Dacă nu mai știi ce să gătești pentru o masă de prânz dintr-o zi de post încearcă rețeta de borș de fasole albă. Este o ciorbă tradițională românească, apreciată pentru gustul său echilibrat, acrișor și aromat.
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei româneștiAcest pate de ciuperci cu fasole roșie este un preparat simplu, dar plin de gust și nutrienți. Este o alternativă delicioasă și hrănitoare la pateul clasic. Textura sa fină, combinată cu aromele intense de ciuperci și condimente, îl face perfect pentru a fi întins pe pâine prăjită, crackers sau chiar servit alături de legume proaspete.
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitorAceastă salată de ton cu rucola și fasole roșie este un preparat sățios, echilibrat nutrițional și plin de arome vibrante. Combinația dintre frunzele de rucola ușor picante, tonul suculent, fasolea roșie cremoasă și dressingul proaspăt cu lămâie și ulei de măsline creează un contrast delicios.
Salată de ton cu rucola și fasole roșie, savuroasă și hrănitoareFasolea neagră la conservă este un ingredient versatil, economic și plin de nutrienți, ideal pentru a adăuga textură și valoare nutritivă în numeroase preparate. Aceasta este populară în multe bucătării din întreaga lume, inclusiv în cele latino-americane, tex-mex și caraibiene, fiind considerată un aliment de bază pentru numeroase rețete. Descoperă și tu 5 rețete cu fasole neagră la conservă. Aceste preparate sunt bogate în proteine și sunt perfecte pentru sezonul rece.
5 rețete cu fasole neagră la conservă. Preparate bogate în proteine, perfecte pentru sezonul receDacă te-ai hotărât să ții post sau doar să faci puțină pauză de la preparatele cu carne, rețeta de mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate este ideală pentru una dintre mesele principale. Te vei bucura de o mâncare gustoasă și consistentă, dar și foarte hrănitoare. Iar dacă alături de ea mai pui și murăturile preferate și o pâine de casă, deliciul va fi maxim.
Mâncare de fasole boabe cu legume caramelizate. Rețetă hrănitoarePrintre rețetele pe care le poți prepara în zilele de post, simple, gustoase și hrănitoare se numără și rețeta de ciorbă de fasole. Este una dintre cele mai populare rețete, pe care o știm cu toții de la mame sau bunici.
Ciorbă de fasole. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoareDacă ești în căutare de rețete simple și rapide din legume, pentru masa de prânz sau cină, trece pe lista de preparat și rețeta de păstăi de fasole cu roșii și usturoi. Este o rețetă simplă și ușoară, din doar câteva ingrediente.
Păstăi de fasole cu roșii și usturoi, pentru masa de prânz sau cinăDacă îți place salata clasică de fasole verde cu usturoi, îți recomandăm să încerci și rețeta de salată de fasole verde cu ardei și usturoi. Adaosul de ardei preparați la tigaie va oferi salatei un plus de savoare și de culoare. Culoarea verde a păstăilor de fasole se combină armonios cu roșul ardeilor.
Salată de fasole verde cu ardei și usturoi, pentru gustări sănătoaseRețeta de mâncare de cartofi cu fasole verde este foarte populară în bucătăria românească, fiind o mâncare savuroasă și sățioasă. Este de fapt o tocană ideală pentru zilele de post sau pentru cei care caută o masă vegetariană savuroasă.
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savurosPrimul pas atunci când vrei să gătești fasole uscată este să o înmoi peste noapte. Te-ai întrebat vreodată de ce este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Descoperă ce spun experții legat de acest subiect.
Este necesar să înmoi fasolea înainte de a o găti? Ce se întâmplă dacă sari acest pasPrintre rețetele de post pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry. Este simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt mereu la îndemână.
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherryDacă nu știi ce să pregătești pentru a fi în ton cu vremea, încearcă o oală de iahnie de fasole cu ciolan este întotdeauna o idee bună.
Iahnie de fasole cu ciolan. Rețeta tradiționalăRețeta de iahnie de fasole cu afumătură are rădăcini adânci în bucătăria românească și în alte bucătării din zona balcanică și mediteraneană. Acest preparat simplu a fost parte a dietei zilnice pentru mulți oameni datorită accesibilității și valorii nutritive ridicate a fasolei. Rețeta sa a fost transmisă din generație în generație, adaptându-se de-a lungul timpului preferințelor și regiunilor.
Iahnie de fasole cu afumătură. Rețeta tradiționalăDacă nu ai încercat până acum rețeta de icre de fasole cu ceapă caramelizată, acum este momentul, pentru că te vei bucura de un preparat de post foarte gustos.
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de postPentru că mâncărurile cu gust picant sunt chiar recomandate în sezonul rece, îți recomandăm să încerci rețeta de chili vegan. Este o rețetă de post inspirată din bucătăria mexicană, preparată cu boabe de fasole roșie în loc de carne.
Chili vegan. Rețetă de post cu boabe de fasole roșiePentru un prânz savuros și foarte consistent, de toamnă, prepară o rețetă de ciorbă de varză dulce cu cârnați. Rețeta este mai complexă și necesită mai multe elemente care se prepară separat și se unesc la final în același vas.
Ciorbă de varză dulce cu cârnați. Rețetă pentru un prânz savurosDacă vrei să pui fasole verde la borcan ai nevoie de puține ingrediente și de aproximativ o oră pentru a obține conservele perfecte. Vei avea niște conserve delicioase pe care le vei putea folosi iarna pentru a prepara mai multe feluri de mâncare, de la garnituri la ciorbe.
Fasole verde la borcan. Rețeta de păstăi conservate pentru iarnăVara sunt la mare căutare rețetele de mâncăruri simple, ușoare și rapid de preparat. Una dintre acestea, pe care ți-o recomandăm pentru masa de prânz sau cină, este rețeta de mâncare turcească de fasole verde. Nu vei sta prea mult în bucătărie pentru un astfel de preparat.
Mâncare turcească de fasole verde, simplă și rapid de preparatDacă ești în căutarea unei rețete de mâncare românească, simplă, dar foarte gustoasă, poți prepara iahnie de fasole în varianta de post. Este una dintre cele mai îndrăgite mâncăruri tradiționale.
Iahnie de fasole în varianta de post. Rețetă din bucătăria româneascăDacă te întrebi ce să mai gătești, simplu, rapid și delicios, de post, poți încerca o mâncare de fasole verde congelată. Chiar dacă nu găsești pe piață fasole verde, proaspătă, poți opta cu încredere pentru cea congelată. Este la fel de gustoasă și dispune de o mare parte din proprietăți, păstrate și în timpul congelării.
Mâncare de fasole verde congelată. Rețetă de postUna dintre mâncărurile mult adorate din bucătăria tradițională românească este mâncarea de fasole bătută cu sos de ceapă călită. Este gustoasă și ușor de preparat, din ingrediente simple și puține.
Fasole bătută cu sos de ceapă călită. Rețetă tradițională româneascăPentru una dintre mesele principale din zilele de post, poți prepara hummus de fasole roșie. Rețeta se prepară foarte simplu și rapid și este foarte gustoasă, dar și foarte hrănitoare.
Hummus de fasole roșie. Rețetă hrănitoare, de postPentru că vara este destul de greu să stai prea mult timp în căldura din bucătărie, ai putea să încerci să faci o mâncare simplă, cu fasole păstăi. Este o rețetă ușor de preparat, care se poate servi atât ca fel principal de mâncare, cât și ca garnitură la o friptură. Se prepare rapid și este foarte gustoasă.
Mâncare de fasole păstăi. O rețetă simplă, de sezon