Cum se face bubble tea. Rețeta ceaiului cu perle de tapioca

Ai trecut vreodată pe lângă un magazin bubble tea și ai observat că mulți tineri stau la coadă? Te-ai întrebat de ce este toată agitația aceea acolo? Este o băutură taiwaneză foarte populară printre tineri. Află și tu cum se face bubble tea și care e rețeta.

Publicat: 6 octombrie 2022, 07:03
Mai multe pahare de bubble tea fotografiate pe un fundal roz
Bubble tea se vinde de ani de zile în Taiwan / Shutterstock

Bubble tea este la modă de aproximativ un an, dar ceaiul cu bule a fost o băutură populară în țările asiatice încă din anii 80'. Undeva între o băutură elegantă și o gustare, acest amestec și-a recâștigat notorietatea datorită rețelelor sociale, datorită varietății sale de culori, arome și texturi. Bubble tea e o băutură care a câștigat acum o popularitate enormă în Australia, Statele Unite și Europa.  

Ce este bubble tea

Bubble Tea se bazează pe o rețetă taiwaneză și combină ceaiul fierbinte sau rece cu lapte, fructe și sucuri de fructe alese, iar apoi se adaugă „bule”, perle moi de tapioca care stau în partea de jos. Tapioca este un amidon extras din rădăcina de manioc, fără gluten și destul de blând ca aromă, dar grozav ca textură.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ceaiul cu bule se servește în pahare transparente cu un pai cu diametru mare, astfel încât să poți trage biluțele de tapioca, cunoscute și sub denumirea de „perle” sau „boba” și să le mesteci în timp ce înghiți ceaiul. Termenul de „bulă” (”bubble”) din nume se referă atât la bilele de tapioca, cât și la numeroasele bule create de agitarea puternică din în procesul de amestecare.

Istoria bubble tea

Istoria spune că o ceainărie numită Chun Shui Tang din Taichung (Taiwan) a început să servească ceai cu gheață. Managerul de dezvoltare de produse al companiei, doamna Lin Hsiu Hui, s-a plictisit într-o întâlnire a personalului și a decis să arunce desertul ei taiwanez, fen yuan (o budincă de tapioca îndulcită) în ceaiul ei cu gheață Assam și să-l bea. I s-a părut atât de bun încât au decis să-l adauge în meniu, unde a devenit în scurt timp produsul cel mai vândut al francizei. 

La scurt timp după ce au văzut succesul acestei băuturi, ceainăriile din întregul Taiwan au început să adauge perle de tapioca și diferite arome de fructe în ceaiurile lor cu gheață.

Citește și

Cum se face bubble tea: rețeta

Bubble tea poate fi făcut și acasă. Perlele de tapioca se găsesc în general la magazinele cu specific asiatic, atât fizice, cât și online. Ai aici toate sfaturile necesare despre cum se face bubble tea.

Ingrediente

  • 32 g perle uscate de tapioca;
  • 2 pliculețe de ceai verde;
  • 1 pahar de lapte, lapte de migdale sau lapte condensat;
  • 1 linguriță de sirop de fructe;
  • apă.

Mod de preparare

Se pregătește o cratiță și se măsoară 480 ml de apa pentru fiecare 32 de grame de boba. Se aduce apa la punctul de fierbere la foc mare. Se pun boabele de tapioca și se amestecă ușor până când perlele încep să plutească la suprafața apei.

Se dă focul la mediu și se lasă 12-15 minute. Apoi se ia vasul de pe foc, se acoperă și se lasă perlele să stea încă 12-15 minute.

În timp ce boabele de tapioca se gătesc, se face un sirop de zahăr simplu pentru a le îndulci. Se aduc la punctul de fierbere 120 ml de apă. Apoi se ia de pe foc și se adaugă 150 g de zahăr amestecându-se până se dizolvă. Se dă deoparte până se răcește.

Se face o infuzie din cele două pliculețe de ceai. Se aduc la punctul de fierbere 240 ml de apă. Se ia apa de pe foc, se adaugă pliculețele. Se scot după 15 minute și se lasă ceaiul să se răcească complet.

Odată ce boabele de tapioca s-au gătit, se scurg și se transferă într-un bol sau recipient mic. Se toarnă siropul de zahăr deasupra până când boabele sunt acoperite. Se lasă să stea până când ajung la temperatura camerei, cel puțin 15 minute sau se pun la frigider până când sunt gata de utilizare. 

Se toarnă ceaiul într-un pahar înalt și se adaugă boabele de tapioca. Deasupra se pun laptele, siropul de fructe și siropul de zahăr.

Ce este tapioca

Tapioca este un extract de amidon, fără gluten extras din rădăcina de manioc ce poate fi folosit ca agent de îngroșare atât în ​​mâncăruri dulci, dar și în cele sărate.

Cultivarea plantei de manioc, originară din Brazilia, cunoscută și sub numele de yucca, s-a răspândit în America de Sud și Africa, în timp ce utilizarea culinară a tapiocăi a devenit populară în întreaga lume.

Tapioca are o aromă neutră și o putere mare de gelifiere. De aceea este eficientă ca agent de îngroșare atât în ​​alimente dulci, cât și în cele sărate. Spre deosebire de amidonul de porumb, tapioca poate rezista unui ciclu de îngheț-dezgheț fără a-și pierde structura gelului sau a se descompune.

Amidonul de tapioca poate fi achiziționat sub formă de făină sau fulgi instant. Este opac înainte de gătire, dar devine translucid la hidratare. Perlele și pulberea de tapioca sunt cel mai adesea albe sau aproape albe. Perlele, folosite frecvent în deserturi, pot fi vopsite în aproape orice culoare. Perlele de tapioca vin în dimensiuni mari și mici. Boba sunt perle mari îndulcite, adesea vopsite în negru și folosite pentru ceaiul cu bule.

La ce se mai folosește tapioca

Utilizările tradiționale pentru tapioca includ budinca de tapioca, ceaiul cu bule sau ceaiul boba și alte bomboane și deserturi. Atât budinca de tapioca, cât și ceaiul boba sunt făcute cu tapioca sidefată, sau bile mici de amidon de tapioca care capătă o consistență gumoasă când sunt gătite.

În plus, tapioca dă textură și îngroașă supele, sosurile. Are mai multă putere de îngroșare și, în general, costă mai puțin decât făina și alți agenți de îngroșare. Tapioca poate fi adăugată la produsele din carne tocată, cum ar fi chiftele de burger și nuggets de pui, ca liant și stabilizator de ingrediente. Reține umezeala într-un gel, așa că este adesea adăugată la produse de patiserie pentru a preveni umezirea acestora în timpul depozitării. Tapioca este un ingredient comun în produsele fără gluten.

Citește și
CELE MAI CITITE
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ceai cu lapte alături de ofotografie cu bubble tea
Ceai cu lapte vs. bubble tea. Care este mai bun pentru sănătatea organismului
Ceai cu lapte vs. bubble tea. Care este mai bun pentru sănătatea organismului
Budinca de tapioca cu lapte într-un bol alb
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
Budincă de tapioca cu lapte, desertul neașteptat de gustos
Făina de tapioca într-un bol de lemn alături de o lingură
Totul despre tapioca. Cum se folosește corect
Totul despre tapioca. Cum se folosește corect
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Cine a câştigat marele premiu de 6,34 milioane de euro de la Loto 6/49. Norocosul a venit să îşi ridice banii
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: Parcă ieri ne-am văzut...
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă

Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
închide