Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile

Ramenul este un preparat japonez clasic, constând din tăiței de grâu serviți într-un bol de supă aromată, completată cu diverse toppinguri. Originar din China, ramenul a fost adoptat și transformat în Japonia. Supa ramen poate varia enorm, având baze de carne, pește, miso sau soia, iar toppingurile comune includ felii de carne de porc (chashu), ouă marinate, alge marine (nori), ceapă verde și legume. Descoperă și tu cum se mănâncă corect ramenul la restaurant.

Un bol plin cu ramen
Porția de ramen trebuie servită imediat ce este adusă la masă/ Shutterstock

Restaurantele care servesc ramen, cunoscute sub numele de ramen-ya, sunt răspândite în întreaga Japonie și în multe alte țări, fiecare având propria rețetă unică.

Ramen-ya-urile sunt adesea specializate într-un anumit tip de supă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant

De exemplu, tonkotsu ramen, specific regiunii Fukuoka, este cunoscut pentru supa sa albă, densă și bogată, obținută din fierberea oaselor de porc pentru o perioadă îndelungată. Shoyu ramen, popular în Tokyo, are o supă pe bază de soia, ușoară și clară. Miso ramen, originar din Hokkaido, folosește pastă de miso pentru a crea o supă consistentă și aromată.

Nu mănânci ramenul imediat ce este adus la masă

Ramen-ul este un preparat care trebuie mâncat imediat ce este adus la masă pentru că atunci aromele sunt cele mai puternice. Dacă aștepți, tăițeii absorb supa, schimbându-și textura, dar și căpătând o altă aromă. Supa pentru ramen are nevoie de câteva zile pentru a fi preparată, iar tăiețeii se pun la final.

Acest lucru se traduce că imediat ce ramenul este asamblat în bol trebuie să-l savurezi imediat.

Nu ești deschisă la ingrediente noi

Ramen-ul este un preparat foarte versatil, încât poți să pui orice fel de topping și va fi la fel de gustos. Poți să îl personalizezi mai ales dacă varianta pe care ai cerut-o ai mai încercat-o.

În felul acesta știi foarte bine ce altceva s-ar mai potrivi. Dacă totuși ai nevoie de inspirație poți întreba ospătarul sau, în unele restaurante, vei găsi sugestii chiar în meniu.

Nu știi diferența dintre tipurile de supe de ramen

Când vine vorba despre ramen nu doar toppingurile sunt diferite, ci și supa. Fiecare tip îți va oferi o experiență culinară diferită. Cele patru tipuri principale sunt shio (ramen sărat), shoyu (ramen cu sos de soia), tonkotsu (ramen de porc) și miso (de obicei un ramen galben în supă miso).

Ramenul Shio și shoyu sunt mai ușoare, dar pot fi și pline de aromă. Sunt perfecte dacă nu vrei un preparat foarte gras.

Tonkotsu ramen, pe de altă parte, este mai bogat și mai cremos. Miso va fi adesea folosit pentru ramen vegetarian. Este un bulion sărat, umami, care seamănă oarecum cu shio ramen.

Alegi mereu același tip de tăiței

Dacă nu ai mâncat prea des ramen s-ar putea să fi rămas cu impresia că se folosesc doar tăiței instant, subțiri și scurți. Totuși, există multe alte tipuri care diferă prin grosime, textură, chiar și ingrediente. fiecare dintre ele pot schimba cu totul ramen-ul.

Cele mai populare tipuri de tăiței sunt Chijiremen—au o textură ondulată și sunt excelenți pentru a reține mai mult din supa ramen, Hakata—sunt tăiței sunt subțiri, drepți și gătesc foarte repede, fiind utilizați frecvent în ramen tonkotsu, Futomen—au o grosime mai mare și sunt perfecți pentru supele de ramen consistente, precum tonkotsu sau miso ramen, Hosomen—sunt tăițeii subțiri sunt mai delicați și au o consistență mai fină, tăiței din grâu integral, Hiyamugi– sunt subțiri și albi, fiind populari în timpul verii pentru preparate reci.

Nu folosești corect condimentele

În toate restaurantele asiatice în care se servește ramen sunt pe masă tot felul de sticle cu condimente. Cele mai comune sunt sosul de soia, oțetul de orez și uleiul de chili. Acestea pot fi amestecate pentru a completa gustul celorlalte ingrediente din ramen.

Ai putea totuși să guști din ramen și să adaugi doar ceea ce ți se pare potrivit. Bolul de ramen vine cu o supă deja extrem de aromată, așa că adăugarea altor condimente ar face-o prea copleșitoare.

Nu folosești corect ustensilele pentru ramen

Dacă nu ești familiarizată cu ramen-ul, este posibil să nu știi cum să-l mănânci corect atunci când ești la restaurant. În restaurant ți se vor pune la dispoziție două ustensile diferite: betisoare și o lingură de ramen. Lingura va fi foarte lată, adâncă și de obicei ceramică.

Pentru a mânca o mușcătură adecvată de ramen, ia mai întâi lingura în mâna nedominantă, apucând bețișoarele în mâna dominantă. Poți folosi bețișoarele pentru a lua o porție mică de tăiței din castron. Folosește lingura de ramen pentru supă.

De asemenea, poți folosi lingura pentru a lua din bol o combinație de tăiței, supă și toppinguri. De obicei, atunci când mănânci tăiței ramen, ar trebui să ții întotdeauna un capăt al tăițeilor cu bețișoarele, mai degrabă decât să-i lași în întregime în lingură. Este perfect acceptabil să bei bulionul din vasul de ramen dacă vrei.

Nu respecți eticheta restaurantului

Când intri într-un restaurant de ramen trebuie să ții cont de faptul că trebuie să respecți o etichetă. Dacă mănânci cu bețișoare, nu trebuie să le lași niciodată în picioare în bol.

Acest lucru simbolizează de fapt moartea în multe culturi.

Dacă trebuie să așezi bețișoarele jos, pune-le în lateral pe un suport pentru bețișoare. Dacă nu este unul în apropiere, poți folosi o farfurie sau o margine de șervețel pentru a sprijini vârfurile bețișoarelor. Este considerat nepoliticos să îți așezi bețișoarele pe marginile castronului.

Dacă intenționezi să împarți unele dintre felurile de mâncare cu alte persoane de la masa, nu trece niciodată mâncarea direct din bețișoarele tale în ale altcuiva. Și acest simbolizează tot moartea.

Nu ceri ustensile potrivite pentru tine

Dacă nu poți să mănânci tăițeii cu bețișoarele este acceptabil să ceri o furculiță. Deși este mai obișnuit să mănânci ramen cu bețișoare și cu o lingură de ramen, nimeni nu o să te judece dacă nu reușești și ceri ceva pe care îl poți manipula mai ușor.

Vei folosi în continuare lingura de ramen pentru a mânca supa și toppingurile. Cel mai important este că poți să mănânci și să te bucuri) de ramen.

CELE MAI CITITE
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ciurigăi sau minciunele pe un platou
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Salată de ardei copți cu măsline și capere în bol alb, decorată cu pătrunjel și susan
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Două borcane cu dulceață de prune și nuci, un borcan cu batoane de scorțișoară și un bol cu nuci
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
Două pahare pline cu must alături de câțiva struguri
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pahare pline cu must alături de câțiva struguri
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
un bol cu sos de soia pus pe o masă de lemn
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
persoana care pune untul în deserturi
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Cum poți folosi untul în deserturi și produse de patiserie. 5 moduri care îmbunătățesc aluatul
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
mousse de dovleac pus în două pahare mici pe o tavă transparentă
06:51
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
ciocolata dubai pe un blat de bucătărie
06:15
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Porție de prăjitură cu ciocolată și bile de cocos pe o farfurie cu linguriță, alături de platoul cu prăjituri
11 septembrie, 08:53
Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos
Porție de ardei copți cu smântână
11 septembrie, 05:30
Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă
Marmeladă de ardei iuți în borcan și pe felie de pâine, alături de ardei secționați și un cuțit
10 septembrie, 06:40
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive
Lichior de smochine în două pahare și smochine proaspete
10 septembrie, 06:26
Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin
Trei borcane cu tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă, alături de roșii, dovlecel și verdeață
9 septembrie, 07:05
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară porționat
9 septembrie, 06:25
Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă Chec cu pere și nuci, aromat cu scorțișoară. Desert de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
1
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
2
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Rețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele...
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
3
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Dacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în...
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
4
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Este...
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
5
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Printre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și...
Parteneri
5 zodii cu cel mai bun horoscop pe 13 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
5 zodii cu cel mai bun horoscop pe 13 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
5 zodii cu cel mai bun horoscop pe 13 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Furtuna Boris, care loveşte acum în vestul Europei, ajunge la noi în weekend. Aduce răcire, vânt, ploi şi ninsori la munte
Furtuna "Boris", care loveşte acum în vestul Europei, ajunge la noi în weekend. Aduce răcire, vânt, ploi şi ninsori la munte
Furtuna "Boris", care loveşte acum în vestul Europei, ajunge la noi în weekend. Aduce răcire, vânt, ploi şi ninsori la munte
Milionarul român de doar 28 de ani, un alt gest uriaş după ce i-a făcut un cadou superb unei mame singure cu 3 copii!
Milionarul român de doar 28 de ani, un alt gest uriaş după ce i-a făcut un cadou superb unei mame singure cu 3 copii!
Milionarul român de doar 28 de ani, un alt gest uriaş după ce i-a făcut un cadou superb unei mame singure cu 3 copii!
Momentul adorabil cu Ianis Hagi și un mic suporter în timp ce se joacă pe teren, la meciul România - Lituania | VIDEO
Momentul adorabil cu Ianis Hagi și un mic suporter în timp ce se joacă pe teren, la meciul România - Lituania | VIDEO
Momentul adorabil cu Ianis Hagi și un mic suporter în timp ce se joacă pe teren, la meciul România - Lituania | VIDEO
Află totul despre Münir Can Cindoruk din serialul Safir. Detalii despre îndrăgitul actor
Află totul despre Münir Can Cindoruk din serialul Safir. Detalii despre îndrăgitul actor
Află totul despre Münir Can Cindoruk din serialul Safir. Detalii despre îndrăgitul actor
Dârele lăsate de avioane pe cer trebuie să fie monitorizate. Companiile aeriene au luptat împotriva deciziei UE
Dârele lăsate de avioane pe cer trebuie să fie monitorizate. Companiile aeriene au luptat împotriva deciziei UE
Dârele lăsate de avioane pe cer trebuie să fie monitorizate. Companiile aeriene au luptat împotriva deciziei UE
Ciorbă de vită cu castraveți murați și orz perlat
Ciorbă de vită cu castraveți murați și orz perlat
Ciorbă de vită cu castraveți murați și orz perlat
Pizza pentru copii. Rețeta sănătoasă pe care o poți prepara pentru micuțul tău
Pizza pentru copii. Rețeta sănătoasă pe care o poți prepara pentru micuțul tău
Pizza pentru copii. Rețeta sănătoasă pe care o poți prepara pentru micuțul tău
Joe Jonas și Sophie Turner au ajuns la o înțelegere, la 1 an după ce cântărețul a cerut divorțul de actriță. Mariajul lor este distrus și iremediabil
Joe Jonas și Sophie Turner au ajuns la o înțelegere, la 1 an după ce cântărețul a cerut divorțul de actriță. Mariajul lor este „distrus și iremediabil”
Joe Jonas și Sophie Turner au ajuns la o înțelegere, la 1 an după ce cântărețul a cerut divorțul de actriță. Mariajul lor este „distrus și iremediabil”
Băuturi care îți pot întări imunitatea toamna. Cum îți poți pregăti organismul pentru anotimpul rece
Băuturi care îți pot întări imunitatea toamna. Cum îți poți pregăti organismul pentru anotimpul rece
Băuturi care îți pot întări imunitatea toamna. Cum îți poți pregăti organismul pentru anotimpul rece
fresh
Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive

Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive

Marmeladă de ardei iuți, ideală pentru sosuri sau aperitive

Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin

Lichior de smochine. O băutură rafinată și cremoasă cu gust divin

Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă

Ardei copți cu smântână. Rețetă pentru o masă delicioasă

Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos

Prăjitură cu ciocolată și bile de cocos. Un desert spectaculos

Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă

Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
închide