Fusilli cu somon, mazăre și parmezan. O rețetă de paste cu aer italian

Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului: Cină
bucătăria: Italiană

Dacă vrei un prânz hrănitor sau o cină ușoară și nu ai prea mult timp de stat în bucătărie, poți  să încerci rețeta de fusilli cu somon, mazăre și parmezan. Iubitorii de paste vor fi încântați de gustul deosebit și de aspectul care te duce cu gândul la vacanță.

Publicat: 15 iulie 2022, 18:47 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:14
Un bol de fusilli cu somon, mazăre și parmezan este masa gustoasă și ușor de preparat care te ajută și la menținerea siluetei / Shutterstock

Pentru un plus de sănătate, poți alege să folosești paste fusilli integrale care au un aport de vitamine și dau un aspect interesant preparatului.

Pastele integrale sunt o sursă importantă de fier, proteine vegetale și vitamine. În plus, asigură o absorție mai bună a calciului și fierului, ceea ce înseamnă o mai bună funcționare a organismului.

Descoperă mai jos ingredientele și pașii de urmat pentru a pregăti și tu o rețetă delicioasă de fusilli cu somon, mazăre și parmezan.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe rețeta de paste fusilli cu somon, mazăre și parmezan prin a pune la fiert o oală mare cu apă în care ai pus o linguriță de sare. Când a atins punctul de fierbere pune pastele fusilli și fierbe-le timp de aproximativ 5 minute, sau urmează instrucțiunile care sunt scrise pe cutie.

Pentru a fierbe mazărea congelată ai nevoie de o altă oală pe care să o pui la fiert cu o linguriță de sare. Când a început să fiarbă adaugă mazărea și las-o să fiarbă timp de 5 minute. Apoi scurge bine mazărea și apoi pune boabele în apă foarte rece. Dacă faci asta mazărea își va păstra culoarea verde deschis și boabele vor rămâne crocante.

Cum prepari corect peștele

După ce ai fiert mazărea și ai pus-o la răcit, este timpul să te apuci de prepararea somonului. Pune sare și pieper după gust și apoi prăjește somonul într-o tigaie. Dacă ai nevoie de ulei, poți să folosești uleiul de măsline în locul celui de floarea soarelui. Lasă-l în tigaie câte 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu și ai grijă să nu se lipească. Pentru un gust mai bun, după ce ai scos somonul pe o farfurie stropește-l din belșug cu suc de lămâie proaspăt stors.

O dată ce ai făcut și somonul te poți apuca de a amesteca toate ingredientele pentru fusilli cu somon. Ai nevoie de o tigaie suficient de încăpătoare. Pune-o pe aragaz, la foc mic, și pune în ea untul tăiat în bucățele mici. Când s-a încins, pune pastele fusilli peste care toarnă smântâna dulce. Lasă-le 3-4 minute ca să absoarbă smântâna și la final adaugă frunzele de busuioc. Dacă vrei le poți toca mărunt, sau le poți lăsa întregi pentru design.

La final adaugă mazărea și somonul tăiat în bucăți și amestecă-le ușor și vei reuși să ai o cină perfectă cu paste fusilli cu somon, mazăre și parmezan. Pentru gustul perfect adaugă parmean ras atât cât îți place. Pentru un aspect deosebit poți să adaugi câteva frunze de rucola peste pastele aburinde.

Rezultatul va fi garantat.

Cum se gătesc corect fusilli cu somon

În apa în care fierbi pastele nu este nevoie să adaugi ulei, pastele nu se vor lipi dacă nu faci asta. Adaugă doar o linguriță de sare, este suficient. Ca să nu se lipească este suficient să amesteci bine imediat ce le-ai pus la fiert.

Proporția este importantă pentru o fierbere de calitate: 100 de grame de paste se fierb într-un litru de apă.

Deși multe dintre noi fac asta, este de evitat să trecem pastele fierte printr-un jet de apă rece. Nu facem altceva decât să înlăturăm gustul pastelor. Pastele nu se consumă imediat ce au fost luate de pe foc. Lasă-le puțin să se “odihnească”.

Dacă îți plac preparatele cu paste, îți propunem să încerci și rețeta de spaghete aglio e olio. E delicioasă și potrivită pentru o masă de prânz sățioasă.

Poftă bună!    

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă
Te-ar mai putea interesa și
Paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Paste cu hribi și gălbiori în sos cremos de smântână
Paste cu gălbiori. Rețetă de paste cu ciuperci și usturoi
Paste cu gălbiori. Rețetă de paste cu ciuperci și usturoi
Paste cu piept de pui. Rețeta pentru o cină rapidă și sățioasă
Paste cu piept de pui. Rețeta pentru o cină rapidă și sățioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
3 mai, 09:48
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
3 mai, 08:20
Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare Deserturi rapide de Paște. Ce prăjituri să pui pe masa de sărbătoare
3 mai, 08:11
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
3 mai, 06:02
5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase 5 garnituri pentru carnea de miel. Preparate simple și gustoase
3 mai, 06:01
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
1
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Umple toată casa cu aroma sa. Este pufos, plin de cremă delicioasă, parfumat. Muști din el și te duci instantaneu în copilăria ta, în care te uitai cu drag la bunica...
2
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Dacă vrei să prepari pască pentru masa de Paște, dar te temi că nu vei avea suficient timp, îți recomandăm o rețetă de pască pufoasă fără aluat. Este cea mai simplă...
3
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Pentru că ouăle umplute nu lipsesc din alimentație, îți recomandăm să încerci și rețeta de ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic. Combinația de ingrediente...
4
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
5
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
Pentru că pasca este nelipsită de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, îți recomandăm ca pe lângă rețeta tradițională să prepari și o rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată. Este o...

Parteneri

Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a rămas surprinsă de ce era în ea. A povestit totul
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Cum trebuie să fie femeia care l-ar putea cuceri pe Can Yaman. Actorul a oferit toate detaliile
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Pască cu banane și aluat fraged cu ciocolată
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Semne ale bullying-ului: ce întrebări să pui pentru a descoperi agresiunea
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Jessie J și-a afișat silueta după naștere într-o rochie mulată. Cântăreața le-a oferit fanilor brazilieni un spectacol unic în Sao Paulo
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
Cum verifici dacă ouăle sunt proaspete și sigure pentru consum
fresh

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural

Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște

Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște

Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă

Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă

Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci

Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci

Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic

Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic