Cea mai simplă rețetă de vafe fără gluten
Pentru cea mai simplă rețetă de vafe fără gluten nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și un tel pentru a le amesteca. Vei avea la final un desert pufos pe care îl poți personaliza cum vrei tu cu toppinguri de fructe sau de ciocolată.
Persoanele care suferă de celiachie sau de intoleranță la gluten trebuie să elimine din alimentația lor toate produsele care conțin făină de grâu, secară, ovăz sau orz. Acest lucru nu înseamnă că nu se pot bucura de deserturi delicioase. Făina de migdale, chiar dacă are un cost mai mare, le permite să prepare toate prăjiturile de care au poftă.
Pentru că laptele vegetal este o alternativă sănătoasă, care poate înlocui laptele animal în perioadele de post și nu numai, îți oferim o rețetă de lapte de migdale preparat în casă.
Vafele fără gluten vor fi gata în 20 de minute. Sunt relativ economice pentru că nu ai nevoie de o cantitate mare de făină de migdale. O vei găsi în orice supermarket sau în magazinele specializate în produse dedicate dietei fără gluten.
Pentru restul ingredientelor ai grijă să nu fie contaminate. Este recomandat să folosești vasele de gătit doar pentru preparate fără gluten dacă suferi de celiachie. Dacă vrei doar să încerci altfel de compoziție pentru vafe, atunci poți utiliza boluri în care anterior ai gătit cu făină de grâu.
Dacă vrei să stai cât mai puțin în bucătărie, dar îți dorești să prepari un desert, avem soluția pentru tine: o prăjitură cu mere, fără coacere.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește aparatul de făcut vafe.
Într-un bol mare se amestecă ingredientele uscate. În alt bol se bat cu telul cele 3 ouă, apoi se adaugă mierea, laptele de migdale și extractul de vanilie. Se amestecă până se încorporează.
Se combină ingredientele uscate cu amestecul de ouă până se omogenizează. Aluatul va semăna cu cel de clătite.
Forma de vafe de unge cu ulei de cocos. Se pune aluat și se coace 2-3 minute, în funcție de aparat. Se servesc cu toppingul preferat.
Sfaturi pentru a face vafe fără gluten mai ușor
Pentru ca cea mai simplă rețetă de vafe fără gluten să iasă perfect, este nevoie să respecți întocmai pașii prezentați. În primul rând, niciunul dintre ingrediente nu se înlocuiește cu altceva. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont e ca uleiul de cocos să fie adăugat ultimul. Dacă l-ai adăuga împreună cu restul ingredientelor umede, s-ar solidifica. Acest lucru nu este de dorit pentru că schimbă textura vafelor.
Vafele fără gluten se pot mânca simple, dar cel mai bine este să pui deasupra lor toppinguri. Alege-le pe cele care au înscrise pe etichetă mențiunea fără gluten. Poți folosi unt de arahide, sirop de arțar, miere, nuci, frișcă sau diverse dulcețuri.
Descoperă și câteva sfaturi utile pentru a coace mai ușor prăjituri.