Croissante rapide. Rețetă pentru un mic dejun savuros

Această rețetă simplificată de croissante rapide este perfectă pentru cei care vor să se bucure de un mic dejun delicios fără să petreacă ore întregi în bucătărie. Deși nu necesită tehnici complexe de laminare a aluatului, rezultatul final este pufos, aromat și savuros.

Croissante rapide, unul secționat
Galerie foto

Galerie foto

Croissantul este un produs ușor stratificat, crocant la exterior și pufos în interior / Shutterstock

Croissantul, așa cum îl cunoaștem astăzi, este strâns legat de bucătăria franceză, dar originile sale sunt austro-ungare. Se crede că predecesorul său, kipferl, a apărut în Viena în secolul al XVII-lea. Croissantul a ajuns în Franța în 1770, odată cu căsătoria reginei Marie Antoinette, o prințesă austriacă. Brutarii francezi au adaptat rețeta originală, transformând-o în ceea ce astăzi este cunoscut drept un simbol al gastronomiei franceze.

Citește și

Croissantele rapide sunt o versiune adaptată a celebrei delicii franțuzești, concepute pentru a economisi timp, dar fără a sacrifica prea mult din textură sau gust. Spre deosebire de varianta tradițională, care necesită ore de laminare și dospire, această rețetă simplifică procesul prin reducerea etapelor. Rezultatul este un produs ușor stratificat, crocant la exterior și pufos în interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Croissantele sunt perfecte pentru micul dejun, servite simple, cu gem, miere, unt sau ciocolată. Te vor încânta prin simplitatea lor și textura inconfundabilă. Descoperă aici și o rețetă de cornuri pufoase cu unt, ideală pentru micul dejun, dar și pentru pachetele de școală sau serviciu. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru delicioasele croissante rapide.

Ingrediente

Mod de preparare

Pregătirea aluatului pentru croissante este simplă, însă formarea acestora necesită mai mulți pași pe care este recomandat să-i respecți întocmai. Aceștia constau în întinderea aluatului și împachetarea așa încât după coacere să devină pufos și aerat.

Cum prepari aluatul pentru croissante rapide

Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și zahărul. Adaugă untul rece, tăiat în cuburi mici și folosește-ți degetele pentru a-l încorpora în făină, formând firimituri grosiere. Este important ca bucățile de unt să rămână vizibile pentru un aluat fraged.

Dizolvă drojdia în laptele călduț și adaugă apa. Lasă amestecul să stea 5 minute, până face spumă.

Toarnă amestecul de drojdie peste ingredientele uscate și amestecă până obții un aluat. Nu trebuie frământat mult, este suficient să se omogenizeze.

Formează o bilă din aluatul rezultat, împacheteaz-o în folie alimentară și pune-o în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

După acest interval de timp scoate aluatul din frigider și întinde-l pe o suprafață presărată cu făină, într-un dreptunghi gros de aproximativ 1 cm.

Împăturește-l în trei, ca pe o scrisoare (tehnica de laminare simplă).

Repetă acest proces de 2-3 ori, răcindu-l la frigider timp de 10 minute între etape.

Descoperă și rețeta clasică de aluat foietaj, ușor asemănătoarea cu cea a aluatului pentru croissante.

Cum formezi și coci croissantele

Întinde aluatul într-un dreptunghi subțire (aproximativ 0,5 cm). Taie triunghiuri lungi și egale. Rulează fiecare triunghi din baza lată spre vârf, formând croissante rapide. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lasă-le la dospit 30 de minute într-un loc cald.

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Unge croissantele cu ou bătut cu lapte și coace-le timp de 15-20 de minute, până devin aurii și pufoase. Răsfață-ți familia cu ele la micul dejun, alături de un ceai sau o cană cu lapte fierbinte.

Iar dacă dorești să repeți rețeta ulteriori, le poți prepara umplute cu ciocolată.

Citește și
Croissante rapide într-un coș
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de ungere a croissantelor cu ou
Femeie formând croissante
Croissante rapide, unul secționat
+1
CELE MAI CITITE
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Clafoutis cu struguri decorat cu migdale tocate și zahăr pudră
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
Clafoutis cu struguri. Varianta rețetei franțuzești cu fructe de toamnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Varză călită cu coaste de porc în bol
2 decembrie, 05:30
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
salată de sfeclă
1 decembrie, 06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
1 decembrie, 05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Criza apei a creat cozi în curtea unui liceu din Câmpina. Rezervele de stat rămân singura sursă până luni
Criza apei a creat cozi în curtea unui liceu din Câmpina. Rezervele de stat rămân singura sursă până luni
Criza apei a creat cozi în curtea unui liceu din Câmpina. Rezervele de stat rămân singura sursă până luni
Afacerea inedită în care Ciprian Tătăruşanu şi-a investit banii din fotbal. Îi găseşti produsele la supermarket
Afacerea inedită în care Ciprian Tătăruşanu şi-a investit banii din fotbal. Îi găseşti produsele la supermarket
Afacerea inedită în care Ciprian Tătăruşanu şi-a investit banii din fotbal. Îi găseşti produsele la supermarket
(P) Planul inteligent pentru pensie: de ce să nu lași totul pe ultima sută de metri
(P) Planul inteligent pentru pensie: de ce să nu lași totul pe ultima sută de metri
(P) Planul inteligent pentru pensie: de ce să nu lași totul pe ultima sută de metri
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Thalía și Tommy Mottola au sărbătorit 25 de ani de căsnicie. Ce imagini celebre a publicat artista în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
(P) Mâncare tradițională la târgurile de Crăciun din România: gusturi care țin loc de amintiri
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Ce spune aspectul burticii de gravidă despre bebelușul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
De ce vine ciclul de 2 ori pe lună? Medic ginecolog: „Nu e normal, mai ales dacă apar și anumite simptome”
fresh
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan

Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare

Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
închide