Legume asortate în sos de roșii. Rețetă de post
Dacă te-ai hotărât să ții post sau doar să faci puțină pauză de la preparatele cu carne, îți oferim o rețetă de legume asortate în sos de roșii. Este o rețetă simplă și rapidă pe care o poți adapta după propriul gust.
Galerie foto
Poți folosi legumele preferate pentru a obține gustul care îți place. Poți opta pentru legume proaspete de pe piață, dar poți la fel de bine opta și pentru legumele congelate. Poți face o mulțime de combinații atât cu legume proaspete, cât și cu cele congelate, dar și amestecându-le.
Rețetele pe bază de legume le poți prepara pe tot parcursul anului, nu doar în perioadele de post. Îți asiguri astfel porțiile de vitamine zilnice și poți folosi legume proaspete de sezon. De asemenea, sosul de roșii îl poți prepara din roșii proaspete sau poți apela la roșiile conservate. Mâncarea va ieși delicioasă în oricare dintre variante.
Tot pentru atunci când dorești o mâncare rapidă de post, mai poți prepara și rețeta de orez cu legume în sos de roșii. Nu doar că este rapidă, dar este și simplă și foarte hrănitoare. Iar în continuare poți urmări lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de legume asortate în sos de roșii.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea legumelor care, după caz, necesită curățare, clătire și scurgere, apoi tocare în bucăți mai mici și preparare la tigaie.
Pașii necesari rețetei de legume asortate în sos de roșii
Curăță ceapa, usturoiul, morcovul și ardeiul. Ceapa o toci sub formă de solzișori ca pentru orice rețetă de mâncare scăzută. Usturoiul toacă-l rondele, iar morcovul și jumătate din ardei, răzuiește-i.
Adaugă uleiul într-o tigaie adâncă și pune-l la încins. Apoi călește în el toate aceste ingrediente. Adaugă și puțină sare pentru a le ajuta să se deshidrateze și să-și degaje aromele în ulei.
Desfă conopida în buchețele și toacă-le mai mărunt. Toacă și dovlecelul în cuburi. Păstăile de fasole verde taie-le în bucăți mai mici. Apoi adaugă pe rând legumele tocate în tigaia cu legume călite.
Amestecă-le cu o spatulă pentru a se omogeniza. Adaugă supă de legume peste pasta de roșii și omogenizează amestecul. Dacă îți lipsește supa de legume, atunci poți adăuga apă. Toarnă pasta de roșii diluată peste legume și amestecă bine. Rupe câteva frunze de busuioc mai mărunt și adaugă-le în mâncare. Mai adaugă și puțin cimbru uscat.
Introdu tigaia în cuptorul setat la 180 de grade Celsius și prepară delicioasele legume asortate în sos de roșii pentru 20-25 de minute. Mai agită tigaia pentru a se amesteca bine legumele cu sosul și a se pătrunde uniform.
În timpul servirii, poți adăuga și puțin mărar verde tocat mărunt.
Din aceeași categorie de preparate cu legume de post, mai poți încerca și rețeta de dovlecei umpluți cu legume și cușcuș.
Galerie foto