Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile

Ramenul este un preparat japonez clasic, constând din tăiței de grâu serviți într-un bol de supă aromată, completată cu diverse toppinguri. Originar din China, ramenul a fost adoptat și transformat în Japonia. Supa ramen poate varia enorm, având baze de carne, pește, miso sau soia, iar toppingurile comune includ felii de carne de porc (chashu), ouă marinate, alge marine (nori), ceapă verde și legume. Descoperă și tu cum se mănâncă corect ramenul la restaurant.

Un bol plin cu ramen
Porția de ramen trebuie servită imediat ce este adusă la masă/ Shutterstock

Restaurantele care servesc ramen, cunoscute sub numele de ramen-ya, sunt răspândite în întreaga Japonie și în multe alte țări, fiecare având propria rețetă unică.

Ramen-ya-urile sunt adesea specializate într-un anumit tip de supă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant

De exemplu, tonkotsu ramen, specific regiunii Fukuoka, este cunoscut pentru supa sa albă, densă și bogată, obținută din fierberea oaselor de porc pentru o perioadă îndelungată. Shoyu ramen, popular în Tokyo, are o supă pe bază de soia, ușoară și clară. Miso ramen, originar din Hokkaido, folosește pastă de miso pentru a crea o supă consistentă și aromată.

Nu mănânci ramenul imediat ce este adus la masă

Ramen-ul este un preparat care trebuie mâncat imediat ce este adus la masă pentru că atunci aromele sunt cele mai puternice. Dacă aștepți, tăițeii absorb supa, schimbându-și textura, dar și căpătând o altă aromă. Supa pentru ramen are nevoie de câteva zile pentru a fi preparată, iar tăiețeii se pun la final.

Acest lucru se traduce că imediat ce ramenul este asamblat în bol trebuie să-l savurezi imediat.

Nu ești deschisă la ingrediente noi

Ramen-ul este un preparat foarte versatil, încât poți să pui orice fel de topping și va fi la fel de gustos. Poți să îl personalizezi mai ales dacă varianta pe care ai cerut-o ai mai încercat-o.

În felul acesta știi foarte bine ce altceva s-ar mai potrivi. Dacă totuși ai nevoie de inspirație poți întreba ospătarul sau, în unele restaurante, vei găsi sugestii chiar în meniu.

Nu știi diferența dintre tipurile de supe de ramen

Când vine vorba despre ramen nu doar toppingurile sunt diferite, ci și supa. Fiecare tip îți va oferi o experiență culinară diferită. Cele patru tipuri principale sunt shio (ramen sărat), shoyu (ramen cu sos de soia), tonkotsu (ramen de porc) și miso (de obicei un ramen galben în supă miso).

Ramenul Shio și shoyu sunt mai ușoare, dar pot fi și pline de aromă. Sunt perfecte dacă nu vrei un preparat foarte gras.

Tonkotsu ramen, pe de altă parte, este mai bogat și mai cremos. Miso va fi adesea folosit pentru ramen vegetarian. Este un bulion sărat, umami, care seamănă oarecum cu shio ramen.

Alegi mereu același tip de tăiței

Dacă nu ai mâncat prea des ramen s-ar putea să fi rămas cu impresia că se folosesc doar tăiței instant, subțiri și scurți. Totuși, există multe alte tipuri care diferă prin grosime, textură, chiar și ingrediente. fiecare dintre ele pot schimba cu totul ramen-ul.

Cele mai populare tipuri de tăiței sunt Chijiremen—au o textură ondulată și sunt excelenți pentru a reține mai mult din supa ramen, Hakata—sunt tăiței sunt subțiri, drepți și gătesc foarte repede, fiind utilizați frecvent în ramen tonkotsu, Futomen—au o grosime mai mare și sunt perfecți pentru supele de ramen consistente, precum tonkotsu sau miso ramen, Hosomen—sunt tăițeii subțiri sunt mai delicați și au o consistență mai fină, tăiței din grâu integral, Hiyamugi– sunt subțiri și albi, fiind populari în timpul verii pentru preparate reci.

Nu folosești corect condimentele

În toate restaurantele asiatice în care se servește ramen sunt pe masă tot felul de sticle cu condimente. Cele mai comune sunt sosul de soia, oțetul de orez și uleiul de chili. Acestea pot fi amestecate pentru a completa gustul celorlalte ingrediente din ramen.

Ai putea totuși să guști din ramen și să adaugi doar ceea ce ți se pare potrivit. Bolul de ramen vine cu o supă deja extrem de aromată, așa că adăugarea altor condimente ar face-o prea copleșitoare.

Nu folosești corect ustensilele pentru ramen

Dacă nu ești familiarizată cu ramen-ul, este posibil să nu știi cum să-l mănânci corect atunci când ești la restaurant. În restaurant ți se vor pune la dispoziție două ustensile diferite: betisoare și o lingură de ramen. Lingura va fi foarte lată, adâncă și de obicei ceramică.

Pentru a mânca o mușcătură adecvată de ramen, ia mai întâi lingura în mâna nedominantă, apucând bețișoarele în mâna dominantă. Poți folosi bețișoarele pentru a lua o porție mică de tăiței din castron. Folosește lingura de ramen pentru supă.

De asemenea, poți folosi lingura pentru a lua din bol o combinație de tăiței, supă și toppinguri. De obicei, atunci când mănânci tăiței ramen, ar trebui să ții întotdeauna un capăt al tăițeilor cu bețișoarele, mai degrabă decât să-i lași în întregime în lingură. Este perfect acceptabil să bei bulionul din vasul de ramen dacă vrei.

Nu respecți eticheta restaurantului

Când intri într-un restaurant de ramen trebuie să ții cont de faptul că trebuie să respecți o etichetă. Dacă mănânci cu bețișoare, nu trebuie să le lași niciodată în picioare în bol.

Acest lucru simbolizează de fapt moartea în multe culturi.

Dacă trebuie să așezi bețișoarele jos, pune-le în lateral pe un suport pentru bețișoare. Dacă nu este unul în apropiere, poți folosi o farfurie sau o margine de șervețel pentru a sprijini vârfurile bețișoarelor. Este considerat nepoliticos să îți așezi bețișoarele pe marginile castronului.

Dacă intenționezi să împarți unele dintre felurile de mâncare cu alte persoane de la masa, nu trece niciodată mâncarea direct din bețișoarele tale în ale altcuiva. Și acest simbolizează tot moartea.

Nu ceri ustensile potrivite pentru tine

Dacă nu poți să mănânci tăițeii cu bețișoarele este acceptabil să ceri o furculiță. Deși este mai obișnuit să mănânci ramen cu bețișoare și cu o lingură de ramen, nimeni nu o să te judece dacă nu reușești și ceri ceva pe care îl poți manipula mai ușor.

Vei folosi în continuare lingura de ramen pentru a mânca supa și toppingurile. Cel mai important este că poți să mănânci și să te bucuri) de ramen.

CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
carne congelată pe blat
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate
Cât se ține slănina la sare
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
prea multă sare în mâncare
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
De ce lipsesc ouăle din supermarketuri, chiar dacă producem mai mult decât consumăm
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Afacerea în care Adrian Mutu a investit 1.5 milioane de euro. S-a asociat cu un greu din lumea business-ului românesc
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Fiica lui William Levy a debutat ca actriță la cei 15 ani. A jucat alături de tatăl său celebru
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Salată de ridiche neagră cu morcovi și semințe de in
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
închide