Cum se face bubble tea. Rețeta ceaiului cu perle de tapioca

Ai trecut vreodată pe lângă un magazin bubble tea și ai observat că mulți tineri stau la coadă? Te-ai întrebat de ce este toată agitația aceea acolo? Este o băutură taiwaneză foarte populară printre tineri. Află și tu cum se face bubble tea și care e rețeta.

Publicat: 6 octombrie 2022, 07:03
Mai multe pahare de bubble tea fotografiate pe un fundal roz
Bubble tea se vinde de ani de zile în Taiwan / Shutterstock

Bubble tea este la modă de aproximativ un an, dar ceaiul cu bule a fost o băutură populară în țările asiatice încă din anii 80'. Undeva între o băutură elegantă și o gustare, acest amestec și-a recâștigat notorietatea datorită rețelelor sociale, datorită varietății sale de culori, arome și texturi. Bubble tea e o băutură care a câștigat acum o popularitate enormă în Australia, Statele Unite și Europa.  

Ce este bubble tea

Bubble Tea se bazează pe o rețetă taiwaneză și combină ceaiul fierbinte sau rece cu lapte, fructe și sucuri de fructe alese, iar apoi se adaugă „bule”, perle moi de tapioca care stau în partea de jos. Tapioca este un amidon extras din rădăcina de manioc, fără gluten și destul de blând ca aromă, dar grozav ca textură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ceaiul cu bule se servește în pahare transparente cu un pai cu diametru mare, astfel încât să poți trage biluțele de tapioca, cunoscute și sub denumirea de „perle” sau „boba” și să le mesteci în timp ce înghiți ceaiul. Termenul de „bulă” (”bubble”) din nume se referă atât la bilele de tapioca, cât și la numeroasele bule create de agitarea puternică din în procesul de amestecare.

Istoria bubble tea

Istoria spune că o ceainărie numită Chun Shui Tang din Taichung (Taiwan) a început să servească ceai cu gheață. Managerul de dezvoltare de produse al companiei, doamna Lin Hsiu Hui, s-a plictisit într-o întâlnire a personalului și a decis să arunce desertul ei taiwanez, fen yuan (o budincă de tapioca îndulcită) în ceaiul ei cu gheață Assam și să-l bea. I s-a părut atât de bun încât au decis să-l adauge în meniu, unde a devenit în scurt timp produsul cel mai vândut al francizei. 

La scurt timp după ce au văzut succesul acestei băuturi, ceainăriile din întregul Taiwan au început să adauge perle de tapioca și diferite arome de fructe în ceaiurile lor cu gheață.

Citește și

Cum se face bubble tea: rețeta

Bubble tea poate fi făcut și acasă. Perlele de tapioca se găsesc în general la magazinele cu specific asiatic, atât fizice, cât și online. Ai aici toate sfaturile necesare despre cum se face bubble tea.

Ingrediente

  • 32 g perle uscate de tapioca;
  • 2 pliculețe de ceai verde;
  • 1 pahar de lapte, lapte de migdale sau lapte condensat;
  • 1 linguriță de sirop de fructe;
  • apă.

Mod de preparare

Se pregătește o cratiță și se măsoară 480 ml de apa pentru fiecare 32 de grame de boba. Se aduce apa la punctul de fierbere la foc mare. Se pun boabele de tapioca și se amestecă ușor până când perlele încep să plutească la suprafața apei.

Se dă focul la mediu și se lasă 12-15 minute. Apoi se ia vasul de pe foc, se acoperă și se lasă perlele să stea încă 12-15 minute.

În timp ce boabele de tapioca se gătesc, se face un sirop de zahăr simplu pentru a le îndulci. Se aduc la punctul de fierbere 120 ml de apă. Apoi se ia de pe foc și se adaugă 150 g de zahăr amestecându-se până se dizolvă. Se dă deoparte până se răcește.

Se face o infuzie din cele două pliculețe de ceai. Se aduc la punctul de fierbere 240 ml de apă. Se ia apa de pe foc, se adaugă pliculețele. Se scot după 15 minute și se lasă ceaiul să se răcească complet.

Odată ce boabele de tapioca s-au gătit, se scurg și se transferă într-un bol sau recipient mic. Se toarnă siropul de zahăr deasupra până când boabele sunt acoperite. Se lasă să stea până când ajung la temperatura camerei, cel puțin 15 minute sau se pun la frigider până când sunt gata de utilizare. 

Se toarnă ceaiul într-un pahar înalt și se adaugă boabele de tapioca. Deasupra se pun laptele, siropul de fructe și siropul de zahăr.

Ce este tapioca

Tapioca este un extract de amidon, fără gluten extras din rădăcina de manioc ce poate fi folosit ca agent de îngroșare atât în ​​mâncăruri dulci, dar și în cele sărate.

Cultivarea plantei de manioc, originară din Brazilia, cunoscută și sub numele de yucca, s-a răspândit în America de Sud și Africa, în timp ce utilizarea culinară a tapiocăi a devenit populară în întreaga lume.

Tapioca are o aromă neutră și o putere mare de gelifiere. De aceea este eficientă ca agent de îngroșare atât în ​​alimente dulci, cât și în cele sărate. Spre deosebire de amidonul de porumb, tapioca poate rezista unui ciclu de îngheț-dezgheț fără a-și pierde structura gelului sau a se descompune.

Amidonul de tapioca poate fi achiziționat sub formă de făină sau fulgi instant. Este opac înainte de gătire, dar devine translucid la hidratare. Perlele și pulberea de tapioca sunt cel mai adesea albe sau aproape albe. Perlele, folosite frecvent în deserturi, pot fi vopsite în aproape orice culoare. Perlele de tapioca vin în dimensiuni mari și mici. Boba sunt perle mari îndulcite, adesea vopsite în negru și folosite pentru ceaiul cu bule.

La ce se mai folosește tapioca

Utilizările tradiționale pentru tapioca includ budinca de tapioca, ceaiul cu bule sau ceaiul boba și alte bomboane și deserturi. Atât budinca de tapioca, cât și ceaiul boba sunt făcute cu tapioca sidefată, sau bile mici de amidon de tapioca care capătă o consistență gumoasă când sunt gătite.

În plus, tapioca dă textură și îngroașă supele, sosurile. Are mai multă putere de îngroșare și, în general, costă mai puțin decât făina și alți agenți de îngroșare. Tapioca poate fi adăugată la produsele din carne tocată, cum ar fi chiftele de burger și nuggets de pui, ca liant și stabilizator de ingrediente. Reține umezeala într-un gel, așa că este adesea adăugată la produse de patiserie pentru a preveni umezirea acestora în timpul depozitării. Tapioca este un ingredient comun în produsele fără gluten.

Citește și
CELE MAI CITITE
preparate din cartofi puse într-un colaj cu poze
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Cele mai iubite preparate din cartofi. Rețete pentru toate gusturile
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată porționat pe un platou și pe o farfurie, alături de o cană cu cafea
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
Desert din biscuiți cu zmeură și ciocolată. Rețetă fără coacere
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Clătite de post cu praf de copt pe o farfurie albă
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Clătite de post cu praf de copt, un deliciu pufos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ceai cu lapte alături de ofotografie cu bubble tea
Ceai cu lapte vs. bubble tea. Care este mai bun pentru sănătatea organismului
Ceai cu lapte vs. bubble tea. Care este mai bun pentru sănătatea organismului
Budinca de tapioca cu lapte într-un bol alb
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
Făina de tapioca într-un bol de lemn alături de o lingură
Totul despre tapioca. Cum se folosește corect
Totul despre tapioca. Cum se folosește corect
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
21 aprilie, 08:14
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
tocănița de post cu legume servită într-o farfurie albă
21 aprilie, 06:50
Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
1
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al...
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
2
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios,...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
4
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea...
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
5
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă,...
Parteneri
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Atac cu cuţitul la întâmplare, în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost tăiată pe stradă; abia ieşise dintr-un magazin
Atac cu cuţitul la întâmplare, în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost tăiată pe stradă; abia ieşise dintr-un magazin
Atac cu cuţitul la întâmplare, în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost tăiată pe stradă; abia ieşise dintr-un magazin
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
Prăjitură cu cremă bavareză și aluat opărit
Prăjitură cu cremă bavareză și aluat opărit
Prăjitură cu cremă bavareză și aluat opărit
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. A auzit că tot spuneți că e cheală
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
fresh
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor

Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
închide