Cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare

Dacă ai o cutie de porumb dulce și nu știi ce să faci cu ea ai putea să te gândești la o gustare. Descoperă cum poți transforma o cutie de porumb conservat în mai multe feluri de mâncare. Sfaturi simple și utile în bucătărie.

porumb conservat și pus într-un castron alb
Porumbul conservat se poate fi și gustare, și fel principal / Shutterstock

Porumbul dulce conservat poate fi foarte versatil. Se potrivește pe pizza, în salate, tocănițe sau chiar supe. Totuși, este bun și pentru o gustare, fără să ai nevoie de alte ingrediente.

Poți pune porumbul într-o tigaie, cu puțin ulei de măsline sau unt și în câteva minute obții un snack delicios.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți transforma o cutie de porumb conservat

Este suficient să îl scurgi bine într-o strecurătoare. Apoi pune o tigaie cu suprafață antiaderentă pe foc și las-o să se încingă.

După aceea, pune porumbul și lasă-l aproximativ 10 minute. Pentru a asigura o gătire uniformă și pentru a preveni arderea, amestecă din când în când.

Pe măsură ce porumbul capătă o nuanță aurie, va începe să elibereze și o aromă plăcută, cu note de nucă.

Continuă să gătești porumbul până când este perfect prăjit, aromat și auriu, ceea ce durează încă aproximativ 5-7 minute. În timp ce porumbul se gătește, poți adăuga arome, cum ar fi usturoiul tăiat cubulețe sau șalota. 

Încearcă și rețeta de șalată de vară cu porumb. Este simplă și gustoasă.

Nu uita de sare, și nici de piper, pentru că acestea fac aromele să se îmbine între ele mai bine

La final, poți pune și mai multe condimente. Cea mai bună combinație este cea de unt sau ulei de măsline, sos de soia și câteva picături de suc de lămâie sau limetă pentru o notă de aciditate.

Porumbul dulce va capăta o profunzime savuroasă, plină de umami, plus o notă răcoritoare de citrice. Dacă vrei să apoi o gustare mai complexă, poți pune chiar și puțin parmezan ras sau drojdie nutritivă.

În cazul în care vrei și un strop de culoare, se potrivește perfect un praf de boia. Poți folosi atât varianta  dulce, cât și cea uscată, în funcție de preferințe.

Porumbul conservat, de la gustare la fel principal

Porumbul prăjit este foarte versatil pentru că poți folosi o mulțime de condimente, singure sau combinate. De exemplu, puteți înlocui sosul de soia cu sos de pește, care îi va da o notă de mâncare asiatică.

În loc de boia de ardei, poți folosi fulgi de ardei iute sau pudră de ardei iute, mai ales dacă îți place mâncarea picantă. O lingură de jalapeños tăiate cubulețe sau felii poate să facă diferența între un preparat plictisitor și unul delicios.

Porumbul conservat prăjit poate fi o gustare pentru serile tale de film, dar la fel de bine poate fi o garnitură pentru carne gătită la grătar, la tigaie sau la cuptor.

Dacă pui alături o salată de legume sau o salată verde, îl poți transforma chiar într-un fel de mâncare principal atunci când vrei să ai o cină ușoară.

Porumbul conservat copt poate fi folosit apoi și ca ingredient în alte preparate.

Poți să îl pui ca topping pe pizza, în diverse tipuri de salate, chiar și în supe cremă. Acestora din urmă le va aduce o textură crocantă și un gust mai complex.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
macarons perfecte puse într-un bol alb
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
condimente asiatice pe o masă
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Topul celor mai populare condimente asiatice. Care este secretul preparatelor lor atât de aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale, gata de servit
09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Deserturi rapide de Paște puse pe o masă albă
08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
bomboane pentru masa de Paște
08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
Cartofi și morcovi la cuptor puși alături de carnea de miel
06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic pe un platou verde
06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Trei cozonaci tradiționali puși pe un blat de lemn
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Ciorbă de miel cu lobodă în bol alb cu lingură și pătrunjel verde
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Porție de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu gnocchi
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...
Parteneri
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26 de grade Celsius
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum 
fresh
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
închide