Hummus de năut și linte. Rețetă de post
Dacă te întrebi ce poți să mai prepari din categoria rețetelor de post, pentru una dintre mesele principale ale zilei, consideră ideală rețeta de hummus de năut și linte. Este gustoasă, foarte hrănitoare și foarte sățioasă.
Galerie foto
Se știe deja despre năut că este un aliment foarte bogat în fibre eficiente pentru îmbunătățirea digestiei. Pe lângă faptul că favorizează digestia, fibrele oferă și senzația de sățietate și mențin controlul apetitului. Năutul este o leguminoasă foarte sănătoasă și consistentă și poate substitui cu succes carnea în perioadele de post.
Citește și articolul complet despre beneficiile consumului de năut.
Lintea este, de asemeni, bogată în fibre, proteine, vitamine și minerale. Ca și năutul, este printre preferințele celor care optează pentru un regim vegetarian sau pentru perioadele de post. Lintea este un aliment sățios, sănătos și foarte gustos, iar în combinație cu năutul, oferă organismului beneficii multiple. Urmărește mai jos rețeta hummusului combinat din năut cu linte, pentru a o prepara și tu și a te bucura de gust delicios și de o porție mare de sănătate.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea rețetei de hummus combinat din năut și linte, nu ai mare lucru de făcut. Ai nevoie de puțin ajutor în bucătărie din partea unui blender pentru a procesa bine ingredientele. Mai ai nevoie și de o sită, dacă dorești un humus fin și cremos.
Cum prepari hummus de năut și linte
Pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare, procură din timp conserve de năut și de linte. Dacă, totuși, optezi pentru ingrediente proaspete, acestea vor avea nevoie de un timp mai îndelungat de hidratare, apoi de fierbere.
Scurge boabele de năut într-o sită și oprește puțin din lichidul în care au stat. Scurge și boabele de linte, apoi pune-le împreună în recipientul blenderului.
Curăță usturoiul și pisează-l în mojar, presărat cu sare. Apoi amestecă-l cu 1-2 linguri de ulei de măsline, pentru a-l ajuta să-și degaje la maxim aroma. Adaugă-l peste ingredientele din recipientul blenderului. Adaugă și chimionul, pasta de susan și 1-2 linguri cu suc de lămâie. Pasta de susan o poți prepara rapid în propria bucătărie, inspirându-te din această rețetă.
Pornește blenderul și procesează bine toate ingredientele până când obții o pastă cremoasă. Potrivește-i gustul cu sare și suc de lămâie, iar dacă este foarte consistentă, dilueaz-o puțin cu lichid din conserva de năut. Trece hummusul prin sită pentru o textură cât mai fină.
Servește-l decorat cu ulei de măsline, boia de ardei și frunze de pătrunjel verde. Adaugă și boabe de năut, dar și de linte, pentru un aspect spectaculos. Este delicios cu lipii preparate în casă. Vezi aici cum poți prepara și rețeta de lipii la tigaie. Și dacă adori rețetele de hummus, îți mai oferim pentru data viitoare o rețetă de hummus de fasole roșie.
Galerie foto