Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare
Dacă ai o cutie de porumb dulce și nu știi ce să faci cu ea ai putea să te gândești la o gustare. Descoperă cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare. Sfaturi simple și utile în bucătărie.
Porumbul dulce conservat poate fi foarte versatil. Se potrivește pe pizza, în salate, tocănițe sau chiar supe. Totuși, este bun și pentru o gustare, fără să ai nevoie de alte ingrediente.
Poți pune porumbul într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline sau unt și în câteva minute obții un snack delicios.
Cum poți transforma o cutie de porumb conservat
Este suficient să îl scurgi bine într-o strecurătoare. Apoi pune o tigaie cu suprafață antiaderentă pe foc și las-o să se încingă.
După aceea, pune porumbul și lasă-l aproximativ 10 minute. Pentru a asigura o gătire uniformă și pentru a preveni arderea, amestecă din când în când.
Pe măsură ce porumbul capătă o nuanță aurie, va începe să elibereze și o aromă plăcută, cu note de nucă.
Continuă să gătești porumbul până când este perfect prăjit, aromat și auriu, ceea ce durează încă aproximativ 5-7 minute. În timp ce porumbul se gătește, poți adăuga arome, cum ar fi usturoiul tăiat cubulețe sau șalota.
Încearcă și rețeta de șalată de vară cu porumb. Este simplă și gustoasă.
Nu uita de sare, și nici de piper, pentru că acestea fac aromele să se îmbine între ele mai bine
La final, poți pune și mai multe condimente. Cea mai bună combinație este cea de unt sau ulei de măsline, sos de soia și câteva picături de suc de lămâie sau limetă pentru o notă de aciditate.
Porumbul dulce va capăta o profunzime savuroasă, plină de umami, plus o notă răcoritoare de citrice. Dacă vrei să apoi o gustare mai complexă, poți pune chiar și puțin parmezan ras sau drojdie nutritivă.
În cazul în care vrei și un strop de culoare, se potrivește perfect un praf de boia. Poți folosi atât varianta dulce, cât și cea uscată, în funcție de preferințe.
Porumbul conservat, de la gustare la fel principal
Porumbul prăjit este foarte versatil pentru că poți folosi o mulțime de condimente, singure sau combinate. De exemplu, puteți înlocui sosul de soia cu sos de pește, care îi va da o notă de mâncare asiatică.
În loc de boia de ardei, poți folosi fulgi de ardei iute sau pudră de ardei iute, mai ales dacă îți place mâncarea picantă. O lingură de jalapeños tăiate cubulețe sau felii poate să facă diferența între un preparat plictisitor și unul delicios.
Porumbul conservat prăjit poate fi o gustare pentru serile tale de film, dar la fel de bine poate fi o garnitură pentru carne gătită la grătar, la tigaie sau la cuptor.
Dacă pui alături o salată de legume sau o salată verde, îl poți transforma chiar într-un fel de mâncare principal atunci când vrei să ai o cină ușoară.
Porumbul conservat copt poate fi folosit apoi și ca ingredient în alte preparate.
Poți să îl pui ca topping pe pizza, în diverse tipuri de salate, chiar și în supe cremă. Acestora din urmă le va aduce o textură crocantă și un gust mai complex.