Gogoși din 2 ingrediente. Rețeta care e gata în 5 minute
Te-ai gândit că poți faci gogoși din 2 ingrediente? Vor ieși ușoare și pufoase și sunt foarte ușor de făcut. Nu ai nevoie de drojdie, ouă sau unt. De asemenea, poți adăuga aromele tale preferate.
Gogoșile sunt desertul copilăriei. Pufoase, date prin zahăr pudră sunt dulcele care ne face să fim fin nou copii. Ce-ai spune dacă ai putea să le pregătești din doar două ingrediente pe care sigur le ai în cămară? Timpul de preparare este foarte scurt, nu mai mult de 5 minute.
Ingrediente
De ce ai nevoie pentru gogoși din 2 ingrediente
Pentru a face gogoși din 2 ingrediente ai nevoie doar de făină cu agent de creștere încorporat și iaurt.
Făină cu agent de creștere vei găsi în orice supermarket. Are deja praf de copt încorporat, așa încât nu mai este nevoie să mai adaugi. În cazul în care nu găsești acest sortiment va trebui să folosești un plic. De asemenea, va trebui să pui și un praf de sare. Încearcă și rețeta bobomloni.
Iaurtul folosit trebuie să fie unul obișnuit, integral. Cel grecesc le va face mult prea dense și nu vei mai obține textura pufoasă pe care o cauți.
Mai poți să pui și iaurt cu vanilie sau cu alte arome, dacă vrei să le dai gogoșilor tale un plus de savoare. Ține cont de faptul că iaurturile aromate sunt îndulcite, astfel că nu va mai fi nevoie să le treci la final prin zahăr pudră sau să micșorezi cantitatea.
Aluatul rezultat din cele două ingrediente va fi lipicios. Îl vei pune în uleiul încins cu o lingură și le vei lăsa câteva minute pe fiecare parte până devin maro-auriu și sunt complet gătite în interior.
Mod de preparare
Se pune ulei într-o cratiță și se încinge la foc mediu la o temperatură de 168°C – 177°C.
Într-un castron mediu, se adaugă făina și iaurtul. Se amestecă cu o spatulă până când iaurtul și făina sunt complet amestecate. Aluatul ar trebui să fie lipicios.
Odată ce uleiul a atins temperatura corectă, ia aluat folosind o lingură. Netezește suprafața, eliminând orice exces de aluat. Se pune ușor bila de aluat în uleiul încălzit. Se repedă procedura cu aluatul rămas. Se gătesc până când ambele părți devin maro-auriu. Se scot gogoșile din ulei pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
Când gogoșile se mai răcesc, se trec prin zahăr.
Sfaturi pentru a prăji gogoșile
Aluatul se pune la prăjit când uleiul atinge temperatura de 168°C-178°C.
Pe măsură ce vei pune aluat de gogoși, acesta va scădea temperatura, așa că cel mai bine este să ai un termometru de bucătărie la îndemână. Lasă uleiul să se încingă din nou până când ajunge la temperatura potrivită. Încearcă și rețeta de gogoși de post.
Dacă vrei ca gogoșile să aibă gaură în interior asigură-te că uleiul nu este mai fierbinte de 170°C. În caz contrar se vor umfla prea repede și își vor pierde forma.