Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb
Aceste delicioase degețele din piept de pui în crustă din fulgi de porumb sunt o variantă mai crocantă și mai gustoasă a clasicului șnițel. Fileurile subțiri din piept de pui sunt tăvălite printr-o crustă aurie din fulgi de porumb zdrobiți (cornflakes).

Fulgii de porumb înlocuiesc cu succes pesmetul clasic, oferind o textură foșnitoare și crocantă la exterior. Interiorul rămâne suculent și fraged, iar contrastul dintre cele două este absolut delicios. Crusta de porumb poate fi simplă sau aromatizată cu ierburi și condimente, iar puiul poate fi marinat înainte pentru extra-frăgezime și savoare.
Degețelele de pui se pot prăji în ulei, coace în cuptor sau prepara în airfryer. Rezultatul este spectaculos în orice variantă.
Descoperă și cea mai simplă rețetă de pui Shanghai pe care o va adora întreaga familie. iar în rândurile de mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu rețeta de degețele din piept de pui în crustă din fulgi de porumb.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea pieptului de pui. Taie pieptul de pui în fâșii subțiri, lungi de aproximativ 10 cm – ca niște degețele. Opțional, marinează-le în lapte bătut cu usturoi și lămâie timp de 1-2 ore la frigider. Vor fi mai fragede și suculente.
Cum prepari degețele din piept de pui
După ce ai pregătit pieptul de pui poți pregăti ingredientele pentru crustă.
Pune fulgii de porumb într-o pungă și zdrobește-i grosier cu sucitorul. Trebuie să fie transformați în bucăți mici, dar nu în făină.
Pregătește 3 boluri. Într-unul vei pune făina amestecată cu boia de ardei, sare și usturoi pudră. În al doilea vei amesteca ouăle cu un praf de sare, până la omogenizare. iar în al treilea vei adăuga fulgii zdrobiți.
Când ai aceste ingrediente pregătite urmează panarea degețelelor.
Scoate fâșiile de pui din marinadă (sau folosește direct feliile dacă nu le marinezi).
Descoperă și care este cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de pui.
Treci fiecare bucată de carne prin bolul cu făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin fulgii de porumb, apăsând ușor ca să se lipească bine crusta.
Pentru metoda prăjirii încinge ulei într-o tigaie adâncă și prăjește degețelele la foc mediu timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și crocante.
Scoate-le pe hârtie absorbantă pentru a se scurge de surplusul de ulei.
Dacă optezi pentru coacerea în cuptor așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unge-le ușor cu ulei sau spray. Coace-le la 200°C timp de 20–25 minute, întorcându-le la jumătatea timpului.
Dacă le prepari la airfryer setează temperatura la 180°C, timp de 15–18 minute. Nu uita să le stropești ușor cu ulei pentru extra crocanță.
Sugestii de servire a degețelelor din piept de pui
Le poți servi cu sos de muștar și miere, sos barbecue sau maioneză cu usturoi. Sunt delicioase și alături de o salată crocantă sau cartofi copți. Merg perfect și în lipie sau chiflă, sub formă de sandviș crocant sau ca aperitiv, cu dip-uri variate.
Pentru reușita deplină a degețelelor de pui nu zdrobi fulgii de porumb prea fin. Textura crocantă vine din bucățile mari.
Pentru o aromă mai intensă, adaugă în crustă și parmezan ras, praf de ceapă, cimbru sau piper cayenne.
Opțional, pieptul de pui poate fi înlocuit și cu pulpe dezosate, pentru un rezultat și mai suculent.
Dacă vrei o rețetă fără carne, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus pane, în crustă crocantă.