Ceaiul verde: între savoare și terapie. 6 rețete delicioase
Ceaiul verde are o mulțime de antioxidanți care ajută la îmbunătățirea funcției cerebrale, la pierderea în greutate și care scad riscul de boli cardiovasculare. Poate fi combinat cu o mulțime de alte ierburi medicinale și nu numai, pentru un gust mai bun, dar și pentru un aport mai mare de substanțe benefice sănătății.
Galerie foto
Toate tipurile de ceai, cu excepția celor din plante, sunt preparate din frunzele uscate ale arbustului Camellia sinensis. Nivelul de oxidare al frunzelor determină tipul de ceai.
Ceaiul verde este făcut din frunze neoxidate și este unul dintre cele mai puțin procesate. Din acest motiv, conține cei mai mulți antioxidanți și polifenoli benefici.
Dacă gustul de ceai verde ți se pare prea puternic, îl poți combina cu alte plante sau fructe pentru a obține o băutură sănătoasă. Descoperă șase rețete delicioase cu ceai verde, pe care le poți savura atunci când vrei să te relaxezi sau să îți încarci bateriile.
Ceai verde cu gheață cu mentă și miere
Revigorant și ușor îndulcit cu miere, acest ceai verde și mentă este băutura perfectă și sănătoasă de vară!
Ingrediente
- 1 l apă
- 4 pliculețe de ceai verde
- 2 crenguțe de menta proaspătă
- 100 g miere
- gheață
- 500 ml
- lămâie pentru servire.
Mod de preparare
Se pune la fiert 1 l de apă. După ce fierbe, se ia de pe foc, se adaugă pliculețele de ceai și două crenguțe de mentă. Se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute.
Se scoate și se aruncă pliculețele de ceai și mentă. Se amestecă mierea până se dizolvă.
Într-un ulcior mare, se pun gheața, 2 căni de apă rece și ceaiul verde. Se amestecă bine pentru a se combina. Se dă la rece. Se servește cu gheață, cu o felie de lămâie și crenguță de mentă.
Latte cu ceai verde cu gheață
Ceaiul cu lapte este mai sofisticat decât celelalte tipuri de combinații. Ai grijă la caloriile aduse de lapte sau folosește sortimentul degresat.
Ingrediente
- 750 ml lapte
- 2 lingurițe de pudră matcha
- 2 linguri de apă
- 2-3 lingurițe de miere
- 1 linguriță de extract de vanilie.
Mod de preparare
Într-un castron mic, se combină pudra de matcha și apa. Se amestecă până când nu se mai formează cocoloașe.
Se combină laptele, amestecul de matcha, extractul de vanilie și mierea. Se amestecă până se omogenizează bine. Se servește rece.
Ceai verde cu căpșuni și busuioc
Un ceai cu gheață de căpșuni și busuioc, care este perfect pentru orice întâlnire de vară.
Ingrediente
- 200 g căpșuni proaspete, feliate
- busuioc proaspăt
- 12 pliculețe de ceai verde
- 70 g zahăr.
Mod de preparare
Se pune la fiert 1 l de apă, apoi se transferă într-un vas de sticlă. Se adaugă căpșunile proaspete, busuiocul și zahărul. Se amestecă până se dizolvă zahărul și se lasă să stea 5 minute.
Se pun pliculețele de ceai și se lasă la infuzat 5 minute. Se trece ceaiul printr-o sită eliminând bucățile mari de căpșuni și busuiocul. Se adăugă trei căni de apă rece. Se răcește cel puțin 4 ore sau peste noapte. Se servește cu gheață, felii de căpșuni și busuioc.
Ceai de petale de trandafir
Ceaiul de petale de trandafir poate fi făcut și din ceai negreu și din ceai verde. Cel negru are o aromă florală și aromă de citrice, iar cel de tutun.
Ingrediente
- 2 portocale
- frunze de ceai verde
- petale de trandafir uscate și hibiscus, mărunțite.
Mod de preparare
Se decojesc portocalele, iar cojile se lasă să se lasă să se usuce la temperatura camerei aproximativ 24 de ore. Se rup în bucăți de 5 mm. Într-un castron, se amestecă coaja de portocală, frunzele de ceai, petale de trandafiri și hibiscusul.
Se fierb 2 l de apă. Apoi, se iau de pe foc, se adaugă amestecul de ceai. Se lasă să se infuzeze 10 minute. Se dă la rece și se servește cu gheață.
Restul compoziție pentru ceai se poarte pune într-un borcan de sticlă închis ermetic pentru a se folosi ulterior.
Ceai verde cu mușețel
Amestecul acesta de ceaiuri și ierburi este nu doar răcoritor, dar și energizant și beneficii asupra stării de sănătate.
Ingrediente
- 2 lămâi
- frunze de mentă proaspătă
- frunze de ceai verde
- frunze de ceai negru
- flori de mușețel uscate sfărâmate
- lavandă uscată.
Mod de preparare
Se curăță coaja lămâilor. Se lasă să se usuce la temperatura camerei aproximativ 24 de ore.
Se rupe coaja de lămâie în bucăți 5 mm. se amestecă cu frunzele de mentă, frunzele de ceai, florile de mușețel și lavandă.
Se fierb 2 l de apă. Apoi, se iau de pe foc, se adaugă amestecul de ceai. Se lasă să se infuzeze 10 minute. Se dă la rece și se servește cu gheață.
Restul compoziție pentru ceai se poarte pune într-un borcan de sticlă închis ermetic pentru a se folosi ulterior.
Ceai verde cu ghimbir
Ceaiul verde cu ghimbir este un digestiv popular marocan. Infuzia are un gust ușor amar, fumuriu.
Ingrediente
- 4 mandarine
- 1 bucată de 10 cm rădăcină de ghimbir
- mentă proaspătă
- frunze de ceai verde.
Mod de preparare
Se curăță mandarinele de coajă, iar coaja se lasă la uscat. Se taie rădăcina de ghimbir în felii groase de 3 mm. Împreună cu frunzele de mentă se lasă la uscat la temperatura camerei aproximativ 24 de ore. Apoi se amestecă.
Se fierb 2 l de apă. Apoi, se iau de pe foc, se adaugă amestecul de ceai. Se lasă să se infuzeze 10 minute. Se dă la rece și se servește cu gheață.
Restul compoziție pentru ceai se poarte pune într-un borcan de sticlă închis ermetic pentru a se folosi ulterior. Iar dacă îți place aroma puternică a ghimbirului, îți dezvăluim și care sunt beneficiile acestuia pentru sănătatea organismului.
Un desert savuros acompaniază perfect o cană de ceai. De aceea, îți recomandăm să testezi și tu o prăjitură cu biscuiți și zmeură, fără coacere.