Gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejun

timpul de preparare
Timp de gătire: 60 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Conserve
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ai ocazia să găsești în piață cireșe sălbatice nu le ocoli. Poți prepara din ele un delicios și aromat gem de cireșe sălbatice, pentru deliciul de la micul dejun.

Trei borcane cu gem de cireșe sălbatice, alături de cireșe proaspete, o lămâie și recipiente cu zahăr
Galerie foto

Galerie foto

Gemul de cireșe sălbatice va avea gustul ușor amărui / Profimedia Images

Despre cireșele amare specialiștii în nutriție au numai cuvinte de laudă. Sunt considerate super-alimente, pentru că sunt bogate în nutrienți. Găsim în conținutul lor vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai găsim și minerale si oligoelemente precum: fier, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, cupru, zinc, cobalt. În plus, cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de triptofan, serotonină și melatonină.

Citește și

Cireșele sălbatice mai sunt denumite și cireșe păsărești sau cireșe amare. Sunt foarte apreciate atât pentru gustul lor natural, cât și pentru gustul pe care îl oferă preparatelor precum dulceața, gemul și băuturile în care se folosesc. Sunt considerate fruntașe printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanți. Indiferent că sunt consumate proaspete, sub formă de sirop sau de dulceață, acestea sunt adevărate elixiruri pentru sănătatea organismului uman. Cireșele, indiferent de tipul acestora pot fi alegerea perfectă pentru o gustare. Sunt recomandate și în curele de slăbire având un conținut scăzut de calorii și bogat în apă. De aceea consumul de cireșe ajută și la eliminarea toxinelor din organism.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de dulceață de cireșe fără zahăr. Iar mai jos vei descoperi rețeta detailată pentru gem de cireșe sălbatice.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pentru prepararea gemului, adună pe masa de lucru ustensilele necesare. Ai nevoie de un dispozitiv de scos sâmburii cireșelor și o cratiță cu baza dublă. În lipsa acelui dispozitiv poți folosi o scobitoare sau o agrafă. Indiferent de dispozitivul pe care îl folosești va trebui să te înarmezi și cu multă răbdare. Cireșele sălbatice sunt foarte micuțe și vei petrece un timp mai îndelungat pentru a îndepărta sâmburii din ele.

Cum prepari gem de cireșe sălbatice

După ce ai îndepărtat sâmburii din cireșe nu uita să le cântărești. Astfel vei putea deține și controlul cantității de zahăr. De obicei, pentru rețetele de gem se folosește o cantitate cu mult mai redusă de zahăr față de cantitatea folosită la rețetele de dulceață. Pune cireșele în cratița pregătită, împreună cu sucul care se formează în urma scoaterii sâmburilor. Apoi adaugă zahărul și sucul de lămâie și amestecă bine ingredientele.

Descoperă și rețeta pentru gem de caise cu migdale.

Lasă cratița cu cireșe deoparte și mai amestecă din când în când pentru a se topi zahărul. Apoi așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe gemul până când devine consistent. Setează flacăra pentru început la intensitate medie. las-o așa până când se formează spumă la suprafața gemului. Îndepărtează această spumă cu o sită deasă. Apoi micșorează intensitatea focului la minimum.

Fierbe gemul de cireșe sălbatice până când siropul se reduce consistent la jumătate din cantitatea inițială. Poți face și testul consistenței gemului luând o farfurie rece și punând puțin o linguriță de gem pe ea. Lasă gemul să se răcească bine. Dacă se încheagă siropul și nu mai este cursiv, poți stinge focul.

Înainte de a stinge focul de sub cratița cu gem sterilizează borcanele și capacele aferente.

Pune deliciosul gem de cireșe sălbatice fierbinte în borcanele, de asemeni fierbinți. Închide-le ermetic cu capacele și acoperă-le cu o pătură. Lasă-le acolo până când se răcesc, apoi le poți depozita în cămară.

Poți folosi gemul mai târziu și la rețete de deserturi delicioase. Va fi delicios folosit și la rețeta de papanași fierți sau papanași muntenești.

 

Citește și
Trei borcane cu gem de cireșe sălbatice, alături de cratița cu gem și lingură de lemn și un recipient cu zahăr
Galerie foto

Galerie foto

Cratiță cu gem din cireșe fierbând
Borcan cu gem din cireșe așezat într-o grămadă de cireșe sălbatice
Trei borcane cu gem de cireșe sălbatice, alături de cireșe proaspete, o lămâie și recipiente cu zahăr
+21
CELE MAI CITITE
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
condimente pentru carnea de miel
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
Galerie foto
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
ceapa murata pusă într-un borcan alb alături de mai multe cepe roșii
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelor
Ceapă murată, ingredientul minune care dă gust preparatelor
Două borcane cu dulceață de struguri kismis
Galerie foto
Dulceață de struguri Kismis. Rețetă de conservă dulce pentru iarnă
Dulceață de struguri Kismis. Rețetă de conservă dulce pentru iarnă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei cozonaci tradiționali puși pe un blat de lemn
07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Ciorbă de miel cu lobodă în bol alb cu lingură și pătrunjel verde
06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Porție de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu gnocchi
06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
ouă vopsite în vin roșu puse pe o farfurie albă
06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
preparate dintr-un meniu de Paște fără miel puse pe o masă albă
06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Salată aperitiv pentru masa de Paște servită într-o farfurie albă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Mai multe ouă care au gălbenușul verde
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...
Parteneri
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Cât am dat pe ochelari? 400 €. Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Cum poți evita să îți iasă un cozonac necopt la mijloc. Câteva reguli importante
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh
Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

Drob de miel pufos pentru Paște. Cea mai bună rețetă

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Cât timp se fierb ouăle de Paște. Sfaturi utile pentru ouă roșii perfecte

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Papoutsakia. Rețetă de vânătă umplută în stil grecesc

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
închide