Șnițele de porc fragede și delicioase. Ce ingrediente ajută la frăgezirea cărnii

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Îți plac șnițelele și ești în căutare de rețete savuroase pentru a-i cuceri pe cei dragi? Încearcă rețeta de șnițele de porc fragede și delicioase. Se prepară ușor, cu câteva trucuri care asigură o textură suculentă a cărnii și o crustă crocantă.

Două șnițele de porc fragede și delicioase
Galerie foto

Galerie foto

Pentru extra frăgezime, se poate adăuga puțină apă minerală în amestecul de ouă, ceea ce va face crustă mai pufoasă și mai ușoară / Shutterstock

Șnițelul este un preparat clasic cu origini europene, care a devenit popular în întreaga lume datorită combinației sale delicioase de carne fragedă și crustă crocantă. Deși cel mai cunoscut este Wiener Schnitzel (șnițelul vienez), există numeroase variante regionale și adaptări care utilizează diferite tipuri de carne și tehnici de preparare.

Wiener Schnitzel este, în mod tradițional, preparat din carne de vițel. Carnea este bătută subțire, dată prin făină, ou și pesmet, și apoi prăjită în unt sau ulei. Această variantă este specifică bucătăriei austriece. Însă există teorii conform cărora șnițelul a fost influențat de preparate similare din Italia (Cotoletta alla Milanese) sau chiar din Orientul Mijlociu, unde existau tehnici de prăjire a cărnii în crustă. În funcție de țară și regiune, carnea folosită pentru șnițel poate varia. În Germania și Austria, șnițelul de porc este foarte popular. În România, de asemenea, șnițelul de porc, pui sau curcan este preferat.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți obține șnițele de porc fragede și delicioase

Se știe că cea mai fragedă carne pentru șnițele este cea de pui, urmată de cea de vițel și mai apoi cea de porc. Secretul pentru șnițele fragede din carne de porc constă în marinarea cărnii și prăjirea corectă. Însă carnea se frăgezește și în funcție de ingredientele adăugate în compoziția pentru crustă. Și bătutul cărnii este esențial pentru a o face fragedă și pentru a asigura că se gătește uniform.

Descoperă mai jos lista de ingrediente, pașii necesari și sfaturi utile pentru reușita rețetei de șnițele de porc fragede și delicioase.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea șnițelelor constă în pregătirea cărnii.

Taie cotletul de porc în felii subțiri, de aproximativ 1 cm grosime. Dacă feliile sunt prea groase, acoperă-le cu folie alimentară și bate-le ușor cu un ciocan de șnițele până ajung la grosimea dorită. Condimentează feliile de carne cu sare, piper și boia dulce, dacă dorești un gust ușor afumat

Pentru a obține șnițele fragede, poți marina carnea. Pregătește o marinadă simplă din 2 linguri de ulei de măsline, 1 linguriță de muștar, sare, piper și, dacă vrei, un strop de lapte. Lasă carnea să stea la marinat pentru 30 de minute până la 2 ore în frigider. Acest pas este opțional, dar va adăuga o textură mai suculentă.

Descoperă și o rețetă de șnițel vienez umplut, denumit cordon bleu.

Cum prepari șnițelele de porc fragede

Bate ouăle într-un bol adânc și adaugă puțin lapte pentru o consistență mai aerată. Dacă folosești muștar, îl poți adăuga în amestecul de ou pentru un plus de aromă.

Într-un alt bol, pune făina, iar în al treilea bol pune pesmetul.

Treci fiecare felie de carne prin făină, scuturând excesul. Scufundă feliile în ouăle bătute, asigurându-te că sunt bine acoperite.

Apoi, acoperă-le cu pesmet, apăsând ușor pentru a se lipi bine de carne.

Pentru a prepara șnițele de porc fragede și delicioase, încălzește o tigaie largă cu suficient ulei pentru prăjit la foc mediu. Este important ca uleiul să fie bine încins, dar nu exagerat de fierbinte, pentru a evita arderea șnițelelor.

Prăjește șnițelele pe fiecare parte până devin aurii și crocante, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, în funcție de grosimea cărnii. Scoate șnițelele pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servește șnițelele fierbinți, alături de o garnitură preferată, cum ar fi piure de cartofi, salată de varză sau cartofi prăjiți.

Pentru extra frăgezime, poți adăuga puțină apă minerală în amestecul de ouă, ceea ce va face crustă mai pufoasă și mai ușoară.

Șnițelele de porc fragede sunt un deliciu clasic și, cu aceste trucuri, vor rămâne suculente în interior și crocante la exterior!

Pentru data următoare când mai dorești să prepari șnițele, te poți inspira din rețeta de șnițele de pui în trei variante.

Citește și
Persoană porționând șnițele de porc fragede și delicioase
Galerie foto

Galerie foto

Șnițel în tigaie
Femeie trecând șnițelul prin pesmet
Două șnițele de porc fragede și delicioase
+1
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tonkatsu
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Tonkatsu sau cum să faci șnițel ca în Japonia la tine acasă
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb pe o farfurie, alături de un bol cu sos de roșii și un bol cu sos de iaurt
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb
Șnițel de soia de post, tăiat în secțiune, pe o farfurie alături de piure de cartofi
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Șnițel de soia de post. Care sunt pașii de urmat pentru o rețetă delicioasă de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
FBI a emis un avertisment urgent pentru utilizatorii Gmail. De ce sunt în pericol mai ales de sărbători
FBI a emis un avertisment urgent pentru utilizatorii Gmail. De ce sunt în pericol mai ales de sărbători
FBI a emis un avertisment urgent pentru utilizatorii Gmail. De ce sunt în pericol mai ales de sărbători
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide