de aluat pornind de la baza cu gem către vârf.
După ce ai format mai multe cornulețe de post cu borș în aluat, umplute cu gem, așază-le în tavă la distanțe de 6-7 mm între ele.
Introdu tava în cuptorul încălzit și coace cornulețele pentru 25-30 de minute. Apoi le poți modela și pe celelalte, punându-le în altă tavă.
După coacere tăvălește cornulețele prin zahăr pudră, cât sunt fierbinți. Lasă-le să se răcească apoi le poți pune în cutii cu capace și depozita în cămară. le poți păstra până la 10-14 zile.
O altă rețetă de cornulețe pe care o mai poți prepara tot în zilele de post, este rețeta de cornulețe de post cu cremă de nuci.
Galerie foto