Cum să faci paste cu fructe de mare chiar la tine acasă
Dacă îți place amestecul de fructe de mare și paste, atunci trebuie să încerci această rețetă. Este cremoasă, iar echilibrul între ingrediente este perfect. Află cum să faci paste cu fructe de mare chiar la tine acasă.
Rețeta de paste cu fructe de mare îți oferă un preparat atât de bogate și sățios, încât nu vei mai avea nevoie de altceva la masă. Dacă totuși mai vrei ceva, completează cu niște pâine cu usturoi și sparanghel sau poate o salată.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert conform indicațiilor de pe ambalaj. Se scurg, dar se păstrează 500 ml apă.
Untul se pune într-o cratiță de mărime medie, la foc mediu. Se adăugă scoicile și se lasă 2-3 minute, apoi se pun creveții în ultimele 1-2 minute și se fierb până nu mai sunt roz. Se scot și se lasă deoparte pe o farfurie.
Se adaugă apa în care au fiert pastele și se aduce la punctul de fierbere. Se adăugă midiile și se fierb cu capacul pus timp de 5 minute. Cele care nu s-au deschis se aruncă. Se lasă apoi deoparte.
Pentru a face sosul cremos de lămâie se pune untul într-o cratiță și se topește. Se adăugă usturoi, smântâna, supa de pui și crema de brânză. Se amestecă până când crema de brânză se topește și este netedă și cremoasă. Se pun parmezanul și sucul de la o lămâie și se fierbe până se îngroașă. Încearcă și rețeta de lasagna cu brânză și spanac.
Sos cremos de lămâie și usturoi
Pentru sosul pastelor cu fructe de mare ai nevoie de unt nesărat, usturoi proaspăt zdrobit, smântână normală sau pentru gătit, cremă de brânză, supă de pui, cremă de brânză pentru textura cremoasă, parmezan și lămâie. Încearcă și rețeta de paste cu vinete în sos de roșii.