Hummus cu spanac. Un preparat cremos, sănătos și plin de savoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Arăbească

Dacă nu mai ai idee ce să prepari pentru o gustare delicioasă și hrănitoare, de post, îți recomandăm rețeta de hummus cu spanac. Aceasta este o variantă delicioasă și nutritivă a clasicului hummus de năut, îmbogățit cu verdeață proaspătă.

Hummus cu spanac în bol alb, alături de felii de pâine
Acest hummus nu doar că arată spectaculos, dar este și o modalitate excelentă de a integra mai multă verdeață în alimentație / Shutterstock

Gustul fin al năutului se combină perfect cu aroma ușor ierboasă a spanacului. Iar tahini-ul îi conferă acea cremozitate inconfundabilă. Este o alegere excelentă pentru un aperitiv sănătos, tartinabil pe pâine prăjită sau servit cu legume proaspete. Datorită spanacului, acest hummus capătă o culoare verde vibrantă și devine o adevărată sursă de vitamine și antioxidanți. Bogat în proteine vegetale, fibre și grăsimi sănătoase, este o opțiune excelentă atât pentru mesele de post, cât și pentru oricine caută o gustare hrănitoare și gustoasă.

Citește și

Acest hummus nu doar că arată spectaculos, dar este și o modalitate excelentă de a integra mai multă verdeață în alimentație. Este o rețetă simplă, rapidă și incredibil de gustoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o altă variantă a hummus-ului, cu cartofi dulci. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de hummus cu spanac.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea năutului. Dacă folosești năut la conservă, clătește-l bine sub jet de apă rece pentru a îndepărta excesul de amidon și sare. Dacă folosești năut uscat, acesta trebuie înmuiat peste noapte și fiert până devine foarte moale.

Cum prepari Hummus cu spanac

După ce pregătești năutul poți pregăti și spanacul. Acesta se poate folosi și crud, mai ales dacă folosești frunze tinere și foarte proaspete. Însă pentru o textură mai fină, îl poți opări rapid în apă clocotită timp de 30 de secunde. Apoi îl scurgi bine și îl răcești sub apă rece.

Descoperă și care sunt beneficiile consumului de spanac și cum poți să-l integrezi în dieta ta zilnică.

Într-un blender sau robot de bucătărie, adaugă năutul, tahini-ul, zeama de lămâie, usturoiul curățat, sarea și chimionul. Toarnă și uleiul de măsline. Apoi mixează până când amestecul de ingrediente începe să devină cremos.

Pune spanacul în blender și continuă să mixezi până când hummus-ul capătă o culoare verde uniformă. Adaugă treptat 3-4 linguri din zeama de la năut pentru a obține consistența dorită. dacă nu dorești să adaugi din această zeamă, poți adăuga apă rece.

Gustă hummus-ul și, dacă este nevoie, mai adaugă sare și condimente. Tot după gust mai poți adăuga zeamă de lămâie sau ulei de măsline pentru un plus de savoare și cremozitate.

Transferă hummus-ul într-un bol. Stropește-l cu puțin ulei de măsline pentru un aspect mai plăcut. Presară semințe de dovleac sau fulgi de ardei iute, dacă dorești un plus de aromă.

Hummus-ul cu spanac este delicios alături de lipii proaspete sau crocante. Mai poate fi servit și  cu bastonașe de legume  crocante din morcovi, castraveți sau ardei.

Dar merge foarte bine și cu felii de pâine prăjite sau cu diferiți crackers.

Tot din categoria rețetelor de hummus, savuroase și frumos colorate, mai poți încerca și varianta cu mazăre și busuioc.

Citește și
CELE MAI CITITE
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Hummus cu usturoi copt în bol, alături de lipii și usturoi proaspăt
Hummus cu usturoi copt. Rețeta unui preparat cremos și aromat
Hummus cu usturoi copt. Rețeta unui preparat cremos și aromat
Hummus cu cartofi dulci în bol
Galerie foto
Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase
Hummus cu cartofi dulci. Rețetă de post pentru gustări delicioase
Pastă de năut cu ardei copți în bol cu lipie, alături de ardei roșii și o sticlă de ulei
Galerie foto
Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus
Pastă de năut cu ardei copți. Rețeta unui altfel de hummus
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar și felii de pâine
09:44
Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
Chifle Laugenbrot decorate cu sare graulată
28 aprilie, 05:22
Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, decorate cu zahăr pudră, alături de o sită cu zahăr
27 aprilie, 09:59
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente
Cassata Siciliană porționată pe o farfurie și pe platou
26 aprilie, 15:06
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Sirop de mentă în pahar și în sticle, alături de frunze de mentă
25 aprilie, 05:53
Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant Sirop de mentă. Un elixir natural, parfumat și revigorant
Cremă de lămâie cu ananas pe o farfurie cu felii de lămâie și frunze de mentă
24 aprilie, 05:40
Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic Cremă de lămâie cu ananas. Un echilibru perfect între acrișor și exotic
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată, decorată cu frunze de mentă
23 aprilie, 09:24
Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros Panna Cotta cu mentă și glazură de ciocolată. Desert fin și răcoros
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
22 aprilie, 06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2025. Nativii vor spune tot ce au pe suflet
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vremea în România până pe 26 mai
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Milionarul român, coproprietar la cel mai tare restaurant din Dubai rupe tăcerea: „Am investit, mai deschidem unul”
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Chefi la cuțite, 28 aprilie 2025. Verdict inedit la al cincilea battle! Ce concurent a fost eliminat după duel. Ce a urmat
Proprietățile medicinale ale consumului de crușin. Întrebuințările acestei plante
Proprietățile medicinale ale consumului de crușin. Întrebuințările acestei plante
Proprietățile medicinale ale consumului de crușin. Întrebuințările acestei plante
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Tartă cu sparanghel și roșii uscate
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
Studiu: Neglijarea în copilărie afectează dezvoltarea memoriei de lucru
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
5 lucruri pe care nu le știai despre Inna: Ce studii are și cum își alintă pisica
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
De ce apar constipația și diareea în același timp. Cum se pot preveni aceste două tulburări digestive
fresh
Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Gogoși pufoase cu cartofi în aluat, delicioase și consistente

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Chifle Laugenbrot. Rețetă din bucătăria germană

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie

Ciorbă de lobodă cu omletă și mărar. O rețetă care îți aduce primăvara în farfurie
închide