Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant. 8 sfaturi utile

Ramenul este un preparat japonez clasic, constând din tăiței de grâu serviți într-un bol de supă aromată, completată cu diverse toppinguri. Originar din China, ramenul a fost adoptat și transformat în Japonia. Supa ramen poate varia enorm, având baze de carne, pește, miso sau soia, iar toppingurile comune includ felii de carne de porc (chashu), ouă marinate, alge marine (nori), ceapă verde și legume. Descoperă și tu cum se mănâncă corect ramenul la restaurant.

Un bol plin cu ramen
Porția de ramen trebuie servită imediat ce este adusă la masă/ Shutterstock

Restaurantele care servesc ramen, cunoscute sub numele de ramen-ya, sunt răspândite în întreaga Japonie și în multe alte țări, fiecare având propria rețetă unică.

Ramen-ya-urile sunt adesea specializate într-un anumit tip de supă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum se mănâncă corect ramenul la restaurant

De exemplu, tonkotsu ramen, specific regiunii Fukuoka, este cunoscut pentru supa sa albă, densă și bogată, obținută din fierberea oaselor de porc pentru o perioadă îndelungată. Shoyu ramen, popular în Tokyo, are o supă pe bază de soia, ușoară și clară. Miso ramen, originar din Hokkaido, folosește pastă de miso pentru a crea o supă consistentă și aromată.

Nu mănânci ramenul imediat ce este adus la masă

Ramen-ul este un preparat care trebuie mâncat imediat ce este adus la masă pentru că atunci aromele sunt cele mai puternice. Dacă aștepți, tăițeii absorb supa, schimbându-și textura, dar și căpătând o altă aromă. Supa pentru ramen are nevoie de câteva zile pentru a fi preparată, iar tăiețeii se pun la final.

Acest lucru se traduce că imediat ce ramenul este asamblat în bol trebuie să-l savurezi imediat.

Nu ești deschisă la ingrediente noi

Ramen-ul este un preparat foarte versatil, încât poți să pui orice fel de topping și va fi la fel de gustos. Poți să îl personalizezi mai ales dacă varianta pe care ai cerut-o ai mai încercat-o.

În felul acesta știi foarte bine ce altceva s-ar mai potrivi. Dacă totuși ai nevoie de inspirație poți întreba ospătarul sau, în unele restaurante, vei găsi sugestii chiar în meniu.

Nu știi diferența dintre tipurile de supe de ramen

Când vine vorba despre ramen nu doar toppingurile sunt diferite, ci și supa. Fiecare tip îți va oferi o experiență culinară diferită. Cele patru tipuri principale sunt shio (ramen sărat), shoyu (ramen cu sos de soia), tonkotsu (ramen de porc) și miso (de obicei un ramen galben în supă miso).

Ramenul Shio și shoyu sunt mai ușoare, dar pot fi și pline de aromă. Sunt perfecte dacă nu vrei un preparat foarte gras.

Tonkotsu ramen, pe de altă parte, este mai bogat și mai cremos. Miso va fi adesea folosit pentru ramen vegetarian. Este un bulion sărat, umami, care seamănă oarecum cu shio ramen.

Alegi mereu același tip de tăiței

Dacă nu ai mâncat prea des ramen s-ar putea să fi rămas cu impresia că se folosesc doar tăiței instant, subțiri și scurți. Totuși, există multe alte tipuri care diferă prin grosime, textură, chiar și ingrediente. fiecare dintre ele pot schimba cu totul ramen-ul.

Cele mai populare tipuri de tăiței sunt Chijiremen—au o textură ondulată și sunt excelenți pentru a reține mai mult din supa ramen, Hakata—sunt tăiței sunt subțiri, drepți și gătesc foarte repede, fiind utilizați frecvent în ramen tonkotsu, Futomen—au o grosime mai mare și sunt perfecți pentru supele de ramen consistente, precum tonkotsu sau miso ramen, Hosomen—sunt tăițeii subțiri sunt mai delicați și au o consistență mai fină, tăiței din grâu integral, Hiyamugi– sunt subțiri și albi, fiind populari în timpul verii pentru preparate reci.

Nu folosești corect condimentele

În toate restaurantele asiatice în care se servește ramen sunt pe masă tot felul de sticle cu condimente. Cele mai comune sunt sosul de soia, oțetul de orez și uleiul de chili. Acestea pot fi amestecate pentru a completa gustul celorlalte ingrediente din ramen.

Ai putea totuși să guști din ramen și să adaugi doar ceea ce ți se pare potrivit. Bolul de ramen vine cu o supă deja extrem de aromată, așa că adăugarea altor condimente ar face-o prea copleșitoare.

Nu folosești corect ustensilele pentru ramen

Dacă nu ești familiarizată cu ramen-ul, este posibil să nu știi cum să-l mănânci corect atunci când ești la restaurant. În restaurant ți se vor pune la dispoziție două ustensile diferite: betisoare și o lingură de ramen. Lingura va fi foarte lată, adâncă și de obicei ceramică.

Pentru a mânca o mușcătură adecvată de ramen, ia mai întâi lingura în mâna nedominantă, apucând bețișoarele în mâna dominantă. Poți folosi bețișoarele pentru a lua o porție mică de tăiței din castron. Folosește lingura de ramen pentru supă.

De asemenea, poți folosi lingura pentru a lua din bol o combinație de tăiței, supă și toppinguri. De obicei, atunci când mănânci tăiței ramen, ar trebui să ții întotdeauna un capăt al tăițeilor cu bețișoarele, mai degrabă decât să-i lași în întregime în lingură. Este perfect acceptabil să bei bulionul din vasul de ramen dacă vrei.

Nu respecți eticheta restaurantului

Când intri într-un restaurant de ramen trebuie să ții cont de faptul că trebuie să respecți o etichetă. Dacă mănânci cu bețișoare, nu trebuie să le lași niciodată în picioare în bol.

Acest lucru simbolizează de fapt moartea în multe culturi.

Dacă trebuie să așezi bețișoarele jos, pune-le în lateral pe un suport pentru bețișoare. Dacă nu este unul în apropiere, poți folosi o farfurie sau o margine de șervețel pentru a sprijini vârfurile bețișoarelor. Este considerat nepoliticos să îți așezi bețișoarele pe marginile castronului.

Dacă intenționezi să împarți unele dintre felurile de mâncare cu alte persoane de la masa, nu trece niciodată mâncarea direct din bețișoarele tale în ale altcuiva. Și acest simbolizează tot moartea.

Nu ceri ustensile potrivite pentru tine

Dacă nu poți să mănânci tăițeii cu bețișoarele este acceptabil să ceri o furculiță. Deși este mai obișnuit să mănânci ramen cu bețișoare și cu o lingură de ramen, nimeni nu o să te judece dacă nu reușești și ceri ceva pe care îl poți manipula mai ușor.

Vei folosi în continuare lingura de ramen pentru a mânca supa și toppingurile. Cel mai important este că poți să mănânci și să te bucuri) de ramen.

CELE MAI CITITE
ciocolata dubai pe un blat de bucătărie
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Cum se face ciocolata Dubai cu fistic. Desertul viral, foarte ușor de făcut
Sos de roșii pentru paste pus într-un bol mare
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
Sos de roșii pentru paste. Se face singur în doar 15 minute
mousse de dovleac pus în două pahare mici pe o tavă transparentă
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
Mousse de dovleac, cel mai cremos desert de toamnă
Aluat fraged pe bază de iaurt pus pe un blat de lemn
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
Aluat fraged pe bază de iaurt. Rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să prepari tarte, pizza, biscuiți
Porție de ciorbă de pește cu legume în bol
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
Ciorbă de păstrăv cu legume, perfectă pentru un prânz savuros
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Mai multe lăzi de lemn cu cartofi în ele
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni
Unde poți să păstrezi cartofii ca să reziste până la șase luni
Două pahare pline cu must alături de câțiva struguri
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
un bol cu sos de soia pus pe o masă de lemn
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bol cu cremă de lămâie amestecată cu telul
07:14
Cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi Cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb așezate în coș, alături de un bol cu ketchup și condimente
06:44
Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga familie Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga familie
Dulceață de gogonele în bol alb, alături de o linguriță și gogonele proaspete
18 septembrie, 07:45
Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelor Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelor
Porție de pandișpan cu mere peste pandișpanul așezat pe platou, alături de mere proaspete
18 septembrie, 05:01
Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios
Ghebe cu usturoi la tigaie, servite cu pâine
17 septembrie, 07:57
Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci
Femeie acoperind tortul cu glazură fondant
17 septembrie, 05:28
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, feliată
16 septembrie, 06:51
Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă Pâine cu făină de hrișcă și semințe, mai gustoasă și mai consistentă
Un borcan plin cu sirop de gutui
16 septembrie, 06:13
Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă Cum se face siropul de gutui. Rețeta simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
1
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
2
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă. Rețetă simplă și ușoară
Rețeta de tocană de dovlecei cu ardei și orez pentru iarnă este o rețetă tradițională românească, perfectă pentru a conserva aromele legumelor în borcane pe care le poți deschide în zilele...
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
3
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Dacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în...
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
4
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Salată de ardei copți cu măsline și capere. Rețetă cu arome mediteraneene
Rețeta de salată de ardei copți cu măsline și capere este o rețetă simplă și plină de arome mediteraneene. Prepar-o și tu urmărind mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Este...
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
5
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Printre conservele pe care ți-ai propus să le prepari în acest sezon, poți face loc și pentru rețeta de tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă. Este o rețetă simplă și...
Parteneri
Ai auzit și tu de planta care se roagă? Află de ce este bine să o ai în casă și cum să ai grijă de ea
Ai auzit și tu de planta care „se roagă”? Află de ce este bine să o ai în casă și cum să ai grijă de ea
Ai auzit și tu de planta care „se roagă”? Află de ce este bine să o ai în casă și cum să ai grijă de ea
Ce o fi fost în sufletul lui numai Dumnezeu știe. Ţeli a ales moartea la 34 de ani, aruncându-se de pe Barajul Vidraru. Tatăl său a fost cel care l-a găsit
"Ce o fi fost în sufletul lui numai Dumnezeu știe". Ţeli a ales moartea la 34 de ani, aruncându-se de pe Barajul Vidraru. Tatăl său a fost cel care l-a găsit
"Ce o fi fost în sufletul lui numai Dumnezeu știe". Ţeli a ales moartea la 34 de ani, aruncându-se de pe Barajul Vidraru. Tatăl său a fost cel care l-a găsit
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de 60 de lei!
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de 60 de lei!
Milionarul român de doar 28 de ani, replică genială pentru un bărbat care i-a transmis că poartă un hanorac de 60 de lei!
Eliza și Cosmin Natanticu, tatuaje pereche. Ce semnificație profundă au tatuajele lor
Eliza și Cosmin Natanticu, tatuaje pereche. Ce semnificație profundă au tatuajele lor
Eliza și Cosmin Natanticu, tatuaje pereche. Ce semnificație profundă au tatuajele lor
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași ținută ca Rita Ora
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași ținută ca Rita Ora
Eiza González a purtat o rochie roz cu decolteu la premiile Emmy. A avut aceeași ținută ca Rita Ora
Ultimele mesaje transmise de submersibilul Titan au fost dezvăluite. Ce s-a întâmplat chiar înainte de implozie
Ultimele mesaje transmise de submersibilul Titan au fost dezvăluite. Ce s-a întâmplat chiar înainte de implozie
Ultimele mesaje transmise de submersibilul Titan au fost dezvăluite. Ce s-a întâmplat chiar înainte de implozie
Cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată
Cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată
Cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată
Infecția cu Helicobacter Pylori la copii
Infecția cu Helicobacter Pylori la copii
Infecția cu Helicobacter Pylori la copii
Justin Timberlake a fost văzut pentru prima dată în public după ce pledat vinovat pentru conducere sub influența alcoolului. Cântărețul a fost condamnat la muncă în folosul comunității
Justin Timberlake a fost văzut pentru prima dată în public după ce pledat vinovat pentru conducere sub influența alcoolului. Cântărețul a fost condamnat la muncă în folosul comunității
Justin Timberlake a fost văzut pentru prima dată în public după ce pledat vinovat pentru conducere sub influența alcoolului. Cântărețul a fost condamnat la muncă în folosul comunității
Alimente de toamnă bogate în nutrienți. Cum poți completa dieta în această perioadă
Alimente de toamnă bogate în nutrienți. Cum poți completa dieta în această perioadă
Alimente de toamnă bogate în nutrienți. Cum poți completa dieta în această perioadă
fresh
Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci

Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci

Ghebe cu usturoi la tigaie. Una dintre cele mai gustoase rețete cu ciuperci

Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi

Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi

Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios

Pandișpan cu mere. Rețeta unui desert simplu și delicios

Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelor

Dulceață de gogonele. Un mod interesant de a conserva aroma gogonelelor

Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga familie

Copănele de pui în crustă crocantă de porumb. Rețetă adorată de întreaga familie
închide