Hummus cu spanac. Un preparat cremos, sănătos și plin de savoare
Dacă nu mai ai idee ce să prepari pentru o gustare delicioasă și hrănitoare, de post, îți recomandăm rețeta de hummus cu spanac. Aceasta este o variantă delicioasă și nutritivă a clasicului hummus de năut, îmbogățit cu verdeață proaspătă.

Gustul fin al năutului se combină perfect cu aroma ușor ierboasă a spanacului. Iar tahini-ul îi conferă acea cremozitate inconfundabilă. Este o alegere excelentă pentru un aperitiv sănătos, tartinabil pe pâine prăjită sau servit cu legume proaspete. Datorită spanacului, acest hummus capătă o culoare verde vibrantă și devine o adevărată sursă de vitamine și antioxidanți. Bogat în proteine vegetale, fibre și grăsimi sănătoase, este o opțiune excelentă atât pentru mesele de post, cât și pentru oricine caută o gustare hrănitoare și gustoasă.
Acest hummus nu doar că arată spectaculos, dar este și o modalitate excelentă de a integra mai multă verdeață în alimentație. Este o rețetă simplă, rapidă și incredibil de gustoasă.
Descoperă și o altă variantă a hummus-ului, cu cartofi dulci. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de hummus cu spanac.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea năutului. Dacă folosești năut la conservă, clătește-l bine sub jet de apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon și sare. Dacă folosești năut uscat, acesta trebuie înmuiat peste noapte și fiert până devine foarte moale.
Cum prepari Hummus cu spanac
După ce pregătești năutul poți pregăti și spanacul. Acesta se poate folosi și crud, mai ales dacă folosești frunze tinere și foarte proaspete. Însă pentru o textură mai fină, îl poți opări rapid în apă clocotită timp de 30 de secunde. Apoi îl scurgi bine și îl răcești sub apă rece.
Descoperă și care sunt beneficiile consumului de spanac și cum poți să-l integrezi în dieta ta zilnică.
Într-un blender sau robot de bucătărie, adaugă năutul, tahini-ul, zeama de lămâie, usturoiul curățat, sarea și chimionul. Toarnă și uleiul de măsline. Apoi mixează până când amestecul de ingrediente începe să devină cremos.
Pune spanacul în blender și continuă să mixezi până când hummus-ul capătă o culoare verde uniformă. Adaugă treptat 3-4 linguri din zeama de la năut pentru a obține consistența dorită. dacă nu dorești să adaugi din această zeamă, poți adăuga apă rece.
Gustă hummus-ul și, dacă este nevoie, mai adaugă sare și condimente. Tot după gust mai poți adăuga zeamă de lămâie sau ulei de măsline pentru un plus de savoare și cremozitate.
Transferă hummus-ul într-un bol. Stropește-l cu puțin ulei de măsline pentru un aspect mai plăcut. Presară semințe de dovleac sau fulgi de ardei iute, dacă dorești un plus de aromă.
Hummus-ul cu spanac este delicios alături de lipii proaspete sau crocante. Mai poate fi servit și cu bastonașe de legume crocante din morcovi, castraveți sau ardei.
Dar merge foarte bine și cu felii de pâine prăjite sau cu diferiți crackers.
Tot din categoria rețetelor de hummus, savuroase și frumos colorate, mai poți încerca și varianta cu mazăre și busuioc.