Cum să faci chipsuri de dovlecei la air fryer
O porție de chipsuri de dovlecei la air fryer este o gustare sănătoasă, atunci când te uiți la televizor la filmul preferat sau când îți este foame și nu știi ce să mănânci repede. Sunt o alternativă sănătoasă la chipsurile de cartofi din comerț.
Pentru a face chipsuri de dovlecei, poți folosi orice fel de dovlecel vrei, însă cei mai potriviți sunt cei de vară sau zucchini pentru că au un conținut ridicat de apă.
Combinația de făinuri îi face nu doar crocanți, dar le dă și o aromă deosebită, irezistibilă. În plus, nu ai nevoie de mai mult de 5 minute pentru a pregăti toate ingredientele. În alte 13 minute, după ce stau la air fryer, ai gustarea gata.
Dovleceii pe care îi vei folosi trebuie să fie proaspeți, fără pete sau porțiuni moi. Dacă vrei să ai chipsuri mai aromate, în amestecul de făinuri mai poți pune pudră de usturoi, pudră de ceapă, parmezan vegan răzuit, piper proaspăt măcinat, ierburi uscate – oregano, marghiran, salvie sau amestec italian de condimente. Nu adăuga mai mult de jumătate de linguriță, pentru a nu acoperi gustul de dovlecei.
Cum se servesc aceste chipsuri de dovlecei
Chipsurile de dovlecei pot fi o gustare delicioasă, dar îi poți servi și la un mic-dejun târziu în zilele de weekend sau de vacanță. Pot fi și garnitură alături de preparate din carne.
Chipsuri se pot servi cu diverse sosuri: maioneză, ketchup, marinara, barbeque. Poți să complezi masa și cu o salată de crudități sau de diverse tipuri de salate verzi.
Rețeta de chipsuri de dovlecei este bună și pentru persoanele care țin dietă keto, pentru cei cu intoleranță la gluten, pentru persoanele cu alergie la soia, pentru vegetarieni și pentru cei care au alergie la proteina din lapte. Dacă ai alergie la nuci, elimină făina de năut și cea de migdale, și înlocuiește-le cu pesmet din grâu și amidon de porumb.
Ingrediente
Mod de preparare
Se taie dovleceii în felii cu grosimea de 2-3 cm. Cu cât sunt mai sunt mai subțiri cu atât vor fi mai crocanți.
Se pun feliile de dovlecei într-un castron cu semințele de in și sarea și se amestecă. Se lasă să stea câteva minute, apoi se apasă puțin pentru ca semințele să se lipească de dovlecei. Dacă este nevoie se adaugă și o lingură de apă. Apoi se adaugă restul ingredientelor și se amestecă foarte bine.
Se preîncălzește air fryerul la 205°C și se așează feliile de dovlecei într-un singur strat. Se gătesc 7 minute, apoi se întorc și se mai lasă 6 minute. Vor deveni maro-aurii.
Se scot pe o farfurie și se servesc cât sunt calzi.