Înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
Dacă ești în căutare de idei pentru a prepara înghețată cu fructe, avem pentru tine o rețetă de înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos. Te vei bucura de o înghețată mai naturală, ce-ți oferă o explozie de arome și o culoare apetisantă.
Galerie foto
Poți adapta rețete după preferințe, adăugând fructele preferate. De asemeni, laptele de cocos îl poți înlocui cu frișcă naturală sau cu iaurt grecesc. Nu ai nevoie de un aparat special pentru a face înghețată acasă. Ai nevoie de un blender, un mixer sau chiar un tel manual. Compoziția de înghețată o poți pune în caserole cu capac sau în forme speciale. Dacă deții forme de înghețată pe băț, deliciul copiilor va fi maxim.
În zilele călduroase de vară, cele mai rapide și mai la îndemână rețete de înghețată se prepară din fructe. Tot ce ai de făcut este să adaugi ingredientele în recipientul unui blender și le transformi în câteva secunde în piureuri delicioase și frumos colorate. La acestea mai adaugi smântână pentru frișcă, iaurt, lapte condensat sau lapte de cocos.
Pentru rețeta de azi, laptele de cocos aduce aromă și cremozitate, iar bananele oferă consistență și cremozitate. Zmeura oferă aromă, culoare și gust ușor acrișor. Descoperă și o rețetă de lapte condensat preparat în casă, ideal pentru înghețată. Iar mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti zmeura care necesită sortare și înlăturarea impurităților, a frunzelor și codițelor. Zmeura nu necesită spălare pentru că se va umple cu apă. Optează pentru zmeura cea mai coaptă, la fel și pentru bananele cele mai coapte. Astfel vei reduce la minim cantitatea de zahăr sau chiar nu vei mai adăuga deloc.
Cum prepari înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos
După ce ai pregătit zmeura poți curăța și bananele și le tai în bucăți mai mici. Apoi adaugi în recipientul unui blender zmeura și bucăți-le de banane, alternându-le.
Peste acestea toarnă laptele de cocos și conectează aparatul la sursa de tensiune. Pornește blenderul și pasează bine ingredientele până când rezultă o compoziție omogenă și cremoasă. Gustă compoziția și dacă nu este suficient de dulce mai poți adăuga o lingură de miere. Iar dacă dorești o înghețată mai fină, fără semințele de la zmeură, poți trece compoziția prin sită.
Punem compoziția de înghețată în recipientele pe care le ai la îndemână și acoperă-le cu capace sau cu folie de prospețime. Apoi pune recipientele în congelator. Pentru un plus de aspect și de efect crocant, poți adăuga în compoziția de înghețată și bucăți de zmeură.
Lasă înghețata în congelator timp de 4-5 ore sau până când compoziția devine fermă. Înainte de a savura înghețata scoate-o din congelator și las-o la temperatura camerei timp de 8-10 minute.
În timpul servirii poți glazura delicioasa înghețată de zmeură cu banane și lapte de cocos cu diferite toppinguri.
Descoperă și o rețetă de înghețată de mango, simplă și rapid de preparat.
Galerie foto