Friptură din ceafă de porc la cuptor, fragedă și delicioasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru un prânz de weekend în familie sau pentru o masă festivă, îți recomandăm o rețetă de friptură din ceafă de porc la cuptor. Te va cuceri combinația echilibrată de gusturi și arome, datorită muștarului și mierii. Vinul roșu aduce o notă bogată, care se îmbină armonios cu aroma de rozmarin. Crusta caramelizată și interiorul suculent oferă o experiență de gust complexă.

Friptură din ceafă de porc feliată pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Friptura este perfectă pentru a fi servită alături de garnituri simple, cum ar fi cartofi copți, legume sotate sau salate de sezon / Shutterstock

Ceafa de porc este un tip de carne care combină într-un mod echilibrat straturile de carne și grăsime. Aceasta caracteristică o face deosebit de suculentă și savuroasă, fiind ideală pentru fripturi la cuptor, grătar sau prăjită în tigaie. Grăsimea prezentă în ceafă se topește treptat în timpul gătitului, conferind frăgezime cărnii și o textură suculentă, iar aroma acesteia se intensifică sub acțiunea căldurii.

Citește și

Ceafa de porc este foarte versatilă. Se combină bine cu usturoi, boia, cimbru, rozmarin, dar și cu condimente exotice precum chimenul sau chiar scorțișoara în preparate orientale. Acest tip de carne este popular în multe bucătării internaționale, precum și în cea românească, unde se prepară la grătar, la cuptor, în tocănițe sau la tigaie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Iar în rândurile de mai jos îți prezentăm detaliat rețeta de friptură din ceafă de porc la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a pregăti carnea pentru friptură, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Clătește carnea și tamponeaz-o cu prosoape de hârtie pentru a o usca bine.

Apoi pregătește ingredientele pentru marinarea cărnii.

Cum prepari o friptură din ceafă de porc la cuptor

Într-un bol mic, combină usturoiul pisat, sarea, piperul, boabele de coriandru zdrobite (pentru o aromă ușor citrică), muștarul, mierea și fulgii de ardei iute, dacă dorești o notă picantă. Adaugă uleiul și amestecă bine până când obții o pastă omogenă. Poți folosi ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. Unge ceafa de porc pe toate părțile cu acest amestec, masând-o bine cu mâinile.

Descoperă și condimentele recomandate pentru carnea de porc, în scopul de a obține cele mai delicioase preparate.

Așază bucata de ceafă de porc într-o tavă de cuptor adâncă. Adaugă crenguțele de rozmarin în jurul cărnii și toarnă vinul roșu și supa (sau apa) în tavă. Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă-o la cuptor pentru 1 oră, la 180 de grade Celsius.

După o oră, scoate folia de aluminiu și ridică temperatura cuptorului la 200 de grade Celsius. Mai lasă friptura în cuptor pentru 20 de minute, stropind-o ocazional cu sosul din tavă, până ce devine aurie și are o crustă caramelizată.

După stingerea focului lasă delicioasa friptură din ceafă de porc să se odihnească 10-15 minute înainte de a o porționa. Astfel sucurile vor rămâne în carne și aceasta se va menține fragedă la servire.

Tot din categoria fripturilor delicioase și ușor de preparat mai poți încerca și rețeta de mușchiuleț de porc cu portocale, la tigaie.

Citește și
Friptură din ceafă de porc pe o farfurie, cu rozmarin și usturoi
Galerie foto

Galerie foto

Ceafă de porc pe un tocător, cu frunze de busuioc și piper
Friptură din ceafă de porc feliată pe un tocător de lemn
+0
CELE MAI CITITE
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ceafa de porc la cuptor
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Coaste de porc cu vin la cuptor, pe un platou negru cu un bol cu ketchup și usturoi
Galerie foto
Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase
Coaste de porc cu vin la cuptor, fragede și savuroase
Coaste de porc la cuptor porționate pe platou, alături de roșii proaspete
Galerie foto
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Coaste de porc la cuptor, frăgezite cu vin roșu
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
vinete parmigiana
2 decembrie, 05:52
Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian
tartă cu pere și ciocolată
2 decembrie, 05:40
Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Rețeta tradițională de vin fiert, cu scorțișoară, cuișoare, citrice și miere
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Satul care este izolat de lume 310 zile pe an îşi redeschide porţile pentru turişti. Când poate fi vizitat
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Mireasa, sezon 12. Ce cupluri au decis să-și depună actele în vederea căsătoriei. Două perechi au spus NU și patru DA
Mireasa, sezon 12. Ce cupluri au decis să-și depună actele în vederea căsătoriei. Două perechi au spus NU și patru DA
Mireasa, sezon 12. Ce cupluri au decis să-și depună actele în vederea căsătoriei. Două perechi au spus NU și patru DA
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Rețetă de vinete parmigiana sau cum transformi câteva vinete într-un festin italian

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Tartă cu pere și ciocolată. 3 rețete diferite și rapide

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
închide