Șnițele de porc fragede și delicioase. Ce ingrediente ajută la frăgezirea cărnii

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Îți plac șnițelele și ești în căutare de rețete savuroase pentru a-i cuceri pe cei dragi? Încearcă rețeta de șnițele de porc fragede și delicioase. Se prepară ușor, cu câteva trucuri care asigură o textură suculentă a cărnii și o crustă crocantă.

Două șnițele de porc fragede și delicioase
Galerie foto

Galerie foto

Pentru extra frăgezime, se poate adăuga puțină apă minerală în amestecul de ouă, ceea ce va face crustă mai pufoasă și mai ușoară / Shutterstock

Șnițelul este un preparat clasic cu origini europene, care a devenit popular în întreaga lume datorită combinației sale delicioase de carne fragedă și crustă crocantă. Deși cel mai cunoscut este Wiener Schnitzel (șnițelul vienez), există numeroase variante regionale și adaptări care utilizează diferite tipuri de carne și tehnici de preparare.

Wiener Schnitzel este, în mod tradițional, preparat din carne de vițel. Carnea este bătută subțire, dată prin făină, ou și pesmet, și apoi prăjită în unt sau ulei. Această variantă este specifică bucătăriei austriece. Însă există teorii conform cărora șnițelul a fost influențat de preparate similare din Italia (Cotoletta alla Milanese) sau chiar din Orientul Mijlociu, unde existau tehnici de prăjire a cărnii în crustă. În funcție de țară și regiune, carnea folosită pentru șnițel poate varia. În Germania și Austria, șnițelul de porc este foarte popular. În România, de asemenea, șnițelul de porc, pui sau curcan este preferat.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți obține șnițele de porc fragede și delicioase

Se știe că cea mai fragedă carne pentru șnițele este cea de pui, urmată de cea de vițel și mai apoi cea de porc. Secretul pentru șnițele fragede din carne de porc constă în marinarea cărnii și prăjirea corectă. Însă carnea se frăgezește și în funcție de ingredientele adăugate în compoziția pentru crustă. Și bătutul cărnii este esențial pentru a o face fragedă și pentru a asigura că se gătește uniform.

Descoperă mai jos lista de ingrediente, pașii necesari și sfaturi utile pentru reușita rețetei de șnițele de porc fragede și delicioase.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea șnițelelor constă în pregătirea cărnii.

Taie cotletul de porc în felii subțiri, de aproximativ 1 cm grosime. Dacă feliile sunt prea groase, acoperă-le cu folie alimentară și bate-le ușor cu un ciocan de șnițele până ajung la grosimea dorită. Condimentează feliile de carne cu sare, piper și boia dulce, dacă dorești un gust ușor afumat

Pentru a obține șnițele fragede, poți marina carnea. Pregătește o marinadă simplă din 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de muștar, sare, piper și, dacă vrei, un strop de lapte. Lasă carnea să stea la marinat pentru 30 de minute până la 2 ore în frigider. Acest pas este opțional, dar va adăuga o textură mai suculentă.

Descoperă și o rețetă de șnițel vienez umplut, denumit cordon bleu.

Cum prepari șnițelele de porc fragede

Bate ouăle într-un bol adânc și adaugă puțin lapte pentru o consistență mai aerată. Dacă folosești muștar, îl poți adăuga în amestecul de ou pentru un plus de aromă.

Într-un alt bol, pune făina, iar în al treilea bol pune pesmetul.

Treci fiecare felie de carne prin făină, scuturând excesul. Scufundă feliile în ouăle bătute, asigurându-te că sunt bine acoperite.

Apoi, acoperă-le cu pesmet, apăsând ușor pentru a se lipi bine de carne.

Pentru a prepara șnițele de porc fragede și delicioase, încălzește o tigaie largă cu suficient ulei pentru prăjit la foc mediu. Este important ca uleiul să fie bine încins, dar nu exagerat de fierbinte, pentru a evita arderea șnițelelor.

Prăjește șnițelele pe fiecare parte până devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea cărnii. Scoate șnițelele pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servește șnițelele fierbinți, alături de o garnitură preferată, cum ar fi piure de cartofi, salată de varză sau cartofi prăjiți.

Pentru extra frăgezime, poți adăuga puțină apă minerală în amestecul de ouă, ceea ce va face crustă mai pufoasă și mai ușoară.

Șnițelele de porc fragede sunt un deliciu clasic și, cu aceste trucuri, vor rămâne suculente în interior și crocante la exterior!

Pentru data următoare când mai dorești să prepari șnițele, te poți inspira din rețeta de șnițele de pui în trei variante.

Citește și
Persoană porționând șnițele de porc fragede și delicioase
Galerie foto

Galerie foto

Șnițel în tigaie
Femeie trecând șnițelul prin pesmet
Două șnițele de porc fragede și delicioase
+1
CELE MAI CITITE
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
banane foarte coapte
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
Semne că bananele nu mai sunt bune nici măcar pentru banana bread
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tonkatsu
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb pe o farfurie, alături de un bol cu sos de roșii și un bol cu sos de iaurt
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb
Șnițel de soia de post, tăiat în secțiune, pe o farfurie alături de piure de cartofi
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
prea multă sare în mâncare
05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
condimente indiene
05:22
Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune
Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit în pahar, alături de rodie secționată, jumătate de grapefruit, felii de sfeclă și bucăți de țelină apio
31 octombrie, 06:01
Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată
cartofi prăjiți în tigaie
31 octombrie, 05:40
De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși
Varză cu prune uscate și coaste de porc în vas oval, alături de un bol cu prune uscate, o râșniță de condimente și o sticlă de ulei
31 octombrie, 05:32
Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați în bol cu lingură și felii de pâine
30 octombrie, 06:06
Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie Ciorbă de varză cu cartofi și cârnați. Aromă de toamnă și gust de gospodărie
Două sticle cu suc de sfeclă roșie și sfeclă roșie proaspătă
30 octombrie, 05:04
Suc de sfeclă roșie. Rețeta elixirului rubiniu al vitalității Suc de sfeclă roșie. Rețeta elixirului rubiniu al vitalității
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Horoscopul chinezesc pentru luna noiembrie 2025. Vezi ce rezervă astrele pentru fiecare zodie
Horoscopul chinezesc pentru luna noiembrie 2025. Vezi ce rezervă astrele pentru fiecare zodie
Horoscopul chinezesc pentru luna noiembrie 2025. Vezi ce rezervă astrele pentru fiecare zodie
Momentul în care o căruţă cu patru copii este spulberată de o maşină. Un bebeluş a murit
Momentul în care o căruţă cu patru copii este spulberată de o maşină. Un bebeluş a murit
Momentul în care o căruţă cu patru copii este spulberată de o maşină. Un bebeluş a murit
Românul celebru s-a revoltat după ce a fost pus să se descalţe în aeroport: amp;#8220;E umilitor”
Românul celebru s-a revoltat după ce a fost pus să se descalţe în aeroport: amp;#8220;E umilitor”
Românul celebru s-a revoltat după ce a fost pus să se descalţe în aeroport: amp;#8220;E umilitor”
Bogdan de la Ploiești, mesaj ascuns în noua melodie cântată pentru Cristina Pucean. Modelul din videoclip seamănă izbitor cu ea
Bogdan de la Ploiești, mesaj ascuns în noua melodie cântată pentru Cristina Pucean. Modelul din videoclip seamănă izbitor cu ea
Bogdan de la Ploiești, mesaj ascuns în noua melodie cântată pentru Cristina Pucean. Modelul din videoclip seamănă izbitor cu ea
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa Berghain? Cât costă medalionul
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa „Berghain”? Cât costă medalionul
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa „Berghain”? Cât costă medalionul
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată

Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată

Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată

Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească

Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească

De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși

De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune

Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune
închide